Який мінімальний розмір початкового внеску по іпотеці в Ощадбанку в 2019 році

  1. Перший внесок по іпотеці в Ощадбанку: набуваємо квартиру на первинному ринку
  2. Початковий внесок при покупці квартири на вторинному ринку
  3. Іпотечне кредитування для військових
  4. Початковий внесок по іпотеці для молодих сімей
  5. Перший внесок по іпотеці на будівництво власного будинку
  6. Скільки потрібно заплатити відразу при оформленні позики на заміську нерухомість

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Іпотека є дієвим способом обзавестися власним житлом. Державні програми підтримки цього виду кредитування дозволяють банкам пропонувати громадянам Російської Федерації досить прийнятну відсоткову ставку і тривалий термін дії кредитного договору. Розмір початкового внеску по іпотеці в Ощадбанку Росії відрізняється в залежності від виду іпотечної програми. Сума, яку позичальник повинен внести відразу при підписанні кредитного договору, залежить від різних факторів:

  • чи є дане фізособа постійним клієнтом банку;
  • отримує такий громадянин заробітну плату на карту Ощадбанку;
  • за якою програмою іпотечного кредитування буде оформлятися позику;
  • термін, на який передбачається оформити кредит;
  • стан кредитної історії (КІ) клієнта.

чи є дане фізособа постійним клієнтом банку;   отримує такий громадянин заробітну плату на карту Ощадбанку;   за якою програмою іпотечного кредитування буде оформлятися позику;   термін, на який передбачається оформити кредит;   стан кредитної історії (КІ) клієнта

Якщо КІ позичальника погана, є прострочені платежі по оформлюваним раніше кредитах, це сильно ускладнює схвалення заявки на іпотеку. У цьому випадку передбачається збільшення суми початкового внеску. Готовність клієнта сплатити його понад встановленого мінімуму підвищує шанси на схвалення іпотеки банком.

Сбербанк лідирує на російському ринку іпотечного кредитування. Банківська установа пропонує оформити кредит і без сплати першого внеску , Але в таких кредитних програмах передбачаються альтернативні способи забезпечити виплату позики і більш високий розмір нараховується процентної ставки.

Важливо! Оформляючи іпотеку в Ощадбанку, ви можете залучити позичальників. Це можуть бути ваші родичі або друзі, а також інші особи. Залучення додаткових підписантів договору підвищує шанси на схвалення заявки і дозволяє оформити позику на більшу суму, ніж коли кредитується стороною є тільки одна фізична особа.

У багатьох випадках краще оформити споживчий кредит на початковий внесок по іпотеці в Ощадбанку. Таким чином, що кредитується особа отримує більш вигідну процентну ставку і велику ймовірність самої видачі позики банком. Точні розрахунки розмірів майбутніх платежів можна виконати на офіційному сайті Ощадбанку, використовуючи кредитний калькулятор .

Чи варто скасувати початковий внесок?

Та ні

Перший внесок по іпотеці в Ощадбанку: набуваємо квартиру на первинному ринку

Купівля нерухомості в новобудові часто здійснюється за допомогою іпотечного кредитування. Розмір початкового внеску варіюється від 15% до 50% і залежить від наявності у потенційного позичальника:

  • хорошої кредитної історії (без прострочень платежів за кредитами);
  • відсутність поточних непогашених позик в значному розмірі;
  • документів, що підтверджують офіційне працевлаштування.

хорошої кредитної історії (без прострочень платежів за кредитами);   відсутність поточних непогашених позик в значному розмірі;   документів, що підтверджують офіційне працевлаштування

Хороша КІ має на увазі кілька погашених позик, які позичальник виплатив в повному обсязі на момент звернення за іпотекою до Ощадбанку. Оптимальною кількістю таких кредитів є 3-4 позички, оформлених і погашених за останні 3-4 роки. Під підтверджують офіційний дохід документами маються на увазі довідки за формою 2-ПДФО або за зразком, встановленим банківською установою, декларації про доходи індивідуального підприємця, діючі договори ренти і т.п.

Якщо майбутній позичальник не готовий надати ці папери, мінімальний початковий внесок по іпотеці Ощадбанку складе не менше половини вартості квартири, що купується. Плата за кредит становитиме суму від 9,5% річних, але якщо компанія-забудовник працює на умовах державного субсидування, процентна ставка може бути знижена до 7,4% в рік.

Початковий внесок при покупці квартири на вторинному ринку

Початковий внесок в даному виді іпотеки стартує від 20 відсотків. В разі відсутності підтверджуючих дохід документів , Розмір спочатку внесеної суми збільшиться до ½ вартості житла. Плата за наданий кредит починається з розміру 9,5% річних.

Плата за наданий кредит починається з розміру 9,5% річних

думка експерта

Анастасія Яковлєва

Банківський кредитний експерт

Подати заявку

Прямо зараз ви можете безкоштовно подати заявку на позику, кредит або карту відразу в кілька банків. Попередньо дізнатися умови і розрахувати переплату на калькуляторі. Хочете спробувати?

Сбербанк перевіряє кожного клієнта за методом скорингу, тобто нарахування балів за відповідність тих чи інших параметрів, що характеризують дане фізособа як відповідального позичальника. До таких характеристик клієнта можна віднести:

  • регулярність внесення обов'язкових платежів за оформленими раніше кредитами;
  • середнє сумарне значення поновлюваних позик;
  • тривалість і різноманітність кредитної історії;
  • частоту звернення за кредитами за останні 24 місяці.

Окрім наявності офіційного доходу і стажу за місцем нинішньої роботи не менше шести місяців, для банку важливий і розмір зарплати.

Увага! Для того, щоб Сбербанк схвалив внесення початкового внеску по мінімальній ставці, що кредитуються особа повинна мати дохід, що перевищує прожитковий мінімум в 2 рази і більше (розраховується для кожного члена сім'ї). А загальний розмір усіх виплат по кредитах, включаючи споживчі, не повинен перевищувати 50% зароблених грошей.

Іпотечне кредитування для військових

Згідно з Федеральним Законом № 117-ФЗ, прийнятого 20.08.2004 р, військовослужбовці Російської Федерації можуть добровільно брати участь в накопичувальній іпотечній системі забезпечення житлом. Участь у цій програмі дозволяє отримувати пільговий відсоток по іпотеці.

Річна процентна ставка в цьому випадку становить всього 9,5% річних. Пільгові умови її кредитування також полягають в тому, що:

  • військовослужбовці можуть купити квартиру на первинному і на вторинному ринку;
  • при оформленні позики не потрібна довідка про доходи або інший подібний документ;
  • банк не вимагає страхування життя і здоров'я кредитуемого фізособи.

При укладанні кредитного договору військовослужбовці повинні внести не менше 20% вартості житла, що купується. Максимальна сума кредитування в рамках цієї програми становить 2,33 млн. Рублів, гроші можна зайняти на термін до 20-ти років.

Початковий внесок по іпотеці для молодих сімей

Важливою перевагою цього виду іпотечного кредитування є можливість внести перший внесок, переказавши кошти материнського капіталу. Для цього позичальники повинні надати документи по іпотеці (Договір, калькуляцію витрат, платіжні реквізити) до відділення ПФР. На сьогоднішній день розмір материнського капіталу становить 453 тис. Руб., Що дозволяє купити квартиру і сплатити значну частину позики.

Початковий внесок встановлений від 20%. Цей його розмір буде вказано в договорі, якщо оформляє іпотеку громадянин надасть всі документи, включаючи довідку про доходи за встановленим зразком. В іншому випадку доведеться вносити 50% вартості нерухомості, що купується. Сбербанк нерідко проводить акції, в ході яких можна оформити іпотеку на більш привабливих і вигідних умовах. Зараз, оформивши іпотечний кредит на квартиру з сайту DomClick, клієнт отримує можливість отримати пільговий розмір першого внеску - всього 15%.

Зараз, оформивши іпотечний кредит на квартиру з сайту DomClick, клієнт отримує можливість отримати пільговий розмір першого внеску - всього 15%

Державна програма субсидування іпотеки також пропонує найбільший вигідну на сьогоднішній день процентну ставку по кредиту - 6% . Отримати такі вигідні умови зможуть сім'ї, в яких починаючи з 01.01.2018 р народилася друга або третя дитина. Стандартна ставка кредитування для молодих пар становить 9,5% річних, а й її розмір зараз знижений в рамках спільної акції Ощадбанку і інтернет-порталу DomClick. Річна плата за іпотеку зараз встановлена ​​в розмірах 8,7%, а оформивши електронну реєстрацію , Позичальники можуть знизити її до 8,6% річних. Купити квартиру або будинок можна як на первинному, так і на вторинному ринку житла.

Перший внесок по іпотеці на будівництво власного будинку

Сбербанк активно кредитує громадян, які вирішили обзавестися самостійно побудованим житлом. Відсоткова ставка стартує з позначки в 10%, такі вигідні умови кредитування зможуть отримати громадяни, зарплатна картка яких обслуговується в Ощадбанку. Знизити щорічну плату на один процентний пункт можна, застрахувавши життя в акредитованих банком страхових компаніях.

Початковий внесок в даній програмі іпотечного кредитування становить 25% від кошторисної вартості планованого до будівництва будинку. Визначається на підставі розрахунку-кошторису, яку готували як частини проекту нового житла. Можливий розмір позикової суми знаходиться в діапазоні від 300 тис. До 3 млн. Руб, а оформити іпотеку на будівництво можна на термін до 30 років.

Скільки потрібно заплатити відразу при оформленні позики на заміську нерухомість

У минулому році Ощадбанк знизив ставки на іпотеку, що видається для придбання або будівництва житла за містом. Це може бути повноцінний будинок або дачний (садовий) будиночок з ділянкою. Клієнту банку надається можливість як купити вже готовий об'єкт нерухомості, так і побудувати його самостійно. Також гроші можна витрачати на придбання землі.

Початковий внесок повинен становити мінімум 25% від вартості придбаного або споруджуваного об'єкта. Кредитний ліміт в цій програмі також варіюється від 300 тис. До 3 млн. Рублів, процентна ставка встановлена ​​в розмірі 9,5% річних в рублях.

Для зручності читачів важливі характеристики різних іпотечних програм Ощадбанку зібрані в таблиці.

Опитування: чи задоволені Ви якістю послуг, що надаються Ощадбанком в цілому?

Та ні

Іпотека Початковий внесок Відсоткова ставка по кредиту Максимальна сума іпотечної позики Термін кредитування Кредитування з державною підтримкою (для сімей з двома і більше дітьми) * Від 20% від 6%

  • До 3 млн. Руб. для покупки в регіонах РФ
  • До 8 млн. Руб. для придбання житла в Москві

До 30-ти років Придбання готового житла Від 15% від 8,6% ** Визначається індивідуально до 30-ти років Купівля квартири в новобудові Від 15% Від 7,4% *** Визначається індивідуально до 30-ти років Іпотечне кредитування для військових Від 20% 9,5% До 2,33 млн. руб. До 20-ти років Іпотека на будівництво власного будинку Від 25% Від 10% до 3 млн. Руб. До 30-ти років Купівля або будівництво заміської нерухомості Від 25% Від 9,5% до 3 млн. Руб. До 30-ти років

* Акційна пропозиція. Друга або третя дитина в сім'ї повинен бути народжений в період з 01.01.2018 до 31.12.2022 р

** Спільна акція банку разом з ДомКлік для молодих сімей. Стандартна ставка - від 9,5%.

*** За умови оформлення іпотеки з державним субсидуванням кредиту.

*** За умови оформлення іпотеки з державним субсидуванням кредиту

В останні роки іпотека перестала бути мало застосовується, дорогої програмою кредитування. Все більше сімей в Росії оформляє іпотечні кредити, а витрати на обслуговування позики знижуються. Це відбувається завдяки високій конкуренції на кредитному ринку, часто що проводиться програмами державного субсидування іпотеки і знижується облікової ставки Центрального банку РФ.

Чи варто скасувати початковий внесок?
Хочете спробувати?
Опитування: чи задоволені Ви якістю послуг, що надаються Ощадбанком в цілому?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online