Як взяти іпотеку без початкового внеску?

  1. Іпотека без внеску - як варіант придбання житла
  2. Іпотека без першого внеску: варіанти
  3. Які документи потрібні
  4. Процедура іпотечного кредитування

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Коли сім'я не має коштів для внесення початкового внеску, то єдиним виходом придбати житлове приміщення - це взяти іпотеку без початкового внеску. Так, взяти іпотеку без початкового внеску складніше і умови такого кредитування більш жорсткі. Про всі особливості поговоримо нижче.

Іпотека без внеску - як варіант придбання житла

Більшість іпотечних програм передбачають внесення клієнтами початкового внеску Більшість іпотечних програм передбачають внесення клієнтами початкового внеску. При цьому такий може вимагатися в різних розмірах і складати від 10 до 30% від вартості житла, що купується, в залежності від кредитної організації. Звичайно, з огляду на вартість нерухомості, сума виходить чимала і не кожна молода сім'я може дозволити собі внести її відразу. Тому може виникнути потреба в іпотеці без початкового внеску.

До плюсів такого кредитування можна віднести тільки те, що можна не збирати гроші на початковий внесок, а відразу отримати необхідну суму на квартиру. На цьому позитивні якості кредиту закінчуються. Зате виникає багато додаткових труднощів, зокрема - труднощі в отриманні позики, значний комплект документів, більш високі процентні ставки.

Необхідно враховувати і те, що такі кредити найчастіше видаються під заставу вже наявного у власності нерухомого або дорогого рухомого майна.

Набагато рідше можливе отримання кредиту під заставу нерухомості, що купується. А якщо майна у власності немає, то кредит може бути отриманий під поручительство третіх осіб.

Важливо підкреслити, що вартість житлового приміщення, не може становити більше, ніж 80% від вартості закладеного майна, а щомісячний платіж по кредиту не може бути вище 80% від щомісячного заробітку поручителя.

Банківські структури пред'являють більш високі вимоги до доходів потенційних позичальників, при цьому, всі доходи повинні бути підтверджені. Збільшує шанси на успіх і гарна кредитна історія клієнта.

Іпотека без першого внеску: варіанти

Отже, проблема зрозуміла: грошей на перший внесок немає, але придбати житло необхідно. У даній ситуації піти можна кількома шляхами, кожен з яких по-своєму вигідний або зручний для позичальника. Який підходить саме Вам, вирішуйте самі:

1. Отримання іпотеки без початкового внеску.

«Плюси»: отримання житла «тут і зараз», немає необхідності збирати гроші на перший внесок;

«Мінуси»: більш високий розмір переплати, ніж при звичайній іпотеці; необхідність наявності майна при оформленні заставних зобов'язань або поручителя, пред'явлення високих вимог до позичальника.

2. Отримання іпотеки з початковим внеском. Вартість першого внеску перекривається споживчим кредитом.

«Плюси»: доступність, низький відсоток по іпотеці, висока ймовірність схвалення іпотеки банком, не потрібні додаткові документи, заставу і поручителі;

Не знаєте свої права?

Підпишіться на розсилку Народний Советнік'.
Безкоштовно, хвилина на прочитання, 1 раз в тиждень.

«Мінуси»: підвищена процентна ставка за споживчим кредитом; високий розмір платежів в перший час за рахунок необхідності виплачувати два позики відразу; для цього необхідний високий рівень доходу.

3. Використання в якості першого внеску за іпотеку материнського капіталу (Детальніше див. Іпотека під материнський капітал: якими є умови початкового внеску?) .

«Плюси»: цільове використання наданих державою коштів, безготівкова форма розрахунків між пенсійним фондом та банком, перерахування грошей за заявою, іпотека надається з моменту надання сертифікату в банк;

«Мінуси»: якщо Ви витратили частину зі свого материнського капіталу, то Ви втрачаєте можливість використання таких коштів як перший внесок, хоча залишилася за сертифікатом частина грошей Ви зможете в майбутньому перевести в рахунок погашення іпотечного кредиту.

4. Отримання споживчого кредиту (декількох кредитів).

«Плюси»: для отримання кредитів не потрібно офіційної реєстрація відносин між людьми, доступність і поширеність споживчого кредитування, можливість отримання до 1,5 млн. Рублів за умови хорошої кредитної історії і підтвердження необхідного рівня доходу, невеликий пакет необхідних для оформлення документів, що купується житлове приміщення не є предметом застави;

«Мінуси»: високі процентні ставки; менші, ніж при іпотеці терміни повернення кредиту, подвійне навантаження на сімейний бюджет, може знадобитися заставу іншого майна або участь поручителів.

Які документи потрібні

Будь-іпотечний кредит зажадає від позичальника збору великої кількості документів. А якщо мова йде про іпотеку без першого внеску, то цей список трохи змінюється через жорсткість вимог про доведенні фінансової спроможності клієнта. Нижче наведено приблизний перелік документів, які можуть знадобитися позичальнику для отримання іпотеки. Звертаємо Вашу увагу, що цей перелік лише приблизний і може змінюватися в залежності від обраної банківської структури:

  1. Особисті документи заявника або заявників (у разі якщо іпотека оформляється на родину, де подружжя виступають в якості позичальників) та документи поручителів. Серед таких: паспорта, свідоцтва про постановку на облік в податковому органі (ІПН), пенсійні свідоцтва (СНІЛС), свідоцтво про реєстрацію шлюбу (якщо укладено), довідка про наркологічному і психічному здоров'ї осіб, довідка з податкових органів про відсутність заборгованості по обов'язковим платежам , копії особистих трудових книжок з довідками з місця роботи про стаж. Можуть бути також затребувані характеристики з місця роботи, водійські посвідчення або інші документи.

    Увага: всі документи повинні бути завірені печатками що їх видала;

  2. документи, що стосуються об'єкта нерухомості, як і об'єкта нерухомості, що передається в якості застави: виписка з Єдиного державного реєстру прав на нерухоме майно, довідка з БТІ, технічний паспорт приміщення, результат проведення незалежної експертизи з оцінки ринкової вартості нерухомості, правовстановлюючі документи на нерухомість (договори купівлі-продажу, дарування, міни, свідоцтва про державну реєстрацію права);
  3. інші документи: сертифікати на отримання материнського капіталу, заяви і т.д.

Процедура іпотечного кредитування

Процедура отримання іпотеки без початкового внеску така само, як і при звичайному іпотечному кредитуванні. Різниця полягає виключно в додаткових документах (що підтверджують платоспроможність позичальників), в термінах розгляду заявок на отримання таких позик, а також у великій кількості відмов в укладанні договорів.

Для того щоб уточнити, які саме документи необхідно зібрати для отримання іпотечного кредиту, необхідно звернутися в обраний Вами банк і отримати всю необхідну довідкову інформацію.

Іпотека під материнський капітал: якими є умови початкового внеску?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online