Як взяти іпотеку без початкового внеску в 2017 році

  1. Програми банків без початкового внеску
  2. Іпотека під заставу нерухомості
  3. Використання материнського капіталу
  4. Взяти споживчий кредит або гроші в борг
  5. завищення ціни
  6. Фінансова допомога від держави

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Бажаючи придбати квартиру в кредит не завжди є гроші для першого платежу. Ми знаємо кілька способів як взяти іпотеку без початкового внеску в 2017 році і хочемо поділитися цією інформацією з вами. Купити таким способом можна як вторинне житло, так і в новобудовах.

Програми банків без початкового внеску

Сьогодні більшість банків пропонують будинки і квартири в іпотеку з першим внеском на рівні 10-15% від оціночної вартості нерухомості, що купується. Без початкового внесених грошових коштів майже ніхто іпотечний кредит не дає. Найбільші банки, такі як Ощадбанк або ВТБ, вже давно відмовилися від цієї практики. І причин цьому кілька.

По-перше, нестабільність на ринку нерухомості і фінансової ситуації в країні. Попити на покупку квартир на вторинному ринку або в новобудовах сильно впав після девальвації рубля. Люди не поспішають розлучатися з грошима, відкладаю такі великі покупки на потім. Це природно знизило попит на іпотеку. Аби не допустити йти на додаткові ризики банки з кожним роком все підвищую початковий внесок. По-друге, люди, нездатні накопичити на перший платіж по іпотеці вважаються фінансово недисциплінованими і не здатними вчасно і повністю погасити заборгованість перед банком. Або у них «сірі» доходи, що пов'язано з ризиками їх втрати.

Як би там не було, але залишилися ще деякі фінансові установи, в яких можна взяти іпотеку без першого внеску. Це більш дрібні фінансові компанії, що бояться за кожного клієнта. Але процентні ставки у них вище, ніж у конкурентів з початковим платежем. Серед таки можна назвати:

Це все банки з найбільш широкою мережею на кінець 2017 року. Якщо ви знаєте ще банки, що пропонують іпотечний кредит і не потребують внести перший платіж за ним, то напишіть про них в коментарях, і ми обов'язково додамо їх в цей список для наших читачів.

Іпотека під заставу нерухомості

Вид іпотечного кредиту із заставою знаходиться в майні власності є досить поширеним серед російських банків. Таким чином можна звільниться від початкового переказу коштів. Деякі фінансові установи пропонують нецільовий кредит, але в такому випадку процентна ставка буде вище. Найкраще вибирати саме цільову іпотеку на покупку житла. В якості застави може виступати будь-який вид майна, в тому числі комерційні об'єкти.

Для порівняння, нецільовий кредит під заставу нерухомості в Ощадбанку дозволить залучити до 20 млн ₽ з процентною ставкою від 12% річних, а іпотека під заставу нерухомого майна в Россельхозбанке дозволяє отримати таку ж суму, але з відсотком від 9,75% річних. І такий порядок значень спостерігається у всіх банках.

Використання материнського капіталу

Материнський капітал - форма державної підтримки при народженні другої і наступних дітей. Його можна використовувати в якості початкового внеску. Для цього при подачі документів необхідно докласти і сертифікат про право повчання материнського капіталу, а також виписку з пенсійного фонду про залишок його на рахунку. Після схвалення іпотеки необхідно звернутися до пенсійного фонду для перекладу грошей в якості першого платежу.

У 2017 році в багатьох банках можна взяти іпотеку на зазначених умовах. Серед найбільш цікавих пропозицій іпотека Ощадбанку з відсотком від 8,9% річних, в Россельхозбанке за ставкою від 9,0% річних (але розмір початкового внеску материнським капіталом повинен бути від 10% до 20% вартості квартири) або в Райффайзенбанку від 9,75% по кредиту.

Серед найбільш цікавих пропозицій   іпотека Ощадбанку   з відсотком від 8,9% річних, в Россельхозбанке за ставкою від 9,0% річних (але розмір початкового внеску материнським капіталом повинен бути від 10% до 20% вартості квартири) або в Райффайзенбанку від 9,75% по кредиту

Взяти споживчий кредит або гроші в борг

Для оплати початкового внеску можна взяти споживчий кредит в іншому банку. Але треба знати коли і як це робити. Перед затвердженням іпотеки фізичній особі його перевіряють на наявність поточних заборгованостей. Тобто, на момент подачі заявки на іпотечне кредитування у вас не повинно бути відкрито ніяких інших кредитів. Після того як банк стверджує вам видачу іпотеки з певним розміром початкового внеску, у вас є від 30 до 90 днів до укладення угоди. За цей період ви беріть в кредитні кошти в іншому банку і оплачуєте ними перший внесок за житло.

Це може бути виходом і банк видає іпотеку навряд чи повторно перевірятиме кредитну історію Це може бути виходом і банк видає іпотеку навряд чи повторно перевірятиме кредитну історію. Але треба розуміти, що ставка за споживчим кредитом істотно вище. На сьогодні більшість банків видають їх від 13,% річних. Але можна спробувати взяти гроші в борг.

Є кілька способів отримати кошти в борг для внеску по іпотеці:

  • Звичайно можна взяти у друзів або знайомих. Але не у кожного є друг з такими грошима та й ще здатний їх позичити.
  • Скористатися спеціальною банківською програмою «гроші в борг». Суть її полягає в наступному: банк видає вам певну суму грошей на 1 рік під заставу нерухомості і не вимагає щомісяця його погашати. Через рік ви повертаєте ці гроші плюс відсотки. Причому закладеною нерухомістю ви можете розпоряджатися і продати її протягом року за прийнятною ціною для повернення зайнятих для платежу початкового піт іпотеці. Таку програму пропонує банк Лівобережний і багато інших.
  • Взяти гроші у забудовника. Багато будівельних кампанії йдуть на такий крок. Даючи гроші покупця для внесення першого внеску по іпотеці вони підвищують вартість квартири на 3-5%. Іноді забудовники залучають покупців самі такими акціями.

завищення ціни

Не зовсім чесна, але цілком робоча схема оформлення іпотеки. Якщо у вас немає грошей на початковий платіж, а пропозицію щодо купівлі житла дуже цікаве, то можна домовитися із забудовником про «завищенні ціни» на квартиру на розмір першого внеску. Таким чином банк виділить повну суму для придбання нерухомості. Зараз ми детально пояснимо в чому суть.

Припустимо, вартість квартири становить 5 000 000 ₽. За умовами банку можна взяти іпотеку за умови внесення первинних 15% від вартості житла, тобто 750 000 рублів. Ви йдете до забудовника і домовляєтеся з ним, що б для банку він показав сцену квартири 5 882 353 рубля. Ви показуєте цю суму і вам стверджують іпотеку за умови сплати забудовнику 15% від неї, тобто 882 353 рублів. Далі забудовник дає документ для банку про підтвердження їх внесення та залишок оплати в розмірі 5 млн ₽, тобто фактичної вартості житла.

Схема цілком може спрацювати якщо не перестаратися, в певних випадках вартість квартири може здатися кредитного спеціаліста сильно високою. У цінах на ринку він розбирається, повірте. Тому цей метод можна використовувати при невеликих початкових внесків по іпотеці, не більше 15%.

Фінансова допомога від держави

Фінансова допомога від держави може як покривати початковий платіж за іпотечним договором, так і погашати частину вартість первинного чи вторинного житла. На субсидії від держави можуть розраховувати тільки соціально незахищені верстви населення.

До них відносяться:

Якщо у вас є бажання взяти іпотеку але немає можливості сплатити початковий внесок - не турбуйтеся, а краще спробуйте наші способи. Якщо ви знаєте інший дієвий метод, то просимо поділитися ним з іншими в коментарях.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online