Як купити квартиру в іпотеку або розстрочку без первісного внеску в новобудові від забудовника СПб?

  1. Навіщо потрібен початковий внесок
  2. Як купити квартиру без початкового внеску?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Кожен, хто хоче обзавестися власним житлом, знає - потрібна якась початкова сума, щоб купити квартиру в новобудові в кредит або в розстрочку . На сьогодні ситуація на ринку нерухомості така, що зазвичай покупця без кількох мільйонів рублів ніхто не сприймає серйозно.

Для середньостатистичної сім'ї житло коштує занадто дорого. Навіть початковий внесок зібрати далеко не всім під силу. Більшість банків вимагають внести мінімум 20% від повної вартості нерухомості. З урахуванням того, що середня вартість двокімнатної квартири в Петербурзі становить 5 мільйонів рублів, то шукати квартиру коштує тільки при наявності мільйона рублів. Якщо ми говоримо про однокімнатну, то навіть в області вона обійдеться приблизно в 2 мільйони рублів. Відповідно, покупцеві потрібно зібрати мінімум 400 тисяч рублів, що також непідйомна сума для молодої сім'ї.

Подібну фінансове навантаження зможуть подужати не всі. Тому багато хто замислюється, як можна придбати квартири без початкового внеску в іпотеку на вигідних умовах. Існує кілька сценаріїв, за якими можливо обзавестися новим житлом з мінімальними або навіть нульовими початковими вкладеннями.

Навіщо потрібен початковий внесок

Кожен, хто хоче обзавестися власним житлом, знає - потрібна якась початкова сума, щоб купити квартиру в новобудові в кредит або в   розстрочку

Складність покупки квартири без початкового внеску полягає в тому, що перший платіж по суті являє собою гарант платоспроможності. Якщо покупець зміг зібрати досить велику суму, то це переконає банк, що він зможе виплатити всю суму. До того ж, це підтверджує здатність позичальників економити і правильно розпоряджатися своїми фінансами.

Введення обов'язкового платежу дає можливість банку заздалегідь видати відмову ненадійним людям, які з великою ймовірністю не зможуть повернути борг. Крім цього, такий захід дозволяє знизити ризики проблем для банківської установи.

Все складніше купувати квартири без початкового внеску від забудовника в СПб, тому що на даний момент спостерігається ситуація з масовими простроченням. Тому банки вимагають обов'язково перший платіж або наявність майна, яке може виступати в якості застави.

Як купити квартиру без початкового внеску?

Як купити квартиру без початкового внеску

Можливо купити квартиру в розстрочку в СПббез внеску, якщо знайти спеціальну програму або звернутися до державних інстанцій за субсидуванням. Але подібний сценарій найбільш вірогідний для соціально незахищених громадян. Для інших існує п'ять способів покупки без грошей або з мінімальними вкладеннями. А саме:

1. Материнський капітал

Сьогодні банки пропонують кілька іпотечних програм, за допомогою яких позичальник може використовувати в якості першого внеску материнський капітал. Раніше це було можливо тільки після досягнення дитиною трьох років. Але сьогодні можна знайти програму, не обмежену подібними умовностями. На жаль, така можливість обмежує у виборі житла, але зате дозволяє якомога швидше переїхати у власний будинок.

2. Іпотека під заставу нерухомості

Якщо у вас вже є якесь житло, то покупка квартири без початкового внеску можлива. Досить оформити заставу. Це досить простий і популярний спосіб. Залежно від оціночної вартості старої квартири, покупець не матиме можливість придбати навіть елітне житло в хорошому районі Північної столиці.

Важливо розуміти, що багато банків намагаються наполягати на грошовий внесок, але спробувати спосіб із заставою все-таки варто. Це можливо, якщо є в розпорядженні позичальника житло відповідає наступним критеріям:

  • нерухомістю володіє безпосередньо позичальник;
  • квартира не заарештована і не обтяжена іншими обставинами;
  • відсутні борги за комунальні послуги;
  • житло не закладено;
  • квартира знаходиться в хорошому стані - аварійний об'єкт в якості застави не виступить.

Банківські установи зазвичай надають іпотечний кредит на суму 70-75% від вартості заставної нерухомості. Для оцінки запрошується незалежний експерт.

3. Розстрочка від девелопера

Багато забудовників для залучення покупців використовують різні маркетингові ходи. Наприклад, пропонують квартири без початкового внеску в розстрочку. За фактом покупець отримує можливість виплачувати перший платіж протягом декількох років - іноді більше 10. Такий спосіб надає саме забудовник - банківські установи в угоді не беруть участі. У подібного способу придбання нерухомості є чимало плюсів. По-перше, для оформлення договору розстрочки потрібно менше документів, ніж для іпотечного кредиту. По-друге, не доведеться турбуватися про маленьку заробітну плату або не найкращою кредитної історії.

4. Споживчий кредит

Якщо інші способи не працюють, то завжди можна взяти споживчий кредит на суму, необхідну для першого внеску. Подібний варіант досить простий і зручною, але є тонкощі. Щоб підвищити шанси отримати іпотеку, варто оформляти кредити одночасно в двох банках. Тому як наявність діючих кредитів у позичальника істотно знижує можливість купити житло в іпотеку.

У даного підходу є і мінуси:

  • повернути борг потрібно досить швидко і з великою переплатою;
  • низький шанс отримання суми понад 500 тисяч рублів.

5. Включення в іпотеку спочатку внеску

Якщо інші варіанти не підходять, то є ще один спосіб: вартість квартири без початкового внеску збільшується на суму першого платежу. Варто розуміти, що такий підхід не зовсім «прозорий» і законний. Але його успішно використовують як на первинному, так і на вторинному ринках нерухомості.

Працює це таким чином. Наприклад, квартира коштує 2 мільйони. Тобто, покупцю потрібно 400 тисяч для першого внеску. Власник або девелопер надає майбутньому власнику розписку або чек, що внесок був уже сплачено. Цей документ надається в банку для видачі іпотеки на повну вартість житла - на 2 мільйони рублів. І покупець просто виплачує кредит без будь-яких складнощів.

Як купити квартиру без початкового внеску?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online