Московський метрополітен. Метро в Москві, карта, схеми і розклад руху поїздів на MsMap.ru

  1. Популярні
  2. Статті по темі
Показати карту

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Чудова російська столиця є найбільшим і густонаселеним містом на просторах нашої неосяжної батьківщини. Тому тут ніяк не обійтися без столичної підземки. Метро в Москві має безліч незвичайних станцій, які є справжніми концептуальними творами радянського монументального мистецтва. Детальніше про станціях московського метрополітену, карті метро, ​​а також схемах і розкладі руху поїздів можна дізнатися на цій сторінці.

Популярні

Сортування за рейтингом / імені Сортування за рейтингом /   імені

Станція метро «ВДНХ» відкрилася 1 травня в 1958 році. Відразу за черговим роком після того, як відкрилося метро «ВСГВ» воно перетворилося в метро «ВДНХ».

Адреса:

проспект Миру, 109-111 проспект Миру, 109-111

Зараз цю станцію називають новою, незважаючи на те, що побудована вона досить давно. Це сталося через те, що станцію заново перебудували і зараз вона виглядає цілком сучасно, прикрашена метласька плиткою.

Адреса:

проспект Вернадського проспект Вернадського

В архітектурному плані станція «Комсомольська» стала справжнісіньким апофеозом сталінського ампіру, який відрізнявся помпезністю, грандіозністю та поєднанням елементів московського бароко і класицизму.

Адреса:

Комсомольська (Кільцева лінія) Комсомольська (Кільцева лінія)

Станція московського Метрополітену «Виставкова» одна з найновіших і сучасних. Вона була відкрита у вересні 2005 року. Приводом для її побудови послужило бурхливий розвиток цього району Москви і зведення тут бізнес-центру «Діловий світ».

Адреса:

Виставкова Виставкова

Це перша станція Московського метрополітену, побудована за межами адміністративних кордонів Москви. Вона розташована в Красногорському районі Московської ...

Адреса:

метро Мякинино метро Мякинино

Станція метро Барикадна Таганско- Краснопресненській лінії розташована між станціями «Вулиця 1905 року» та «Пушкінська».

Адреса:

вулиця Барикадна, 8 будова 9 вулиця Барикадна, 8 будова 9

Станція запроектована в технічній зоні метрополітену на ділянці перегінних тунелів від станції «Мітіно» до території споруджуваного електродепо ...

Адреса:

Пятницкое шосе Пятницкое шосе

Саларьево - «ювілейна» станція московського Метрополітену: вона була відкрита в лютому 2016 року і є 200-ої за рахунком. Це кінцева станція на Сокольницької лінії, і розташована вона за межами МКАД. У 2013 році саме це місце було визначено для будівництва станції, були проведені геологічні роботи, підсумок яких виявився успішним. Взимку 2014 року був початок розриття котловану, і з цього моменту всі роботи виконувалися в строк.

Адреса:

2-я Нова вулиця, 16 2-я Нова вулиця, 16

«Марксистська» - це не тільки одна з найкрасивіших, але і одна з найглибших станцій столичного метрополітену. За своєю глибиною вона може поступитися хіба що станціям «Темірязевская», «Дубрівка» і «Парк Перемоги».

Адреса:

вулиця Земляний Вал вулиця Земляний Вал

У Москві «Охотний ряд» - це одна з центральних станцій метро, ​​яка розташована в безпосередній близькості від Червоної площі, Кремля, Історичного музею, Собору Василя Блаженного, Великого театру, Мавзолею В.І. Леніна і Олександрівського саду.

Адреса:

Мисливський Ряд Мисливський Ряд

«Стрітенський бульвар» - це 174 станція метро, ​​відкрита в російській столиці. Особливість цієї станції полягає в незвичайних металевих аплікаціях, встановлених в нішах пілонів.

Адреса:

Стрітенський бульвар Стрітенський бульвар

У грудні 1972 року відбулося відкриття станції метро «Вулиця 1905 року». Назву свою отримала від знаходиться поруч вулиці.

Адреса:

площа Краснопресненська Застава площа Краснопресненська Застава

«Пушкінська» визнана однією з найбільш завантажених станцій столичного метрополітену. Кожен день через неї проходить як мінімум 400 тисяч пасажирів.

Адреса:

Тверська вулиця Тверська вулиця

Станція метро «Котельник» була відкрита у вересні 2015 року. Є кілька моментів, через які ця станція є особливою: по-перше, тут є виходи в три міста одночасно; по-друге, ця станція - друга, запущена в роботу за межами Москви; а по-третє, виходячи з місцевих вестибюлів, можна потрапити як в столицю, так і в область. До слова, конструкція «Котельников» практично точно така ж, як і її сусідки - «Жулебіно», однак оформлення кардинально відрізняється.

Адреса:

Новорязанське шосе, 1 Новорязанське шосе, 1

Станція московського Метрополітену «Площа Революції» була відкрита в березні 1938 року. Головним архітектором і керівником проекту став Олексій Миколайович Душкін, на той момент діючий член Академії архітектури СРСР. Станція «Площа Революції» носить статус об'єкта культурної спадщини.

Адреса:

Микільська вулиця, 6 Микільська вулиця, 6

«Теплий стан» вважається проміжною станцією Калужско-Ризької гілки столичного метро. Поруч зі станцією є кілька діючих православних храмів і чудова лісопаркова зона.

Адреса:

вулиця Профспілкова вулиця Профспілкова

Станція розташована на перетині вулиць Генерала Кузнєцова і Авіаконструктора Міля.Проект станції передбачає спорудження двох підземних вестибюлів. Північний ...

Адреса:

Жулебіно Жулебіно

Станція «Університет» користується популярністю не тільки серед студентської молоді. Тут ще й знімалися сцени з відомих фільмів, таких як «Настя», «Я крокую по Москві» і ін.

Адреса:

проспект Вернадського

Статті по темі

Показати об'єкти по фільтру

В інших містах

Розповісти друзям

Московський метрополітен

Ближче до кінця XIX століття в Москві постійно проживало понад один мільйон жителів. Саме тоді-то на порядку денному і постало питання про те, що було б непогано трохи розвантажити столичні дороги. Зробити це пропонувалося шляхом будівництва міської підземки. Московська Міська дума неодноразово обговорювала плани відкриття метрополітену, але на ділі нічого так і не вийшло. До питання про необхідність будівництва метро знову повернулися тільки в 30-і роки минулого століття. У 1931 р на засіданні Пленуму ЦК КПРС було підписано постанову, завдяки якому в Москві з'явилася підземна залізниця.

На сьогоднішній день Московський метрополітен - це 13 ліній загальною протяжністю понад 330 км, 200 підземних, наземних і надземних станцій і 30 пересадочних вузлів.

До слова сказати, метро в Москві вважається одним з найкрасивіших у всьому світі. Багато туристів, які вирушають на прогулянку по російській столиці, крім огляду головних історико-архітектурних пам'яток нерідко окремим пунктом своєї екскурсійної програми виносять знайомство з московським метрополітеном. Адже багато стилеобразующие станції, що відкрилися в період з 1935 по 1950 рр. сміливо можна назвати справжнісінькими «підземними палацами». Станція метро " Маяковська »,« Київська »,« Смоленська »,« Площа Революції »І багато інших відрізняються неповторним за своїм пишності декором. Підземні пасажирські зали та вестибюлі багато оброблені вигадливими барельєфами, скульптурами, вітражами, мальовничими мозаїчними панно і розписами, виконаними найталановитішими російськими художниками. Але на першому місці, безперечно, варто станція метро « Комсомольська »-« головні ворота »і« візитна картка »Москви. Виконана в стилі сталінського ампіру, вдало доповненого елементами московського бароко і класицизму, «Комсомольська» з першого погляду вражає уяву людей, вперше відвідали славну столицю Російської Федерації.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online