NEWSru.com :: Bloomberg: мінімальної зарплати у Венесуелі не вистачить навіть на повітряну кульку

Дорожче 11 доларів коштують: футбольний м'яч, поїздка на таксі, степлер, повітряну кульку для вечірки, щітка для волосся, бальзам для губ, банку дитячого харчування, чашка, два найдешевших страви в ресторані і футболка із зображенням Уго Чавеса

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

агентство Bloomberg склало список з 10 речей, які населення Венесуели, не може купити на мінімальну зарплату, навіть з огляду на 30-процентне її підвищення в травні. Болівар за рік знецінився на 88%. На чорному ринку 1 долар США коштує 630 боліварів, а мінімальна зарплата в даний час - трохи більше 11 доларів.

Дорожче 11 доларів коштують: футбольний м'яч, поїздка на таксі, степлер, повітряну кульку для вечірки, щітка для волосся, бальзам для губ, банку дитячого харчування, чашка, два найдешевших страви в ресторані і футболка із зображенням Уго Чавеса.

Нагадаємо, за підсумками 2014 року інфляція в країні стала найвищою в світі. раніше населенню заборонили купувати продукти частіше двох разів на тиждень і стояти в чергах за продуктами ночами.

Міцно стала на шлях "соціалізму XXI століття" Венесуела страждає від хронічного браку товарів, починаючи від підгузників і закінчуючи борошном і хлібом.

У 2012 році в країні набув чинності "закон про справедливі ціни", спрямований на боротьбу з "божевіллям капіталістичної спекуляції". В якості першого кроку на шляху його застосування влади заморозили ціни на товари першої необхідності, в числі яких опинилися рис, борошно, молоко, мінеральна вода, соки, шампунь, туалетний папір, памперси, прокладки та дезодоранти. Було також обіцяно, що поступово список товарів з "справедливими" цінами буде збільшуватися.

Крім того, в минулому році венесуельська влада девальвували національну грошову одиницю і посилили контроль над виділенням валюти для імпортерів. Дефіцит товарів першої необхідності та основних продуктів харчування від цього став ще гостріше.

Влада пояснює брак підступами опозиції, яка нібито "захоплює" продукти і товари і знищує їх, щоб скинути уряд. Місцевий бізнес винить у всьому валютні обмеження і перешкоди з боку держави у веденні зовнішньоекономічної діяльності. В останні місяці ситуація погіршилася падінням світових цін на нафту.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online