Як вибрати собі брокера

  1. Ігри з хлібом - поганий тон
  2. Право на помилку. Але не обов'язок
  3. Як вибрати собі брокера
  4. Експеримент на студентах
  5. З оглядкою на американську іпотеку
  6. Як прийти на фондову біржу
  7. Роздріб: ефект масштабу
  8. «Фішки» консультаційного управління
  9. Податки по-новому. До чого готуватися?
  10. Зарості галузевих індексів


22 жовтня 10:16
Андрій Губанов [email protected]

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Опитування, проведене серед екатеринбуржцев, що грають на фондовій біржі, показав, що більшість з них вибрали собі брокера, орієнтуючись на зручність розташування його офісу, або просто пішли за адресою вказаною в вчасно підвернулася рекламній листівці. В принципі, непоганий спосіб. Однак, використовуючи кілька нескладних методик, можна перетворити вибір брокера в процес не просто усвідомлений, а й корисний.
Порівнювати пропозиції брокерських компаній ми будемо за наступними критеріями:
- зручність контакту;
- надійність компанії;
- тарифи на послуги;
- торгова програма;
- консалтингова підтримка.
Тепер давайте по пунктах. Під зручністю контакту мається на увазі, перш за все, територіальна доступність офісу брокерської компанії і зручний графік роботи. Втім, для розуміння цього пункту спеціальні знання не потрібні. Зазначу тільки один момент. Якщо вподобана вам брокерська компанія розташована занадто далеко, наприклад, в іншому місті, ви можете укласти договір поштою. Як правило, для цього треба завантажити бланк договору з сайту компанії, роздрукувати його, заповнити, засвідчити у нотаріуса та надіслати в офіс брокера поштою. Для здійснення операцій на біржі ви повинні покласти гроші на особовий рахунок, який для вас відкриє брокер. Зробити це ви зможете за допомогою звичайного банківського переказу (через інтернет-банк, банкомат або операціоніста в будь-якому банку). Адреси сайтів брокерів можна знайти на сайті ММВБ www.micex.ru в розділі «Інтернет-трейдинг».
надійність брокера

Переконайтеся, що у компанії є ліцензія Федеральної служби з фінансових ринків (ФСФР, або стара назва - ФКЦБ) на право ведення брокерської діяльності. Добре, якщо є ще й ліцензія на депозитарну діяльність. Перевірте, чи не було прецедентів відкликання ліцензії, і зверніть увагу на категорію надійності компанії по рейтингу Національного Рейтингового Агентства. Всього категорій дев'ять: вища «ААА», нижча - «D». Не намагайтеся перевіряти ліцензії у компаній, що забезпечують громадянам доступ на валютний ринок Форекс. Ця діяльність не ліцензується. У кращому випадку вам покажуть ліцензію на право ведення ігрового бізнесу. До речі, через відсутність чітких правил, що регулюють операції на Форексі, цей ринок багато аналітиків вважають більш ризикованим для приватних інвесторів, ніж фондовий ринок.
Тарифи на послуги

Оцінка брокера з позиції розміру оплати його послуг - мабуть, найскладніша частина вибору. По-перше, вартість брокерських послуг складається з багатьох складових (комісія біржі, комісія депозитарію, комісія самого брокера і т.д.), а по-друге, кожна брокерська компанія пропонує кілька тарифних планів для декількох категорій клієнтів. Цей тариф може залежати від частоти угод, сум в обороті, сервісних послуг і т.д. Наприклад, якщо ви збираєтеся здійснювати операції нечасто, то вам можуть запропонувати план з мінімальним щомісячним платежем, але комісія за кожну операцію може досягати 0,2% від суми угоди. Якщо ж ви плануєте торгувати активно, то комісію за кожну операцію вам можуть знизити до 0,02%, або вона взагалі зникне, але щомісячний фіксований платіж при цьому зросте.
Крім комісії брокеру треба буде платити комісію біржі (у ММВБ 0,01% від угоди), за обслуговування депозитарного рахунку (100-150 руб. В міс.) За користування торговою програмою (300-600 руб. В міс.). Можуть бути й інші платежі, але може не бути і деяких тих, що згадані. А в загальному, існуюча на ринку конкуренція певною мірою вирівняла цінові пропозиції брокерських компаній. Розбіг між найдорожчим і бюджетним пропозиціями сьогодні не так уже й великий. Тому, до речі, багато інвесторів з досвідом радять вибирати брокера не за розміром комісій, а по зручності торгової програми. Тому, поговоримо про неї.
Зручність торгової програми

Торгова програма (іноді її називають торговою платформою) - це комп'ютерна програма, яка, будучи встановленої на ваш комп'ютер, дозволить вам через інтернет здійснювати операції на біржі. Втім, одним або «купи-продай» можливості програми не обмежуються. З її допомогою можна переглядати новини інформагентств, зведення з бірж ММВБ і РТС (значення котирувань і графіки цін за будь-який період), контролювати стан власного портфеля, а так само займатися технічним аналізом. На останньому пункті зупинюся окремо. Суть теханализа в тому, щоб спостерігаючи за графіком ціни (наприклад, на акцію), виявити якусь закономірність, і спробувати передбачити подальше поводження графіка. У цій справі активно використовуються допоміжні графічні фігури ( «рівень підтримки», «ковзаючі» і т.п.). Як правило, торгова програма дозволяє будувати ці фігури в автоматичному режимі. Навчитися працювати з цією та іншими функціями торгової програми можна на безкоштовних курсах, які періодично проводять брокерські компанії.
У Росії існує більше 20 торгових програм. Вони досить схожі один на одного, але деякі дрібниці можуть виявитися важливими для вас особисто. Придивитися до торговим програмами можна за допомогою сайту ММВБ www.micex.ru. Там на знайомій нам сторінці «Інтернет-трейдинг», є перехід на сторінку «Брокерські системи» (пряме посилання www.micex.ru/techaccess/external_certified.html), де є перелік торгових програм і сайтів їх розробників. У свою чергу, на цих сайтах зазвичай є списки брокерських компаній, що працюють з даною програмою.
Консалтингова підтримка

У багатьох брокерських компаніях існує аналітичний відділ, який готує щоденний огляд, в яких позначені новини, здатні вплинути на ситуацію на ринку, даються коментарі і прогнози. Такими прогнозами не нехтують і вельми досвідчені гравці. Тому, вибираючи брокера, переконайтеся, що якість рекомендацій його фахівців вас влаштовує. Іноді консалтингові послуги можуть бути платними, але, як правило, в цьому випадку ви зможете отримувати більш глибокий аналіз, зручний особисто для вас. Про особливості консалтингової підтримки, що надається брокерськими компаніями Єкатеринбурга, можна отримати деяке уявлення зі статті «Фішки» консультаційного управління », опублікованій в цій рубриці 17.08.2007.

переглядів: 6522 | обговорити

08.11.2007 14:27

Ігри з хлібом - поганий тон

У гонитві за голосами виборців чиновники зовсім не вчасно викинули на ринок зерно держрезерву, наслідком чого може стати позамежне подорожчання продуктів веcной наступного року.



30.10.2007 13:20

Право на помилку. Але не обов'язок

Неправильне торгове рішення на фондовій біржі - це не помилка. А помилка - це зневага до століттями виробленим правилам біржового ремесла. Це лікується ...



22.10.2007 10:16

Як вибрати собі брокера

Майже два десятка брокерів пропонують екатерінбуржцам послуги з доступу до торгів на фондовій біржі. Вибір найкращої пропозиції може стати першою сходинкою вашого торговельного навчання.



12.10.2007 16:01

Експеримент на студентах

Уряд запустило експеримент з пільгового кредитування студентів. Але реально ці кредити почнуть видаватися через рік. А в Єкатеринбурзі ще пізніше. Зате саме зараз наші банки потроїли активність на ринку навчальних кредитів.



04.10.2007 15:31

З оглядкою на американську іпотеку

Результатом проблем з іпотекою в США може стати зміна умов за житловими кредитами, що видаються російським банкам. Хоча повсюдного зростання кредитних ставок, швидше за все, не станеться.



21.09.2007 9:28

Як прийти на фондову біржу

Щоб отримати доступ до операцій з цінними паперами, вам достатньо звернутися в брокерську компанію, перерахувати гроші на біржовий рахунок і встановити на свій комп'ютер торгову програму. Початковий курс знань вам нададуть безкоштовно.



24.08.2007 10:20

Роздріб: ефект масштабу

Федеральні торгові мережі будуть скуповувати регіональних гравців роздрібного ринку. У найближчі роки вони найактивніше будуть освоювати Урал і південь Росії



17.08.2007 12:18

«Фішки» консультаційного управління

Ви хочете заробляти на фондовій біржі, але у вас немає достатніх знань або часу, щоб стежити за ринком. Тоді над вами можуть взяти шефство експерти брокерської компанії. Але врахуйте, що у кожної компанії свій стиль допомоги «ділкам-любителям».



10.08.2007 15:04

Податки по-новому. До чого готуватися?

Завдяки новим поправкам до Податкового кодексу, в наступному році знизиться прибутковість по банківських вкладах, зате можна буде вивести з-під податку гроші, відкладені на старість.



02.08.2007 14:50

Зарості галузевих індексів

Російські біржі публікують вже десять галузевих індексів. З їх допомогою можна не тільки відслідковувати стан секторів економіки, а й використовувати безпосередньо для отримання прибутку.










До чого готуватися?
До чого готуватися?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online