У Бресті модернова готель Marriott на Радянській може стати скляним житловим будинком

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Законодавство цілком допускає такий варіант.

Про те, що під вивіскою готелю на вул. Радянської побудували звичайний багатоповерховий будинок і в ньому вже пропонують купити квартири, кореспонденту «БГ» неодноразово розповідали мешканці сусідніх будинків. Мовляв, видно там все як на долоні, і навіть чути, про що говорять, коли водять по будівництву, судячи з усього, потенційних покупців. Обговорюється ця тема брестчане і на інтернет-форумах.

Обговорюється ця тема брестчане і на інтернет-форумах

Готель по вул. Радянській в Бресті. Вид на її «виворітну частина» з боку вул. Маяковського

Нагадаємо, раніше в цьому місці по вул. Радянської стояли два двоповерхових будинки польського періоду . Деякі власники квартир в цих будинках не бажали з них виселятися. У 2013 році Брестський міськвиконком через суд вилучив їх нерухомість «для державних потреб». А Республіканська науково-методична рада з питань історико-культурної спадщини при Міністерстві культури РБ затвердила ескізний проект реконструкції будівель по вул. Радянській, 43 і 45 під готель Marriott - 4-зірковий готель на 129 номерів. При цьому обидві споруди історичній частині Бреста, незважаючи на всі обіцянки їх зберегти, були знесені повністю.

Так що ж все-таки будують на Радянській: готель або багатоповерхівку з дзеркальними панелями?

Так що ж все-таки будують на Радянській: готель або багатоповерхівку з дзеркальними панелями

Недобудований готель Marriott по вул. Радянській в Бресті, незважаючи на скляний верх, все ж тисне своєю монументальністю

«Відповідно до інвестпроектом, функціональне призначення об'єкта - готель, - повідомив головний архітектор Бреста Микола Власюк. - Так було озвучено призначення будівлі при проектуванні; з ним і відповідним набором приміщень об'єкт проходив експертизу. Відповідно, під час підписання акту приймання об'єкта в експлуатацію відповідно до затвердженої проектної документації він буде прийнятий як об'єкт готельного господарства ».

Будівництво готелю на вул. Радянської ведеться з 2014 року , А здати її в експлуатацію повинні були ще в минулому році. Однак на об'єкті до цього дня не прибрані ні огорожа, ні лісу, та й виглядає він незавершеним. На це отримано відповідь, що 29 вересня рішенням облвиконкому терміни будівництва продовжені до 31 січня 2018 року.

«Це пов'язано з тим, що хотілося б скоріше завершити цей об'єкт і дозволити повноцінно функціонувати пішохідної вулиці Радянській, а не мати довгобуд з усіма наслідками, що випливають з цього проблемами», - так прокоментував його наш співрозмовник.

Готель як би «приліплена» до сусіднього будинку №41 по вул. Радянській, який був пошкоджений під час її будівництва

Значить, все чутки і розмови про те, що замість готелю на вул. Радянської з'явиться ще одна житлова багатоповерхівка, безпідставні?

«Надалі будь-який власник нерухомості при бажанні має право на реконструкцію об'єкта або зміна її цільового призначення, - заглянув в майбутнє Микола Власюк. - Це стане можливим за умови його відповідності генеральному плану міста та дотриманні всіх наявних норм проектування: будівельних, архітектурних, пожежних, санітарних. Для цього потрібно, щоб проект пройшов експертизу і отримав відповідний дозвіл виконкому ».

Головний архітектор переконував, що ще рано робити припущення з приводу призначення цієї будівлі. Але стає зрозумілим, що далі ситуація з його функціональністю цілком може розвиватися і приблизно так: «Шила милому кисет, а вийшла рукавиця, мене милий похвалив,« яка майстриня! ».

За словами Миколи Власюка, на відтвореному фасаді будівлі виконані вставки кладки з старого автентичного цегли, збереженого при розбиранні. Місця, де він використовувався, залишаться неоштукатуреними. Також на ньому розміщений фрагмент стіни з рекламою періоду 30-х років ХХ століття, яка встановлена ​​на колишнє місце.

«Сам тип кладки відповідає історичній, - запевнив він.- Вікна, двері, а також різьблення на імпостами виконані відповідно до історичною довідкою. Додадуться ще балконні огорожі з відповідним малюнком ».

Імпост - архітектурний термін, що означає вертикальний елемент, що розділяє віконний або дверний проріз або два близько розташованих віконних отвору.

Микола Власюк зазначив, що в даному проекті реалізовано підземний паркінг, а це сьогодні, на його думку, особливо важливо при будівництві будь-якого об'єкта в центральній частині міста в умовах обмеженого простору.

«Не думаю, що даний підхід до відтворення вигляду історичного фасаду надалі набуде поширення в нашому місті, - несподівано резюмував головний архітектор. - Це була скоріше міра вимушена, хоча даний експеримент, впевнений, заслуговує на увагу. Архітектуру потрібно залишати історичної і реставрувати або робити сучасної, відповідно до тими тенденціями і досягненнями в галузі архітектури та будівництва, які є в ХХ I столітті ».

Архітектуру потрібно залишати історичної і реставрувати або робити сучасної, відповідно до тими тенденціями і досягненнями в галузі архітектури та будівництва, які є в ХХ I столітті »

При будівництві готелю Marriott був використаний автентичний цегла з двох будинків, пущених під знесення. Кладку обіцяно не штукатурити. На віконних рамах видно різьблення точно така, як на вікнах будинків історичної забудови

Городяни на форумах нерідко висловлюють своє ставлення до реставрації історичної забудови Бреста: «Одне« аварійне »будова знесли, потім друге, потім ще пів« аварійних »Радянської, Гоголя, Пушкінській, 17-го Вересня і інших вулиць. Це як? »Брестчане вважають, що оновлювати вигляд міста треба« якось делікатно, шанобливо до пам'яті ». Ними виражаються побоювання, що місто сприйматимуть з уже відретушувати особою і досить важко пояснити, що це не є історія. Тому що справжнє обличчя міста, справді історичне, залишилося тільки на картинках і фото.

А що стосується готелю на Радянській, то люди часом щиро не розуміють, навіщо на вулиці, стилізованої під історичну забудову, встромили «модерновий куб зі скла».

Матеріали по темі:

У Бресті будинок №41 по вул. Радянської більше восьми місяців наражається на ризик обвалення. Хто в цьому винен, відповіді немає

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Так що ж все-таки будують на Радянській: готель або багатоповерхівку з дзеркальними панелями?
Радянської з'явиться ще одна житлова багатоповерхівка, безпідставні?
Це як?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online