У Бресті «Дитячий світ» з липня почне працювати в новому форматі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Очікуваного ефекту не вийшло

Рік тому Будинок торгівлі «Дитячий світ», зручно розташований в центрі міста, з широким асортиментом товарів для дітей і підлітків, значно збільшив свої торгові площі, провівши дорогу реконструкцію, на яку було витрачено понад 20 млрд рублів. Чому ж зараз в деяких його відділах спорожніли прилавки і знову ведуться ремонтні роботи? Щоб дізнатися, що відбувається на одному з найстаріших торгових підприємств Бреста, кореспондент «БГ» вирушила на зустріч з його керівництвом.

«Метою комерційної діяльності завжди є отримання прибутку, - пояснив директор ВАТ Будинок торгівлі« Дитячий світ »Сергій Голубєв. - У минулому році ми завершили проект по реконструкції будівлі Будинку торгівлі «Дитячий світ», розташованого по вул. Радянській, 16. По суті, був побудований другий магазин. До цього у нас була загальна площа 3,5 тис. Метрів, а після завершення реконструкції вона стала більш 6 тисяч. Проект для такої невеликої фірми, як ми, де працюють всього 100 осіб, реалізований дуже серйозний. Перш ніж прийняти рішення про розширення, провели ретельні розрахунки, але тоді були зовсім інші умови. Ми виходили з іншої динаміки товарообігу, зростання прибутку і були впевнені, що за 6 років все окупиться. Був складений бізнес-план, по якому торгова площа магазину збільшується в два рази, а чисельність працівників - всього відсотків на 15 - 20. Після реконструкції, переформатування і розширення площ в результаті по окремих секціях ми дійсно отримали непоганий результат. Але за деякими з них робота в нових умовах не дала очікуваного ефекту. А нам необхідно окупити вже реалізований проект, віддавати кредит ».

Замість магазину - торговий комплекс

Сергій Олександрович зазначив, що на деяких виросли удвічі торгових площах товарообіг збільшився всього на 50%. Тому після року роботи і прийняли рішення створити інший бізнес-план, який би зробив торгівлю більш ефективною.

«Є дві дуже збиткові секції, з якими ми поквитаємося без жалю, тим більше що вони непрофільні, - продовжив Сергій Голубєв. - Це парфумерна секція на першому поверсі і господарська - на третьому. Вирішено їх скоротити і при цьому поміняти «географію» інших відділів. Непрактично мати дрібні відділи, в кожному з яких відокремлена матеріальна відповідальність.

У «Дитячого світу» дуже вигідне місце розташування, тому всі торгові площі повинні приносити прибуток. Проводячи сьогодні глобальні зміни, ми зберігаємо всі секції, які торгують дитячими товарами, їх асортимент не постраждає. Наприклад, канцтовари увіллються в секцію іграшок на першому поверсі. Товари для новонароджених, що займали ціле крило, будуть перенесені на другий поверх і частково - на перший. Секцію швейних товарів переводимо на третій поверх. Взуттєва, як і раніше, буде розміщуватися в цокольному приміщенні. У будівлі багато вже зроблено і відремонтовано, є система відеоспостереження, радіотрансляції. Розуміємо, що ремонтні роботи вимагають витрат, але йдемо на це, щоб створити тут особливий комплекс ».

Розуміємо, що ремонтні роботи вимагають витрат, але йдемо на це, щоб створити тут особливий комплекс »

Наш співрозмовник підкреслив, що в «Дитячому світі» широкий асортиментний перелік товарів для дітей і підлітків вітчизняного виробництва, за деякими групами вони становлять 90%.

«Все приміщення належать ВАТ Будинок торгівлі« Дитячий світ », вивільнену після виробленого ущільнення площа ми здамо в оренду, - поділився планами Сергій Олександрович. - Звичайно, віддамо перевагу тим орендарям, які спеціалізуються на продажу товарів для дітей. Мета - отримати в результаті цілий торговий комплекс, де можна буде купити і дорогий брендовий товар, і більш доступний вітчизняний ».

«Дитячий світ» змінює свій формат

За словами директора Будинку торгівлі «Дитячий світ», третій поверх старої будівлі, де знаходилися офісні приміщення, а це більше 600 метрів, вирішено переобладнати під торгові. Під торгівлю буде віддана і маса допоміжних приміщень, від яких сьогодні немає ніякого економічного ефекту. Зараз вже готується проект і зносяться стали непотрібними перегородки.

«Буде зроблена більш зручні сходи, яка поліпшить доступ на третій поверх, - продовжив знайомити з новими планами Сергій Голубєв. - У результаті переміщення секцій стару будівлю практично вивільняється, і з 1 квітня ми плануємо почати в ньому ремонт, якого там не було з 1980 року. На третьому поверсі він йде вже зараз, на першому і другому почнеться в квітні і, мабуть, захопить частину червня. До 1 квітня ми закінчимо всі переміщення, пройдуть переобліку і злиття секцій. Також ми маємо намір провести оптимізацію чисельності працюючих, скоротити приблизно людина на 25 - 30.

Поки в старій будівлі буде йти ремонт, головний вхід в нього з боку вул. Радянської буде закритий. В магазин можна буде потрапити тільки з боку двору, відповідні покажчики ми поставимо. До липня «Дитячий світ» вже почне роботу в новому форматі ».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Чому ж зараз в деяких його відділах спорожніли прилавки і знову ведуться ремонтні роботи?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online