Логотипи світових брендів втратили букви заради донорства крові

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Девіз акції - «Ти не втратиш, якщо поділишся» Девіз акції - «Ти не втратиш, якщо поділишся»   medweb

medweb.ru

19 серпня. ПРАВМІР. Відомі міжнародні бренди взяли участь в світовому флешмобі, покликаному привернути увагу до проблеми нестачі донорської крові.

Акцію придумали підрозділ Національної служби охорони здоров'я Великобританії та піар-агентство Engine Group, передає РІА «АМІ». В рамках флешмобу логотипи великих корпорацій, таблички з назвами вулиць і багато інших вивіски втратили англійських букв А, В і О, які позначають в англомовних країнах групи крові.

Зникнення букв з відомих назв без пояснення причин, по ідеї організаторів, має спонукати людей знайти інформацію про проблеми донорства. Девіз акції - «Ти не втратиш, якщо поділишся».

Twitter

У мережі акція проходить під хештегом #MissingType. До флешмобу в Twitter, по даними порталу Give Blood, приєдналися близько 1 тисячі брендів. Зокрема, в кампанію включилися Google, Microsoft, Cadbury, Tesco (британський рітейлер), Nandos (африканська мережу кафе громадського харчування), Космічне агентство Великобританії.

Twitter

Відомо також, що відповідають групам крові літери прибрали зі своїх логотипів Сіднейський оперний театр. Крім того, імена провідних новинних програм на австралійському телебаченні також написані з пропусками А, І та О. Багато користувачів інтернету викладають свої фотографії в соціальних мережах зі своїм ім'ям на листку паперу, в якому відсутні ці літери.

Кампанія проходить з 2015 року в 21 країнах світу. Вона також об'єднує 25 служб крові з країн-учасниць, включаючи США, Австралію, Сінгапур, Південну Африку, Ірландію і Канаду.

Вона також об'єднує 25 служб крові з країн-учасниць, включаючи США, Австралію, Сінгапур, Південну Африку, Ірландію і Канаду

Twitter

Брак донорської крові - серйозна проблема і для Росії. за даними Ольги Ейхлер, начальника Управління організації служби крові Федерального медико-біологічного агентства Росії, на 1 січня 2016 року у Росії функціонує 112 станцій переливання крові, 294 відділень переливання і 21 лікарня, заготовляють кров.

Загальна кількість донорів скоротилася на 6,5%, при цьому число платних донорів скоротилася на 47%. Загальний обсяг заготівлі донорської крові в 2015 році знизився на 4,2%, але збільшена заготовка від безоплатних донорів на 1%. Загальна кількість донаций на 1000 чоловік населення по країні в 2015 році склало 20,4. За даними Міністерства охорони здоров'я, переливання крові потрібні близько півтора мільйонам росіян в рік.

У 2012 році, нагадаємо, президент РФ Володимир Путін підписав федеральний закон «Про донорство крові та її компонентів». В цьому законі була прийнята загальна тенденція Всесвітньої організації охорони здоров'я, згідно з якою донорство має стати безоплатним до 2020 року в усьому світі. Також одне з головних нововведень закону - створення єдиного банку даних крові і здають її людей. Зараз загальна кількість донорів в Росії в середньому становить близько 1,7 мільйона чоловік.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online