«Відкрийте, ви нас затопили!»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Цієї суботи в Серпухові і Волоколамске планується проведення чергових мітингів за закриття сміттєвих полігонів. Про що ініціатори заздалегідь повідомили владу. Влада, в свою чергу, відповіли по-своєму: обшуки, затримання, загрози і навіть судове рішення про закриття однієї з звалищ.

10 квітня Арбітражний суд Московської області постановив закрити полігон твердих побутових відходів «Лісова», який розташовується недалеко від міста Серпухова. Відповідний позов до власника полігону ТОВ «Скайвей» був поданий кілька місяців тому від адміністрації Серпуховського району, яку зараз очолює Олександр Шестун. Треба відзначити, що Шестун - єдиний чиновник такого рівня, який не тільки підтримує жителів свого району в боротьбі за закриття звалища, а й сам є її діяльним учасником.

У позові містилися дані перевірок «Лісовий» різними відомствами, з яких випливало: технологія утилізації сміття не дотримується, відсутня система збору отруйного фільтрату, немає необхідної сортування відходів, а ліміт в 300 тисяч тонн сміття давно вичерпаний. Очевидно, що звалище необхідно закривати для уникнення екологічної катастрофи. Проте позивачі були налаштовані на протидію адміністративної машини в суді. Проти звалища мешканці району борються давно, однак губернатор Воробйов і уряд Московської області відмовлялися йти на поступки. Тому, коли в суді позовну заяву несподівано підтримала прокуратура, а потім представники міністерства природних ресурсів і міністерства екології Підмосков'я, активісти були дуже здивовані.

Цієї суботи в Серпухові і Волоколамске планується проведення чергових мітингів за закриття сміттєвих полігонів

Фото: Олександр Шестун / Facebook

«Рішення суду про закриття« Лісовий »саме зараз я вважаю чисто політичним, - розповів« Новій »глава Серпуховського району Олександр Шестун. - Влада Московської області не хочуть загострювати і без того напружену обстановку і таким чином думають «пом'якшити» майбутній мітинг. Ми подали заявку на 5 тисяч осіб. Мені здається, у влади такий розрахунок: зараз вони заспокоять людей. А потім прокуратура оскаржить рішення про закриття звалища у вищій інстанції. І десь в середині літа рішення скасують. На той час всі люди роз'їдуться по дачах грядки копати, їм буде не до протестів. Але не тут-то було. Мітинг все одно відбудеться, і ми будемо продовжувати свою боротьбу ».

У зв'язку з активною громадською позицією на Шестуна давно чиниться тиск. Нагадаємо, 5 квітня в адміністрації Серпуховського району та в культурно-спортивному комплексі «Надія» в селищі «Більшовик», який розташовується недалеко від Серпухова (саме там буде проходити запланований мітинг), пройшли несподівані обшуки і вилучення фінансових документів. В цей же час ряд державних ЗМІ повідомили про замаячила кримінальній справі і «швидкої посадці» глави району.

Олександр Шестун давно в контрах з владою Підмосков'я. Він не тільки бореться проти звалища, а й єдиний муніципальний чиновник, який виступає різко проти скасування прямих виборів глав районів Московської області і централізації їх бюджетів - нововведення, які активно просуває нинішній губернатор Андрій Воробйов. Шестуна намагалися напоумити в приватному порядку, як розповідає він сам: «Мені погрожував віце-губернатор Кузнєцов, вимагаючи здати район« подільської угрупованню ». Він шантажував мене, вимагаючи піти у відставку, знесенням будинку, погрожував вбити або посадити руками ФСБ ... »Саме зі своєю незалежною позицією по цим принципових питань Шестун і пов'язує таку увагу до Серпуховскому району з боку правоохоронних органів.

В цей же час в Волоколамске, другому найбільшому місті, активісти якого заздалегідь повідомили владу про мітинг проти звалища «ядрову», також проходять обшуки, лідер ініціативної групи сидить в спецприймальнику.

Вчора Мособлсуд переніс засідання за скаргою на незаконне затримання лідера ініціативної групи жителів Волоколамська Артема Любимова. Любимов зараз відбуває покарання . Він заарештований на 15 діб за «непокору поліції». Нагадаємо, 1 квітня в Волоколамске відбувся черговий мітинг (один з його організаторів - Артем Любимов). Пізно ввечері напередодні мітингу Любимов був затриманий співробітниками поліції і доставлений в Истринский відділ поліції, а 2 квітня Истринский суд його заарештував. «У чому полягало непокору поліції, ми так і не зрозуміли, - сказав« Нової »адвокат Любимова Денис Кунаев. - Зате гранично ясно, що таким чином влада намагається чинити тиск на Артема і перешкодити його громадської діяльності ».

З спробою тиску активісти пов'язують і обшуки в іншого юриста Любимова, Юлії Куликової. 11 квітня близько 6 ранку в двері квартири дівчата подзвонили невідомі і повідомили, що вона заливає сусідів. Коли ж Куликова відкрила двері, виявилося, що це співробітники поліції. Також обшуки пройшли в редакції газети «Волоколамська тиждень» і в спортивному комплексі корпорації Moscow Raceway, в структурах якої працює Любимов.

Мітинг проти звалища відбудеться в Волоколамске 14 квітня на центральній площі міста.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online