Багатство залежить від будови мозку

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Багатство залежить від розуму.

Фото: epicals

Група дослідників з університету Пенсільванії в США з'ясувала, що у більш успішних людей мозок влаштований трохи інакше, ніж у тих, кому не дуже вдається досягати цілей в житті, пише etcetera.media .

Ще раніше науці було відомо, що зв'язки між миндалиной і префронтальної корою головного мозку впливають на розвиток депресії і тривожності. Нейрофізіологи вирішили з'ясувати, як це може бути пов'язано з фінансовим успіхом.

У дослідженні взяли участь 108 дорослих людей, яким запропонували пройти 120 завдань. У кожному з них учасникам потрібно було зробити вибір, який вказував на їх готовність ризикувати заради отримання більшої винагороди.

Завдання будувалися у вигляді різних рольових ігор, пов'язаних з фінансовими ризиками, прийняттям економічних рішень і стресом від втрати стану. При відповіді на питання мозок добровольців досліджувався за допомогою спеціальної апаратури.

Якщо людина вибирав ризикований сценарій розвитку подій, пов'язаний з випробуваннями і судовими позовами, ймовірність отримати більшу винагороду в розмірі 80 доларів становила 48%.

Коли людина вибирав простий шлях отримання винагороди і не ризикував, він міг отримати 20 доларів.

На вирішення фінансових завдань у піддослідних було 4 секунди.

В ході дослідження вчені з'ясували, що будова кори головного мозку людей, схильних ризикувати заради фінансового благополуччя, відрізняється від інших.

Виявилося, що більш схильні до ризику люди мають кращі функціональні зв'язки між миндалиной і префронтальної корою. Також "любителі ризикнути" мали більшу кількість сірої речовини.

Таким чином, схильні ризикнути всім заради фінансової вигоди люди краще контролюють свої емоції і менш схильні впадати в депресію в разі невдачі.

Про те, до акі технології використовують в інформаційній і психологічній війні, дивіться на відео нижче:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online