Пільги ветеранам бойових дій в Московській області в 2019 році

  1. Хто відноситься до ветеранів бойових дій
  2. Як можна отримати пільги учасникам бойових дій
  3. Соціальна підтримка ветеранам
  4. Які пільги покладені обслуговуючому персоналу бойових військових підрозділів
  5. Податкові пільги ветеранам бойових дій
  6. Спеціальні пільги ветеранам Московської області

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Армія нашої країни пережила досить мало мирних часів, тому ветеранів бойових дій можна зустріти досить часто Армія нашої країни пережила досить мало мирних часів, тому ветеранів бойових дій можна зустріти досить часто. Тим, хто брав участь у вирішенні зовнішніх і внутрішніх конфліктів СРСР і РФ, покладені федеральні і регіональні пільги. Розберемося докладніше, на що варто розраховувати ветеранам, які служили в «гарячих» точках і проживають в Московській області.

Хто відноситься до ветеранів бойових дій

У Московській області проживає понад десятка тисяч учасників бойових дій різного віку. Це як професійні військові, так і ті, хто під час строкової служби був відряджений на службу в місця бойових конфліктів. Повний список людей, які відносяться до ветеранів, буде виглядати наступним чином:

  1. Люди, які усували мінну небезпеку після капітуляції Німеччини, на території СРСР і інших держав. Це були відряджені службовці НКВС (МВС) і МГБ.
  2. Солдати і офіцери, учасники бойових дій в Афганістані, в тому числі ті, хто доставляв туди різні вантажі автотранспортом і льотний склад.
  3. Обслуговуючий персонал військових частин, які розташовувалися на територіях, де велися воєнні конфлікти і отримав каліцтва або поранення в їх ході. До цієї групи можна зарахувати цивільних, які отримали відмінні знаки за заслуги перед Росією чи СРСР.
  4. Всі, хто виконував інтернаціональний обов'язок по захисту інтересів Росії (СРСР) на території інших держав або в окремих регіонах країни (наприклад, в Чечні). У цьому випадку необхідно, щоб у ветерана були офіційні позначки про відрядження в «гарячі точки».
  5. Фахівці (в тому числі і цивільні), які працювали на території Афганістану повний термін або були відкликані офіційним наказом.

Читайте також: Список пільг, покладених ветеранам бойових дій

Географія місць служби ветеранів досить обширна - від Чечні і Північнокавказького регіону до В'єтнаму і Єгипту. Точну інформацію про приналежність колишнього військовослужбовця до ветеранів можуть надати у військкоматі за місцем проживання.

Як можна отримати пільги учасникам бойових дій

У розмаїтті пільг ветеранам, які брали участь у врегулюванні воєнних конфліктів досить складно. Частково на них діє закон, прийнятий в 1995 році, а частина субсидій покладена по проектам, що почав свою дію в 2005 році. Додатково можна знайти положення про пільги в Податковому кодексі та інших актах галузевого законодавства.

Ускладнює ситуацію те, що всі пільги ветеранам Московської області діють тільки в заявному порядку. Привілеї для цієї категорії громадян активні, але людині самостійно необхідно дізнаватися, які документи і куди подавати для отримання соцзабезпечення.

Соціальна підтримка ветеранам

Розглянемо основний список пільг, актуальний для 2018-2019 року. Всі ці привілеї надаються на федеральному рівні і покладені не тільки ветеранам Московської області, а й тим, хто проживає в інших куточках країни.

  • посібники учасникам бойових дій;
  • надбавка до пенсії;
  • надання житла за пільговими програмами;
  • знижки на ЖКГ;
  • розширений список безкоштовної медичної допомоги.

Тепер розглянемо ці пільги та допомоги більш докладно. Перш за все, ветеранів цікавить надання їм житла. Воно може бути покладено їм як за федеральною програмою, так і по регіональної. Вибір програми залежить від часу постановки на чергу. Якщо ветеран встиг встати на облік як потребує поліпшення житлових умов до 2005 року, то він бере участь у федеральній програмі. Учасники бойових дій з Московської області, які хочуть стати на чергу, зараз отримають гроші на збільшення житлоплощі з місцевого бюджету.

Незалежно від форми власності квартири, в якій проживає ветеран, йому і членам сім'ї (при спільному використанні житлоплощі) покладена знижка на комунальні послуги в розмірі 50% від загальної суми щомісяця. Отримання цієї пільги останнім часом майже у всіх регіонах монетизувати, тобто спочатку доведеться заплатити всю суму, а потім половину повернуть на соціальний рахунок.

Дізнатися про суму допомог та інших грошових виплат, належних ветерану, можна в соцзахист свого району. Там же оформляються документи для щомісячного отримання допомоги. Для того щоб отримувати гроші, учаснику військових конфліктів доведеться оформити на себе соціальну банківську карту. Про збільшення пенсії і достроковий вихід на неї вам розкажуть в найближчому відділенні ПФР.

Медичні послуги надаються ветеранам у відомчих госпіталях ЗС, розташованих в Москві і області. Будь-які протези та ортопедичні пристосування (за потребою) оплачуються державою, а допомогу в госпіталях надається безоплатно. Пільги в медичному обслуговуванні на федеральному рівні не поширюються на стоматологічні пристосування і протези.

Поза загальній черзі ветеранам можна отримати доступ до розважальних і культурних заходів. Для них при соцзахист організовують концерти, поширюють квитки на різні заходи. У тематичні клуби, які відкриваються при районних будинках культури, учасників військових конфліктів зобов'язані приймати позачергово. Цей захід стосується не тільки гуртків за інтересами, але і садових товариств.

У трудовому законодавстві для учасників бойових дій передбачені наступні послаблення:

  • щорічну відпустку в бажаний час;
  • додаткова відпустка без змісту терміном до 35 днів в будь-який час;
  • проходження курсів підвищення кваліфікації та отримання профільної освіти за рахунок наймача (часто цей захід не дотримуються).

Читайте також: Новий список пільг для пенсіонерів в Москві

Які пільги покладені обслуговуючому персоналу бойових військових підрозділів

Цивільні особи, які здебільшого були учасниками конфлікту в Афганістані і забезпечували функціонування військових підрозділів на території цієї країни, також мають ряд соціальних переваг:

  • пільги на отримання медичних послуг в установах, що обслуговували їх під час виконання робочих обов'язків (зазвичай це госпіталі ЗС, що діють не тільки в області, а й в Москві);
  • переважна чергу на путівки в санаторії (якщо є медичні показання);
  • неоплачувану додаткову відпустку терміном до 35 днів;
  • пріоритет при зарахуванні на чергу в дачний кооператив;
  • при виселенні із службового житла - пільгова черга на отримання квартири за програмою для ветеранів;
  • отримання професійної освіти за рахунок роботодавця.

Податкові пільги ветеранам бойових дій

За федеральним Податкового кодексу ветеранам надається право на пільги за такими позиціями:

  1. З податків, які утримують щомісяця із заробітку, учасникам військових конфліктів покладено відрахування 500 рублів.
  2. Податкова база на земельну ділянку знижена на 10 тисяч рублів.
  3. При розгляді справ в суді учасникам бойових дій не потрібно платити мито в казну держави.

Перші дві пільги оформляються в найближчому відділі податкової, а останню можна отримати при складанні заяви до суду. Для цього досить пред'явити посвідчення ветерана.

Спеціальні пільги ветеранам Московської області

У Московській області існує кілька спеціальних статей законів. Ці законодавчі акти забезпечують громадян, які захищали інтереси нашої країни, додатковими привілеями.

  1. Знижки на послуги ЖКГ монетизовані - учасник бойових дій платить повну вартість, а половина йому повертається на особовий рахунок.
  2. Стаття 16 дає ветеранам та їхнім нащадкам можливість користуватися безкоштовним проїздом у громадському транспорті, крім таксі та маршруток. Оформляється ця пільга шляхом видачі соціальної карти в будь-якому відділенні соцзахисту Московської області. На водному транспорті внутрішньообласного сполучення учасникам БД покладена знижка 50%.

Для отримання пільг необхідно звертатися в органи соціального захисту, де вас проконсультують з усіх нововведень і термінів поновлення документів. За допомогою кожної пільги можна частково заощадити сімейний бюджет.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online