Пільги по квартплаті ветеранам бойових дій (військові) в 2019 році

  1. Прийняті стандарти і види
  2. Формальності житлової субсидії
  3. Згадки в законі
  4. Як отримати пільги по квартплаті ветеранам бойових дій

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Кожна держава, яка піклується про своїх громадян, створює систему пільг і субсидій , Метою яких є поліпшення якості життя людей, створення у них відчуття захищеності і забезпеченості.

Загальновідомий факт, що на допомогу держави може розраховувати людина з інвалідністю . Однак, не всім відомо, що окремої захищеною категорією є військові пенсіонери і ветерани бойових дій (ВБД).

Ветерани отримують від держави ряд пільг, серед них скасування плати за проїзд в муніципальному транспорті, медичне обслуговування і санітарно-курортне лікування, знижки на оплату житлово-комунальних послуг та інші пільги, які допомагають істотно економити фінанси сім'ї.

На окрему увагу заслуговують саме пільги по квартплаті ветеранам бойових дій, які надаються державою. Російське законодавство закріплює основні норми і процедури, дотримуючись яких можна отримати подібну пільгу.

Прийняті стандарти і види

Російське законодавство передбачає певні види пільг для військових пенсіонерів і прирівняних до них категорій осіб:

  • компенсація земельного та транспортного податків, які були сплачені раніше;
  • соціальні пільги;
  • пільги для членів сім'ї.

Таким чином, діти ветерана отримують можливість проходити оздоровлення в літніх таборах, знижки на харчування в школі і дитячому садку, можливість зарахування до дитсадка позачергово і т.д. Самі ветерани мають особливі привілеї за місцем роботи, наприклад, скоротити їх можуть лише в останню чергу, а на біржі праці вакансію їм повинні пропонувати найпершим.

Якщо ВБД вмирає, його сім'я може претендувати на пенсію, розмір якої визначається індивідуально. До уваги приймаються умови, при яких загинув годувальник сім'ї, а також кількість домочадців, які перебували на його утриманні. Найчастіше, розмір допомоги в кілька разів вище, ніж звичайна пенсія.

Для військових пенсіонерів і ветеранів бойових дій передбачені певні соціальні пільги, серед яких:

  • безкоштовне медичне обслуговування;
  • путівки на лікування в санаторіях;
  • безкоштовний проїзд в муніципальному транспорті;
  • пільга при оплаті комунальних послуг.

Багато хто вважає саме останній пункт зі списку найбільш привабливим, оскільки знижка надається досить відчутна: не менше 50% від сумарної вартості.

Для отримання даної привілеї слід подати документи до відповідного органу, який займається оформленням подібних пільг. В якості підтвердження права на знижку виступають такі документи: посвідчення, власницькі документи на квартиру і довідка про стан особових рахунків.

Важливо відзначити, що найбільше пільг передбачено для жителів столиці. Для того щоб розібратися у всій різноманітності привілеїв, які покладаються ветерану, йому варто ознайомитися з законом, який регламентує цей порядок, або відвідати місцеву адміністрацію для уточнення інформації.

Для того щоб розібратися у всій різноманітності привілеїв, які покладаються ветерану, йому варто ознайомитися з законом, який регламентує цей порядок, або відвідати місцеву адміністрацію для уточнення інформації

Який би не був вік ветерана або його соціальний статус, він має право отримати квартиру у власність одним з перших

Формальності житлової субсидії

Для отримання субсидії по оплаті квартплати потрібно зібрати і надати певний пакет документів:

  • посвідчення ветерана бойових дій;
  • довідка про стан особового рахунку;
  • документ про склад сім'ї;
  • документ, що посвідчує особу - паспорт;
  • контракт соціального найму;
  • довідка про доходи;
  • заяву за встановленою формою.

Завантажити зразок заяви про надання субсидії на оплату житлового приміщення та комунальних послуг

У законі федерального значення «Про ветеранів» зазначено, що особам, які брали участь в бойових діях, повинна бути надана знижка в 50% на оплату послуг комуналки. Це можливо лише в тому випадку, якщо людина не має заборгованості з оплати житлово-комунального господарства. При цьому вид житлового приміщення, яке займає особа, не має ніякого значення.

Крім знижки, яка надається на оплату комунальних послуг, ветеран бойових дій може розраховувати на отримання від держави пільги на житло. Передбачається, що йому один раз можуть бути виділені кошти з федерального бюджету на придбання квартири.

Це можливо тільки, якщо ветеран буде поставлений на облік до 2005 року.

Також потрібне пред'явлення цілого пакету документів:

  • заяву з проханням надати кошти на придбання житла;
  • паспорт ВБД і його родичів, які проживають разом з ним;
  • шлюбні свідоцтва або документи про розірвання шлюбного союзу, свідоцтва дітей про народження;
  • довідка, видана БТІ, в якій відображена інформація про наявність нерухомості у власності членом сімейства ветерана;
  • інформація про осіб, які зареєстровані в квартирі або тих, хто знятий з обліку, при цьому зберегли право користуватися житлом;
  • документи, які підтверджують присвоєння статусу ветерана;
  • страхові свідоцтва заявника та членів його сім'ї.

Згадки в законі

Пільги по квартплаті ветеранам бойових дій встановлює закон федерального рівня «Про ветеранів» №5-ФЗ. Закон регулює призначення пільг для трьох категорій: учасники Великої Вітчизняної Війни, інваліди війни, ветерани бойових дій.

Інваліди війни мають право на знижку 50% на займану житлоплощу і таку ж знижку на послуги комуналки, що включають електро- і газопостачання, опалення. Пільга розраховується, виходячи з нормативів споживання.

Люди, які проживають в приватних будинках і будинках без централізованого опалення, мають право на компенсацію витрат на паливо для обігріву житлового будинку.

Учасники ВВВ - це категорія, яка складається з декількох видів учасників подій 1941-1945 років. Сюди входять ті, хто захищав Ленінград, брав участь в оборонних і інших діях, служили в розвідці і контррозвідці, був партизаном і брав участь в підпільних об'єднаннях і інші. Ця категорія отримує пільгу, яка становить не менше 50% на оплату житлових приміщень і комунальних послуг.

Ветерани бойових дій, включаючи сучасних, які проходять в Російській Федерації або за кордоном, можуть розраховувати на отримання від держави половини оплати за використання житлового приміщення і отримання комунальних послуг.

Всі пільги стосуються також членів сім'ї ветерана. У разі загибелі пільговика під час виконання свого службового обов'язку, його найближча рідня отримує право на користування знижкою на послуги ЖКГ. До таких родичів відносяться діти, подружжя, батьки. Субсидія надається незалежно від того, до якого житлового фонду відноситься житло.

Від оплати комунальних послуг повністю звільняються особи, яким присвоєно звання Герой СРСР / РФ або Повний кавалер Ордена Слави, а також їх сім'ї.

Як отримати пільги по квартплаті ветеранам бойових дій

Під пільгами і субсидіями мається на увазі отримання безоплатної підтримки держави в питаннях, які стосуються оплати квартплати та комунальних послуг. Питання потрапляє під регулювання положень закону про надання субсидій для оплати житла і комунальних послуг.

У програмі можуть брати участь не тільки громадяни Росії, а й інші особи, які мають договір, що закріплює їх право проживати в певному місці.

Існують категорії громадян, які можуть претендувати на отримання пільг на квартплату:

  • учасники військової служби і ветерани бойових дій;
  • особи, які проживають в квартирі на підставі контракту соцнайму;
  • незаможні родини ;
  • люди з інвалідністю.

Однак однією приналежності до конкретної групи для призначення пільг та виплати субсидій недостатньо.

Підхід, який використовується до кожної з категорій, відрізняється. У разі якщо мова йде про незаможної сім'ї, то більше уваги при вирішенні питання про призначення їй пільги приділяється сукупного доходу всіх її членів. Для кожного регіону встановлена ​​своя норма, виходячи з якої проводиться розрахунок.

Ветерани ж бойових дій мають право на знижку по комунальних платежах і квартплаті в певному розмірі, який становить 50%. На таку ж знижку можуть претендувати всі члени сім'ї, які проживають разом з ветераном.

Однак щоб отримати таку пільгу, людина не повинна мати боргів по комуналці і квартплаті. При наявності боргів їх слід погасити і тільки після цього подавати документи на отримання пільги.

Щоб оформити пільгу в 2019 році ветерану або члену його родини потрібно зібрати і подати такі папери:

  • заяву за визначеною формою;
  • паспорт, який виступає не тільки в якості документа, що посвідчує особу, а й підтверджує наявність у людини російського громадянства;
  • довідка про склад сім'ї, яка береться за місцем проживання;
  • правовстановлюючі документи, наприклад, свідоцтво про право власності;
  • довідка про доходи на кожного члена сім'ї, включаючи одиноких матерів та безробітних;
  • техпаспорт, в якому буде вказано розмір житла і його оціночна вартість;
  • трудові книжки членів сімейства;
  • документи, які можуть підтвердити ступінь родинних зв'язків з членами сім'ї;
  • посвідчення ветерана бойових дій.

Після того як документи зібрані, людина повинна звернутися у відповідну структуру, яка приймає рішення з даного питання. Відповідь буде дано в термін, який не перевищує 10 днів.

Негативна відповідь найчастіше викликаний тим, що не вистачає якогось документа, після отримання якого можна повторити спробу і знову подати документи. Якщо ж людина вважатиме, що в ході процедури були порушені його права, він може звернутися до суду для оспорювання прийнятого рішення.

У разі прийняття позитивного рішення на банківський рахунок ветерана буде надходити певна сума, яка може бути витрачена не тільки на послуги комуналки, а й на інші цілі. Головне при цьому, щоб по обов'язкових платежах по квартирі не утворювалася заборгованість. В іншому випадку виплати будуть припинені.

Ще один важливий момент, на який потрібно звернути увагу, полягає в тому, що тривалість пільг і субсидій становить 6 місяців, після цього збір і подачу документів слід повторити.

Якщо в ході виконання процедури у людини виникає якесь питання, він завжди може поставити його співробітникові адміністрації, ЖЕКу або іншої компетентної структури.

Якщо в ході виконання процедури у людини виникає якесь питання, він завжди може поставити його співробітникові адміністрації, ЖЕКу або іншої компетентної структури

Щоб не допустити виникнення заборгованості через неможливість оплачувати послуги, має сенс дізнатися, як зменшити квартплату .

Детально з тарифами на 2019 рік можна ознайомитися за цим посиланням .

Читайте також тут , На скільки подорожчає квартплата в 2019 році.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online