Купуємо таунхаус: придивляємося до сусідів і приміряє до ділянок - Новини нерухомості - Квартири в такому будинку обійдуться в суму від $ 380 за квадатний метр | СЬОГОДНІ

  1. Купуємо таунхаус: придивляємося до сусідів і приміряє до ділянок 10 травня 2015 року, 10:00 Переглядів:...
  2. Орфографічна помилка в тексті:
  3. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  4. АВТОР:
  5. Орфографічна помилка в тексті:
  6. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  7. АВТОР:
  8. Орфографічна помилка в тексті:

Купуємо таунхаус: придивляємося до сусідів і приміряє до ділянок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

10 травня 2015 року, 10:00 Переглядів:

10 травня 2015 року, 10:00 Переглядів:

Таунхауси в Сан-Франциско. В Україні поки тільки прищеплюється культура малоповерхового будівництва без триметрових зборів. Фото: & nbsp; Dale Perkins & nbsp ;.

Ближче до літа міські бранці розпеченого асфальту починають мріяти про переїзд в свій будинок в передмісті. Одна біда - переважній більшості з нас свій заміський котедж просто не по кишені. Втім, існує альтернатива і тісної міському житлу, і дорогому котеджу на лоні природи. Це таунхауси, що поєднують в собі властивості і того, і іншого. Ми вирішили придивитися до сучасних таунхаусів, розібратися в їх достоїнства і недоліки і подивитися, що і за якою ціною можна сьогодні придбати. У цьому нам допомогли директор ріелторської компанії "Золоті ворота" Олексій Холмецкий, директор компанії "РеалЕкспо" Віктор Коваленко і ріелтор, що спеціалізується на роботі з будинками, Руслан Марусик.

демократичність ДІМ

Таунхауси (малоповерховий житловий будинок на кілька квартир, зазвичай без загального під'їзду) сьогодні - це демократична альтернатива окремо стоїть заміського житла. Собівартість будівництва таких будинків помітно нижче, ніж у зведених аналогічно по площі і якості, але окремих. Чим більше блоків в таунхаусі, тим більше економія: менше стін, підготовка одного великого фундаменту обходиться дешевше, ніж декількох поменше, і комунікації підводяться до одного будинку. При цьому до квартири в таунхаусі, як правило, додається невелика ділянка землі: є де припаркувати машину, розбити невеликий сад-город, спорудити альтанку, мангал для шашликів і т. П. "Ідея таунхауса багатьом припала до душі, - говорить Олексій Холмецкий. - Людям хочеться жити на свіжому повітрі, ближче до природи і подалі від міського шуму, а ось $ 150-200 тис. на окремий будинок є далеко не у кожного ".

З ЧОГО БУДУЮТЬ І ДЕ ПРОПОНУЮТЬ

Досить типове планування таунхауса така: на цокольному поверсі - гараж, пральня, санвузол, хозблок. Перший поверх - кухня, їдальня, вітальня, лоджія, санвузол. Другий - дві спальні, дитяча і санвузол.

Таунхауси - це охоронювані котеджні містечка з розвиненою інфраструктурою.

МАТЕРІАЛИ. Найпоширенішою технологією малоповерхового будівництва в світі вважається панельно-каркасна (т.зв. "канадський будинок"). Таке житло зводиться швидко, відмінно зберігає тепло, має досить низьку собівартість і високу міцність. Але для нашого менталітету будинок з ДСП, закріплений на дерев'яному каркасі, виглядає якось легковажно, так що у нас такі не набули великого поширення. "Каркасних таунхаусів пропонують мало, - пояснює Руслан Марусик. - Найчастіше з газобетону і цегли".

Найбільш використовуваний матеріал у нас - газобетон. Він дозволяє зводити стіни швидше і дешевше, ніж з цегли, до того ж він набагато тепліше. Але цегла - це традиція, яка асоціюється з надійністю і довговічністю. Його охоче використовують в якості аргументу продавці більш дорогих таунхаусів, любовно розписуючи, з яких саме верств складаються їх стіни: звичайний керамічна цегла, утеплювач, порожній простір, а за ним - ще шар цегли, а потім вже зовнішнє утеплення та оздоблення. Навряд чи все це пишність виявиться тепліше стіни канадського будинку, але звучить переконливо.

Містечка. Таунхауси - це охоронювані котеджні містечка з розвиненою інфраструктурою. Але з приходом кризи будівництво багатьох з них "зависло". Зате, як вказує Віктор Коваленко, з'явилися міні-містечка на окремих ділянках з невеликим (6-20) числом таунхаусів в кожному. Втім, як йтимуть у них продажу, поки незрозуміло.

НА ЩО Є ПОПИТ

І до нинішньої кризи ринок заміської нерухомості не міг похвалитися великою активністю через відсутність доступного іпотечного кредитування, невисокою платоспроможності покупців і ін. А з 2014-го життя на ньому і зовсім майже завмерла. Правда, не у всіх сегментах. Як стверджує Віктор Коваленко, більш-менш реальний інтерес покупці проявляють до нових будинків вартістю до $ 500-600 за кв. м. Але купити за такі гроші окремий сучасний котедж складно - ріелтори називають ціну в межах $ 800-1000 за кв. м.

Ось народу і залишається орієнтуватися або на будинку старої споруди, не зовсім відповідають сучасним уявленням про комфорт, енергозбереження і т. Д., Або вибирати сучасне заміське житло в таунхаусі ( ціни на них стартують приблизно з $ 400 за кв. м). Правда, самі недорогі будинки, як стверджує Віктор Коваленко, зазвичай будуються по каркасних технологіях, а це до душі далеко не кожному покупцеві. Більший інтерес проявляють до будівель з газобетону.

Зараз в основному купують заміські будинки не дуже великої площі. За спостереженнями Руслана Марусика, найбільшим попитом користуються зараз таунхауси вартістю до $ 100 тис.

ДЛЯ НАРОДУ, АБО ЩО КУПИТИ ЗА 50 ТИСЯЧ

На сьогоднішній день недалеко від Києва можна знайти цікаві варіанти вартістю до $ 50 тис. Наприклад, в Білогородці дворівнева квартира площею 71 кв. м продається за $ 27 тис. (т. е. по $ 380 за "квадрат"). Таунхаус повністю добудований, всередині квартир зроблена розводка електромережі, стіни підготовлені під поклейку шпалер. Правда, у цієї пропозиції є і недоліки: ділянка землі, що додається до квартири, зовсім маленький, до того ж формально він залишається у власності забудовника.

У Боярці двокімнатну квартиру в таунхаусі на п'ять квартир площею 48 кв. м без обробки можна придбати за $ 31 тис. А з ремонтом, обкладеним плиткою і оснащеним сантехнікою санвузлом - за $ 36 тис. Плюсом також є індивідуальне опалення .

А в котеджному містечку в с. Крюківщина (в 7 км від Окружної дороги) за $ 42 тис. Можна придбати квартиру в дуплексі (таунхаусі на два блоки) площею 98 кв. м. До квартирі додається ділянку землі розміром 1,6 сотки, а також власним паркоместом і зоною відпочинку для барбекю.

До квартирі додається ділянку землі розміром 1,6 сотки, а також власним паркоместом і зоною відпочинку для барбекю

Приклад. Подібні будинки вже побудовані під Києвом, хоча є і більш непоказні варіанти.

ДЕ вузько, ТАМ ЗАВЖДИ І тисне

Перш ніж погодитися на покупку квартири в конкретному будинку, уважно проаналізуйте його планування і то, як часто ви будете переміщатися між поверхами. Для початку підрахуйте, скільки разів ви насправді пересуваєтеся з одного приміщення в інше там, де ви зараз живете - наприклад, скільки разів ви за вечір топтали стежку від спальні до кухні, від дитячої до передпокою і т. Д. А потім розкладіть перед собою поверховий план таунхауса і накладіть ці маршрути на нього. Чи згодні ви стільки разів курсувати між цокольним поверхом і мансардою? А коли прийшли втомленими з роботи або захворіли?

Вимірювали шматок. Другим наслідком вузькості житла можуть виявитися складності з повноцінним використанням своєї ділянки. Взагалі, чим ближче форма ділянки до квадрату, тим краще. Тепер уявіть, що ширина вашої квартири по фасаду - 8 метрів (що для таунхауса дуже навіть непогано). І ви знаєте, що у вас ділянку в 4 сотки (а це для таунхауса відносна рідкість, зазвичай землі дістається менше). Але не поспішайте радіти і порівнювати себе з власниками навіть радянського дачної ділянки тієї ж площі. Тому що ви маєте не близький до квадрату прямокутник, а витягнуту і досить вузьку "кишку" 50-метрової довжини. Спробуйте її розпланувати на папері і подивіться, наскільки вас влаштовує те, що вийшло.

ВИБРАТИ СУСІДІВ

"Перед тим, як оселитися в будинку, дізнайтеся, чи влаштовують вас сусіди", - говорить Олексій Холмецкий. Звичайно, людина, замучений життям в міській багатоповерхівці, може зневажливо махнути рукою: "Знайшли, чим лякати!". І буде неправий.

Звичайно, перебравшись в таунхаус, ви позбудетеся від сусідів зверху (і ніхто вас вже ніколи не заллє) і знизу. Але щодо сусідів за стінкою ви, можливо, просто поміняєте шило на мило. Більш того, живучи в міській квартирі, ви могли місяцями не бачити тих, хто з вами ділить сходову клітку, а ось в таунхаусі так не вийде. Виберетеся ви ввечері всім сімейством на задньому дворику чайку поганяти, а по сусідству на вузькій ділянці сусіди вже щосили дегустують пиво. "У нас поки немає тієї культури, щоб жити в будинках, - додає Олексій Холмецкий, - це більше європейська практика. Українцям поки більше до душі паркани метра по три висотою".

Взагалі, щоб таунхаус жив нормально, необхідно, щоб всі дотримувалися загальних правил співжиття. "Спільна власність передбачає однаково правильне ставлення до неї", - говорить Олексій Холмецкий. Зате якщо сусіди виявляться близькими вам по сприйняттю життя, ви можете отримати ті відносини, які давно забуті жителями міських багатоповерхівок.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Купуємо таунхаус: придивляємося до сусідів і приміряє до ділянок". інші Новини нерухомості дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Ряполов Костянтин

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Купуємо таунхаус: придивляємося до сусідів і приміряє до ділянок

10 травня 2015 року, 10:00 Переглядів:

10 травня 2015 року, 10:00 Переглядів:

Таунхауси в Сан-Франциско. В Україні поки тільки прищеплюється культура малоповерхового будівництва без триметрових зборів. Фото: & nbsp; Dale Perkins & nbsp ;.

Ближче до літа міські бранці розпеченого асфальту починають мріяти про переїзд в свій будинок в передмісті. Одна біда - переважній більшості з нас свій заміський котедж просто не по кишені. Втім, існує альтернатива і тісної міському житлу, і дорогому котеджу на лоні природи. Це таунхауси, що поєднують в собі властивості і того, і іншого. Ми вирішили придивитися до сучасних таунхаусів, розібратися в їх достоїнства і недоліки і подивитися, що і за якою ціною можна сьогодні придбати. У цьому нам допомогли директор ріелторської компанії "Золоті ворота" Олексій Холмецкий, директор компанії "РеалЕкспо" Віктор Коваленко і ріелтор, що спеціалізується на роботі з будинками, Руслан Марусик.

демократичність ДІМ

Таунхауси (малоповерховий житловий будинок на кілька квартир, зазвичай без загального під'їзду) сьогодні - це демократична альтернатива окремо стоїть заміського житла. Собівартість будівництва таких будинків помітно нижче, ніж у зведених аналогічно по площі і якості, але окремих. Чим більше блоків в таунхаусі, тим більше економія: менше стін, підготовка одного великого фундаменту обходиться дешевше, ніж декількох поменше, і комунікації підводяться до одного будинку. При цьому до квартири в таунхаусі, як правило, додається невелика ділянка землі: є де припаркувати машину, розбити невеликий сад-город, спорудити альтанку, мангал для шашликів і т. П. "Ідея таунхауса багатьом припала до душі, - говорить Олексій Холмецкий. - Людям хочеться жити на свіжому повітрі, ближче до природи і подалі від міського шуму, а ось $ 150-200 тис. на окремий будинок є далеко не у кожного ".

З ЧОГО БУДУЮТЬ І ДЕ ПРОПОНУЮТЬ

Досить типове планування таунхауса така: на цокольному поверсі - гараж, пральня, санвузол, хозблок. Перший поверх - кухня, їдальня, вітальня, лоджія, санвузол. Другий - дві спальні, дитяча і санвузол.

Таунхауси - це охоронювані котеджні містечка з розвиненою інфраструктурою.

МАТЕРІАЛИ. Найпоширенішою технологією малоповерхового будівництва в світі вважається панельно-каркасна (т.зв. "канадський будинок"). Таке житло зводиться швидко, відмінно зберігає тепло, має досить низьку собівартість і високу міцність. Але для нашого менталітету будинок з ДСП, закріплений на дерев'яному каркасі, виглядає якось легковажно, так що у нас такі не набули великого поширення. "Каркасних таунхаусів пропонують мало, - пояснює Руслан Марусик. - Найчастіше з газобетону і цегли".

Найбільш використовуваний матеріал у нас - газобетон. Він дозволяє зводити стіни швидше і дешевше, ніж з цегли, до того ж він набагато тепліше. Але цегла - це традиція, яка асоціюється з надійністю і довговічністю. Його охоче використовують в якості аргументу продавці більш дорогих таунхаусів, любовно розписуючи, з яких саме верств складаються їх стіни: звичайний керамічна цегла, утеплювач, порожній простір, а за ним - ще шар цегли, а потім вже зовнішнє утеплення та оздоблення. Навряд чи все це пишність виявиться тепліше стіни канадського будинку, але звучить переконливо.

Містечка. Таунхауси - це охоронювані котеджні містечка з розвиненою інфраструктурою. Але з приходом кризи будівництво багатьох з них "зависло". Зате, як вказує Віктор Коваленко, з'явилися міні-містечка на окремих ділянках з невеликим (6-20) числом таунхаусів в кожному. Втім, як йтимуть у них продажу, поки незрозуміло.

НА ЩО Є ПОПИТ

І до нинішньої кризи ринок заміської нерухомості не міг похвалитися великою активністю через відсутність доступного іпотечного кредитування, невисокою платоспроможності покупців і ін. А з 2014-го життя на ньому і зовсім майже завмерла. Правда, не у всіх сегментах. Як стверджує Віктор Коваленко, більш-менш реальний інтерес покупці проявляють до нових будинків вартістю до $ 500-600 за кв. м. Але купити за такі гроші окремий сучасний котедж складно - ріелтори називають ціну в межах $ 800-1000 за кв. м.

Ось народу і залишається орієнтуватися або на будинку старої споруди, не зовсім відповідають сучасним уявленням про комфорт, енергозбереження і т. Д., Або вибирати сучасне заміське житло в таунхаусі ( ціни на них стартують приблизно з $ 400 за кв. м). Правда, самі недорогі будинки, як стверджує Віктор Коваленко, зазвичай будуються по каркасних технологіях, а це до душі далеко не кожному покупцеві. Більший інтерес проявляють до будівель з газобетону.

Зараз в основному купують заміські будинки не дуже великої площі. За спостереженнями Руслана Марусика, найбільшим попитом користуються зараз таунхауси вартістю до $ 100 тис.

ДЛЯ НАРОДУ, АБО ЩО КУПИТИ ЗА 50 ТИСЯЧ

На сьогоднішній день недалеко від Києва можна знайти цікаві варіанти вартістю до $ 50 тис. Наприклад, в Білогородці дворівнева квартира площею 71 кв. м продається за $ 27 тис. (т. е. по $ 380 за "квадрат"). Таунхаус повністю добудований, всередині квартир зроблена розводка електромережі, стіни підготовлені під поклейку шпалер. Правда, у цієї пропозиції є і недоліки: ділянка землі, що додається до квартири, зовсім маленький, до того ж формально він залишається у власності забудовника.

У Боярці двокімнатну квартиру в таунхаусі на п'ять квартир площею 48 кв. м без обробки можна придбати за $ 31 тис. А з ремонтом, обкладеним плиткою і оснащеним сантехнікою санвузлом - за $ 36 тис. Плюсом також є індивідуальне опалення .

А в котеджному містечку в с. Крюківщина (в 7 км від Окружної дороги) за $ 42 тис. Можна придбати квартиру в дуплексі (таунхаусі на два блоки) площею 98 кв. м. До квартирі додається ділянку землі розміром 1,6 сотки, а також власним паркоместом і зоною відпочинку для барбекю.

До квартирі додається ділянку землі розміром 1,6 сотки, а також власним паркоместом і зоною відпочинку для барбекю

Приклад. Подібні будинки вже побудовані під Києвом, хоча є і більш непоказні варіанти.

ДЕ вузько, ТАМ ЗАВЖДИ І тисне

Перш ніж погодитися на покупку квартири в конкретному будинку, уважно проаналізуйте його планування і то, як часто ви будете переміщатися між поверхами. Для початку підрахуйте, скільки разів ви насправді пересуваєтеся з одного приміщення в інше там, де ви зараз живете - наприклад, скільки разів ви за вечір топтали стежку від спальні до кухні, від дитячої до передпокою і т. Д. А потім розкладіть перед собою поверховий план таунхауса і накладіть ці маршрути на нього. Чи згодні ви стільки разів курсувати між цокольним поверхом і мансардою? А коли прийшли втомленими з роботи або захворіли?

Вимірювали шматок. Другим наслідком вузькості житла можуть виявитися складності з повноцінним використанням своєї ділянки. Взагалі, чим ближче форма ділянки до квадрату, тим краще. Тепер уявіть, що ширина вашої квартири по фасаду - 8 метрів (що для таунхауса дуже навіть непогано). І ви знаєте, що у вас ділянку в 4 сотки (а це для таунхауса відносна рідкість, зазвичай землі дістається менше). Але не поспішайте радіти і порівнювати себе з власниками навіть радянського дачної ділянки тієї ж площі. Тому що ви маєте не близький до квадрату прямокутник, а витягнуту і досить вузьку "кишку" 50-метрової довжини. Спробуйте її розпланувати на папері і подивіться, наскільки вас влаштовує те, що вийшло.

ВИБРАТИ СУСІДІВ

"Перед тим, як оселитися в будинку, дізнайтеся, чи влаштовують вас сусіди", - говорить Олексій Холмецкий. Звичайно, людина, замучений життям в міській багатоповерхівці, може зневажливо махнути рукою: "Знайшли, чим лякати!". І буде неправий.

Звичайно, перебравшись в таунхаус, ви позбудетеся від сусідів зверху (і ніхто вас вже ніколи не заллє) і знизу. Але щодо сусідів за стінкою ви, можливо, просто поміняєте шило на мило. Більш того, живучи в міській квартирі, ви могли місяцями не бачити тих, хто з вами ділить сходову клітку, а ось в таунхаусі так не вийде. Виберетеся ви ввечері всім сімейством на задньому дворику чайку поганяти, а по сусідству на вузькій ділянці сусіди вже щосили дегустують пиво. "У нас поки немає тієї культури, щоб жити в будинках, - додає Олексій Холмецкий, - це більше європейська практика. Українцям поки більше до душі паркани метра по три висотою".

Взагалі, щоб таунхаус жив нормально, необхідно, щоб всі дотримувалися загальних правил співжиття. "Спільна власність передбачає однаково правильне ставлення до неї", - говорить Олексій Холмецкий. Зате якщо сусіди виявляться близькими вам по сприйняттю життя, ви можете отримати ті відносини, які давно забуті жителями міських багатоповерхівок.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Купуємо таунхаус: придивляємося до сусідів і приміряє до ділянок". інші Новини нерухомості дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Ряполов Костянтин

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Спасибі! Повідомлення надіслано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Купуємо таунхаус: придивляємося до сусідів і приміряє до ділянок

10 травня 2015 року, 10:00 Переглядів:

10 травня 2015 року, 10:00 Переглядів:

Таунхауси в Сан-Франциско. В Україні поки тільки прищеплюється культура малоповерхового будівництва без триметрових зборів. Фото: & nbsp; Dale Perkins & nbsp ;.

Ближче до літа міські бранці розпеченого асфальту починають мріяти про переїзд в свій будинок в передмісті. Одна біда - переважній більшості з нас свій заміський котедж просто не по кишені. Втім, існує альтернатива і тісної міському житлу, і дорогому котеджу на лоні природи. Це таунхауси, що поєднують в собі властивості і того, і іншого. Ми вирішили придивитися до сучасних таунхаусів, розібратися в їх достоїнства і недоліки і подивитися, що і за якою ціною можна сьогодні придбати. У цьому нам допомогли директор ріелторської компанії "Золоті ворота" Олексій Холмецкий, директор компанії "РеалЕкспо" Віктор Коваленко і ріелтор, що спеціалізується на роботі з будинками, Руслан Марусик.

демократичність ДІМ

Таунхауси (малоповерховий житловий будинок на кілька квартир, зазвичай без загального під'їзду) сьогодні - це демократична альтернатива окремо стоїть заміського житла. Собівартість будівництва таких будинків помітно нижче, ніж у зведених аналогічно по площі і якості, але окремих. Чим більше блоків в таунхаусі, тим більше економія: менше стін, підготовка одного великого фундаменту обходиться дешевше, ніж декількох поменше, і комунікації підводяться до одного будинку. При цьому до квартири в таунхаусі, як правило, додається невелика ділянка землі: є де припаркувати машину, розбити невеликий сад-город, спорудити альтанку, мангал для шашликів і т. П. "Ідея таунхауса багатьом припала до душі, - говорить Олексій Холмецкий. - Людям хочеться жити на свіжому повітрі, ближче до природи і подалі від міського шуму, а ось $ 150-200 тис. на окремий будинок є далеко не у кожного ".

З ЧОГО БУДУЮТЬ І ДЕ ПРОПОНУЮТЬ

Досить типове планування таунхауса така: на цокольному поверсі - гараж, пральня, санвузол, хозблок. Перший поверх - кухня, їдальня, вітальня, лоджія, санвузол. Другий - дві спальні, дитяча і санвузол.

Таунхауси - це охоронювані котеджні містечка з розвиненою інфраструктурою.

МАТЕРІАЛИ. Найпоширенішою технологією малоповерхового будівництва в світі вважається панельно-каркасна (т.зв. "канадський будинок"). Таке житло зводиться швидко, відмінно зберігає тепло, має досить низьку собівартість і високу міцність. Але для нашого менталітету будинок з ДСП, закріплений на дерев'яному каркасі, виглядає якось легковажно, так що у нас такі не набули великого поширення. "Каркасних таунхаусів пропонують мало, - пояснює Руслан Марусик. - Найчастіше з газобетону і цегли".

Найбільш використовуваний матеріал у нас - газобетон. Він дозволяє зводити стіни швидше і дешевше, ніж з цегли, до того ж він набагато тепліше. Але цегла - це традиція, яка асоціюється з надійністю і довговічністю. Його охоче використовують в якості аргументу продавці більш дорогих таунхаусів, любовно розписуючи, з яких саме верств складаються їх стіни: звичайний керамічна цегла, утеплювач, порожній простір, а за ним - ще шар цегли, а потім вже зовнішнє утеплення та оздоблення. Навряд чи все це пишність виявиться тепліше стіни канадського будинку, але звучить переконливо.

Містечка. Таунхауси - це охоронювані котеджні містечка з розвиненою інфраструктурою. Але з приходом кризи будівництво багатьох з них "зависло". Зате, як вказує Віктор Коваленко, з'явилися міні-містечка на окремих ділянках з невеликим (6-20) числом таунхаусів в кожному. Втім, як йтимуть у них продажу, поки незрозуміло.

НА ЩО Є ПОПИТ

І до нинішньої кризи ринок заміської нерухомості не міг похвалитися великою активністю через відсутність доступного іпотечного кредитування, невисокою платоспроможності покупців і ін. А з 2014-го життя на ньому і зовсім майже завмерла. Правда, не у всіх сегментах. Як стверджує Віктор Коваленко, більш-менш реальний інтерес покупці проявляють до нових будинків вартістю до $ 500-600 за кв. м. Але купити за такі гроші окремий сучасний котедж складно - ріелтори називають ціну в межах $ 800-1000 за кв. м.

Ось народу і залишається орієнтуватися або на будинку старої споруди, не зовсім відповідають сучасним уявленням про комфорт, енергозбереження і т. Д., Або вибирати сучасне заміське житло в таунхаусі ( ціни на них стартують приблизно з $ 400 за кв. м). Правда, самі недорогі будинки, як стверджує Віктор Коваленко, зазвичай будуються по каркасних технологіях, а це до душі далеко не кожному покупцеві. Більший інтерес проявляють до будівель з газобетону.

Зараз в основному купують заміські будинки не дуже великої площі. За спостереженнями Руслана Марусика, найбільшим попитом користуються зараз таунхауси вартістю до $ 100 тис.

ДЛЯ НАРОДУ, АБО ЩО КУПИТИ ЗА 50 ТИСЯЧ

На сьогоднішній день недалеко від Києва можна знайти цікаві варіанти вартістю до $ 50 тис. Наприклад, в Білогородці дворівнева квартира площею 71 кв. м продається за $ 27 тис. (т. е. по $ 380 за "квадрат"). Таунхаус повністю добудований, всередині квартир зроблена розводка електромережі, стіни підготовлені під поклейку шпалер. Правда, у цієї пропозиції є і недоліки: ділянка землі, що додається до квартири, зовсім маленький, до того ж формально він залишається у власності забудовника.

У Боярці двокімнатну квартиру в таунхаусі на п'ять квартир площею 48 кв. м без обробки можна придбати за $ 31 тис. А з ремонтом, обкладеним плиткою і оснащеним сантехнікою санвузлом - за $ 36 тис. Плюсом також є індивідуальне опалення .

А в котеджному містечку в с. Крюківщина (в 7 км від Окружної дороги) за $ 42 тис. Можна придбати квартиру в дуплексі (таунхаусі на два блоки) площею 98 кв. м. До квартирі додається ділянку землі розміром 1,6 сотки, а також власним паркоместом і зоною відпочинку для барбекю.

До квартирі додається ділянку землі розміром 1,6 сотки, а також власним паркоместом і зоною відпочинку для барбекю

Приклад. Подібні будинки вже побудовані під Києвом, хоча є і більш непоказні варіанти.

ДЕ вузько, ТАМ ЗАВЖДИ І тисне

Перш ніж погодитися на покупку квартири в конкретному будинку, уважно проаналізуйте його планування і то, як часто ви будете переміщатися між поверхами. Для початку підрахуйте, скільки разів ви насправді пересуваєтеся з одного приміщення в інше там, де ви зараз живете - наприклад, скільки разів ви за вечір топтали стежку від спальні до кухні, від дитячої до передпокою і т. Д. А потім розкладіть перед собою поверховий план таунхауса і накладіть ці маршрути на нього. Чи згодні ви стільки разів курсувати між цокольним поверхом і мансардою? А коли прийшли втомленими з роботи або захворіли?

Вимірювали шматок. Другим наслідком вузькості житла можуть виявитися складності з повноцінним використанням своєї ділянки. Взагалі, чим ближче форма ділянки до квадрату, тим краще. Тепер уявіть, що ширина вашої квартири по фасаду - 8 метрів (що для таунхауса дуже навіть непогано). І ви знаєте, що у вас ділянку в 4 сотки (а це для таунхауса відносна рідкість, зазвичай землі дістається менше). Але не поспішайте радіти і порівнювати себе з власниками навіть радянського дачної ділянки тієї ж площі. Тому що ви маєте не близький до квадрату прямокутник, а витягнуту і досить вузьку "кишку" 50-метрової довжини. Спробуйте її розпланувати на папері і подивіться, наскільки вас влаштовує те, що вийшло.

ВИБРАТИ СУСІДІВ

"Перед тим, як оселитися в будинку, дізнайтеся, чи влаштовують вас сусіди", - говорить Олексій Холмецкий. Звичайно, людина, замучений життям в міській багатоповерхівці, може зневажливо махнути рукою: "Знайшли, чим лякати!". І буде неправий.

Звичайно, перебравшись в таунхаус, ви позбудетеся від сусідів зверху (і ніхто вас вже ніколи не заллє) і знизу. Але щодо сусідів за стінкою ви, можливо, просто поміняєте шило на мило. Більш того, живучи в міській квартирі, ви могли місяцями не бачити тих, хто з вами ділить сходову клітку, а ось в таунхаусі так не вийде. Виберетеся ви ввечері всім сімейством на задньому дворику чайку поганяти, а по сусідству на вузькій ділянці сусіди вже щосили дегустують пиво. "У нас поки немає тієї культури, щоб жити в будинках, - додає Олексій Холмецкий, - це більше європейська практика. Українцям поки більше до душі паркани метра по три висотою".

Взагалі, щоб таунхаус жив нормально, необхідно, щоб всі дотримувалися загальних правил співжиття. "Спільна власність передбачає однаково правильне ставлення до неї", - говорить Олексій Холмецкий. Зате якщо сусіди виявляться близькими вам по сприйняттю життя, ви можете отримати ті відносини, які давно забуті жителями міських багатоповерхівок.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Купуємо таунхаус: придивляємося до сусідів і приміряє до ділянок". інші Новини нерухомості дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Ряполов Костянтин

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Спасибі! Повідомлення надіслано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Чи згодні ви стільки разів курсувати між цокольним поверхом і мансардою?
А коли прийшли втомленими з роботи або захворіли?
Чи згодні ви стільки разів курсувати між цокольним поверхом і мансардою?
А коли прийшли втомленими з роботи або захворіли?
Чи згодні ви стільки разів курсувати між цокольним поверхом і мансардою?
А коли прийшли втомленими з роботи або захворіли?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online