Багатофункціональний майданчик цілорічного використання

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сучасний розвиток спортивно-оздоровчої індустрії створює необхідність розвитку сучасних комплексів з урахуванням з'являються потреб населення в різних видах спорту

Сучасний розвиток спортивно-оздоровчої індустрії створює необхідність розвитку сучасних комплексів з урахуванням з'являються потреб населення в різних видах спорту.

Перевага даного спортивного об'єкту в тому, що будь-який відвідувач знайде собі заняття до душі, будь то дитина або дорослий, молодий чи літній, тренований чи спортсмену.

Основне завдання реалізації даного проекту - це повсюдна популяризація спорту в його різних сегментах:

  • Шкільний і студентський спорт;
  • Оздоровча фізкультура;
  • Корпоративний спорт;
  • Спорт ветеранів;
  • Масовий і дворовий спорт;

Адаптивний спорт (для осіб з обмеженими можливостями здоров'я).

Пристрій даної багатофункціональної майданчика всесезонного використання не прив'язане до конкретного регіону або федеральному округу, її розміщення можливо як в існуючій, так і в планованої житлової, рекреаційної та суспільно-діловий забудові.

Благоустроєм території багатофункціональної майданчика передбачається влаштування газонів, посадка чагарників і дерев, а також пристрій пішохідних доріжок з набивним або плитковим покриттям. Також передбачена гостьова автостоянка для тимчасового зберігання особистого автотранспорту займаються, глядачів і обслуговуючого персоналу на 15 машино-місць (Згідно СП 42.13330.2011 Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень). Благоустрій території передбачає доступність маломобільних груп населення.

З огляду на, що в даній концепції йде розгляд типового ескізного проекту без прив'язки його до місцевості, в подальшому при проектуванні необхідно буде враховувати, перш за все, наступні фактори:

  • площа ділянки під розміщення багатофункціональної майданчика повинна бути не менше 0,4 га;
  • інженерно-геологічні, інженерно-екологічні та інженерно-геодезичні вишукування;

Багатофункціональний майданчик повинна відповідати вимогам містобудівного кодексу, а також територіальним містобудівним нормам.

  1. Універсальний спортивний майданчик 60х30м;
  2. Трибуни на 128 місць;
  3. Холодильне обладнання;
  4. роздягальня;
  5. Приміщення прокату;
  6. Бокси для гравців;
  7. Крита вело парковка;
  8. Місце для паркування на 15 машино-місць;
  9. Зона розминки;
  10. Майданчик для занять воркаутом;
  11. Зона вуличних тренажерів;
  12. Скалодром висотою 3 м;
  13. інвентарна;
  14. Розмітка для бігу на дистанцію 30 і 60 м, а також човникового бігу.

Багатофункціональний майданчик всесезонного використання призначена для заняття спортом всіх категорій населення і може включати в себе наступні можливі види використання:

Основне призначення:

  • організація тренувального і змагального процесу з ігрових видів спорту (хокей, баскетбол, волейбол, міні-футбол, теніс);
  • масове катання на ковзанах;
  • фігурне катання;
  • ігрові види спорту для маломобільних груп населення (волейбол сидячи і баскетбол на колясках, городки, крос на візках, следж хокей);
  • заняття із загальної фізичної підготовки.

Додаткове призначення:

  • проведення різних масових спортивних заходів (фітнес-конвенції, майстер-класи, естафети, рухливі ігри та ін.) .;
  • проведення молодіжних і дитячих спеціалізованих спортивних заходів і т.д .;
  • підготовка до здачі норм "Готовий до праці й оборони" (ГТО) Біг на 30, 60 м, біг на 1,5, 2 і 3 км, стрибки в довжину, підтягування та ін.

Щоб забезпечити спортивному майданчику незалежність від погодних умов (сніг, дощ, сонце і ін.), Над нею передбачено наявність стаціонарного навісу. Дане рішення дозволить зробити роботу об'єкта стабільною і прогнозованою, що не залежить від погодних умов, а також продовжити сезон роботи ковзанки (в зимовий період) і підтримувати льодову поверхню (поверхню спортивного майданчика) в належній якості.

Вуличні катки (спортивного майданчика) з штучним льодом доцільно експлуатувати сезонно, орієнтовно з листопада по березень (середня смуга Росії), тому що саме в цей період стабілізується найбільш сприятлива для роботи ковзанки погода, проявляється найбільша активність громадян і інтерес до зимових видів спорту і розваг, а значить витрати на утримання та експлуатацію катка будуть оптимальними.

Для ефективної і економічно вигідною експлуатації рекомендується використовувати об'єкт цілий рік, тобто влаштовувати льодові катки (спортивного майданчика), поєднуючи їх з площинними спортивними майданчиками з квітня по жовтень. Взимку - льодовий майданчик, а влітку - міні-футбольне поле, волейбольний або баскетбольний майданчик, тенісні корти.

Основні характеристики навісу над майданчиком

Конструкція навісу - збірна металева арочна ферма на металевих колонах з покриттям з полікарбонату або оцинкованого листа.

Площа забудови 2 275 м² (65х35 м ²), висота по конику 11,52 м. Полікарбонат товщиною 16 мм і площею 2 405 м². Орієнтовна вага конструкції - 110 тонн.

Орієнтовна вага конструкції - 110 тонн

Примітка: Більш точні характеристики (перетин ферми і колон, вага, тип фундаменту і глибина його закладення) конструкції навісу визначаються безпосередньо при проектуванні на конкретній території.

Конструкція покриття під лід (зимовий період) і під літній покриття може бути різною в залежності від обраного варіанту технології підготовки льоду.

Багатофункціональний спортивний майданчик являє собою комплекс споруд, який включає криту універсальний спортивний майданчик розміром 60х30 метрів, обгороджену хокейними бортами, з глядацькими трибунами на 128 місць і місцями для запасних гравців, і відкритий майданчик для загальної фізичної підготовки.

Одноразова максимальна пропускна здатність:

  • Зимовий період - 110 осіб / зміна (масове катання на ковзанах);
  • Літній період - 88 осіб / зміна (баскетбол на дві площадки і майданчик для загальної фізичної підготовки).

У безпосередній близькості від багатофункціональної майданчика розташовані тимчасові модульні будинки для займаються, прокату і зберігання інвентарю, а також для розміщення холодильного обладнання та устаткування водопідготовки.

Роздягальні для займаються виконані у вигляді двох суміщених блок-контейнерів розміром 6,0х2,4х2,5 м кожен. Споруди мають внутрішню і зовнішню чистову обробку, оснащені мінімальним сантехнічним, технологічним і інженерним обладнанням. Планування приміщень організована з урахуванням доступу маломобільних груп населення.

Будівля прокату виконано у вигляді блок-контейнера розміром 6,0х2,4х2,5 м. Має внутрішню і зовнішню чистову обробку, оснащено мінімальним технологічним і інженерним обладнанням.

Будинки оснащуються переважно обладнанням вітчизняного проізвождітеля

Будівля водопідготовки і холодильного обладнання представлено також блок-контейнерами.

При проектуванні взаємне розташування всіх тимчасових модульних будівель повинно бути максимально ув'язано як з точки зору практичності, компактності, технологічності, так і з урахуванням місць можливого підключення до інженерних мереж.

  • універсальність - сегменти, що входять в комплекс багатофункціональної майданчика, дають можливість заняття спортом з різних дисциплін, проведення різних масових спортивних заходів.
  • всесезонність, всепогодность, можливість заняття спортом в будь-який час доби;
  • комфорт (ергономічність) перебування для займаються різних вікових груп, в тому числі маломобільних груп населення;

компактна планувальна організація ділянки під розміщення комплексу дає можливість застосування даних планувальних рішень як в ситуації, що, так і в перспективної забудови.

Рекуперація тепла від системи холодильних установок на повітряне опалення допоміжних приміщень.

Енергії, отриманої при повній рекуперації тепла від холодильного обладнання, буде досить для всього опалення. Дана система призведе до економії енергії до 20%.

Енергоспоживання 400 кВт (допоміжні приміщення, освітлення майданчика, холодильна установка).

Водопостачання 10 м³ / добу, міський водопровід, можливе використання привізної води.

Примітка: Навантаження носять попередній характер і повинні бути уточнені при розробці стадії Проектна документація.

СНиП 42.13330.2011 Актуалізована версія. Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень (редакція 2011р.); ВСН-1-73 Норми електричного освітлення спортивних споруд; СП 31-115-2006 Відкриті спортивні фізкультурно-спортивні споруди; СП 31-112-2004 Фізкультурно-спортивні зали; ГОСТ 21.508-93 Правила виконання робочої документації генеральних планів підприємств, споруд та житлово-цивільних об'єктів; СП 59.13330.2012 Доступність будинків і споруд для маломобільних груп населення; СНиП 118.13330.2012 Актуалізована версія. Суспільні будинки й споруди.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online