Почни бізнес: Майстерня по ремонту мобільних телефонів

  1. приміщення
  2. ремонт
  3. документи
  4. Інші витрати
  5. устаткування
  6. запчастини
  7. Реклама

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Майстерні з ремонту стільникових телефонів, смартфонів і комунікаторів зустрічаються на кожному кроці, але як правило, вони завалені замовленнями, і в рідкісної майстерні вам запропонують терміновий ремонт. Відкриття подібного бізнесу обійдеться, за підрахунками H & F, в 150 000-200 000 рублів, щомісячні витрати можуть складати до 100 000 рублів, в цю суму входять зарплати і закупівля запчастин.

Майстерні заробляють на націнці на запчастини - як правило, вона перевищує 100%. Гроші за роботу зазвичай йдуть на зарплату майстра. При хорошому трафіку (до 10 замовлень на день) щомісячна виручка складе до 300 000 рублів.

приміщення

Невелику майстерню можна розмістити перед касами супермаркету, в підземному переході або в підвалі житлового будинку. Торговий павільйон або кіоск площею від 6 до 50 кв.м. обійдеться приблизно в 15 000-25 000 рублів за метр. Вартість монтажу і установки, як правило, входить в ціну виробника конструкцій. Можна орендувати вже існуюче приміщення. Вартість оренди залежить від трафіку, хороша ціна - 5 000 рублів на місяць, але вона може доходити до 15 000-20 000 рублів залежно від апетитів орендодавця.

Крім того, ви можете організувати тільки пункт прийому, а ремонтувати телефони у себе вдома або в гаражі. У такому випадку витрати на оренду знижуються вдвічі-втричі: знадобляться тільки місце для стільця і ​​столу, вивіска, таблички з графіком роботи і прейскурантом.

ремонт

Якщо ви вирішите орендувати невелике приміщення в підвалі житлового будинку, переобладнаному для торгівлі та надання послуг, ймовірно, вам потрібно буде зробити ремонт. У майстернях не потрібно забезпечувати доступ відвідувачів до санвузлу, а співробітники можуть пользваться загальним туалетом. Таким чином, якщо приміщення було жиле, потрібно тільки освіжити стіни і поставити нові меблі в залі, якщо це необхідно. Можна укластися в суму від 10 000 до 30 000 рублів.

Можна укластися в суму від 10 000 до 30 000 рублів

документи

Вам не доведеться отримувати ніяких сертифікатів, заповнювати складні форми документів і навіть ставити касовий апарат. Як кожному підприємству сфери обслуговування, майстерні необхідно вказати години роботи, скласти прейскурант і оформити «куточок споживача» - стенд, на якому розмістяться книга скарг і правила надання послуг населенню.

Після реєстрації ІП подбайте про складання посадової інструкції для начальника майстерні: її будуть перевіряти контролюючі органи, в тому числі пожежна служба. Пожежна інспекція також перевірить наявність інструкції протипожежної безпеки для сервісу мобільних телефонів (ознайомитися з правилами її складання можна на сайті або в самій інспекції).

Інші витрати

персонал

Якщо ви самі вмієте лагодити телефони, вам знадобиться тільки один змінник. Зарплати майстрів досить високі - від 60 000 рублів до 80 000 рублів залежно від кваліфікації. До того ж доведеться найняти приймальника-адміністратора, який буде видавати квитанції і відповідати на дзвінки. Його зарплата нижче - до 40 000 рублів.

устаткування

Найзначніша частина витрат. Для роботи вам знадобляться: паяльна станція з феном (3 000-5 000 рублів), блок живлення (приблизно 1 500 рублів), UFS з комплектом кабелів (близько 5 000 рублів), ультразвукова ванна (1 000-1 500 рублів), мікроскоп (5 000 рублів) або лампа зі збільшувальним склом (500-1000 рублів), програматор (від 3 000 до 11 000 рублів), набір інструментів для розтину мобільних телефонів - пінцети, викрутки, кусачки та інше (до 1 000 рублів). Для техніки Apple потрібні спеціальні набори для розтину.

запчастини

На ринку працює велика кількість постачальників запчастин для самих різних пристроїв. Їх умови роботи більш-менш однакові. Якщо вам вдалося знайти постачальника з хорошою ціною і великою знижкою на оптову закупівлю, спробуйте скооперуватися з майстернями з сусідніх районів і оформити єдиний замовлення. Ви отримаєте низьку ціну і уникнете затоварення. Запчастини швидко застарівають, як і моделі телефонів, - не має сенсу купувати їх сотнями штук. Не забудьте провести інтернет і встановити у вашій майстерні комп'ютер - майстру знадобиться завантажувати нові прошивки.

Щомісячні витрати на придбання запчастин можуть становити до 10 000 рублів.

Реклама

Подбати про просування варто заздалегідь, до відкриття майстерні, щоб ваші співробітники не сиділи склавши руки. Добре працює розкидання листівок до поштових скриньок жителям навколишніх будинків, барвиста вивіска з написом «скоро відкриття». Не забудьте розмістити адресу і телефон вашої майстерні в московських довідниках.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online