Паблік-арт в «Зарядье»: які незвичайні скульптури з'явилися в парку

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Виставка сучасного мистецтва відкрилася в «Зарядье». Скульптури в стилі паблік-арт почали встановлювати в різних частинах парку. Паблік-арт - це популярне по всьому світі мистецтво, яке створюється спеціально для громадських міських просторів. Твори паблік-арту розміщують під відкритим небом на вулицях, площах, у парках, щоб привернути до них увагу найбільшої кількості людей. Автори, що працюють в цьому стилі, намагаються нагадати жителям мегаполісів про загублені зв'язки один з одним і навколишнім середовищем.

Скульптуру під назвою «Нескінченна крива» знаменитого китайського художника по імені Веньцінь Чень встановили при вході в «Зарядье». Фігура з нержавіючої сталі висотою майже чотири метри виконано у формі кільця.

«Скульптура уособлює собою нескінченність часу і простору, єднання людини з живою природою і його відкритість всьому новому і прекрасного. Саме таким ми бачимо сьогодні в контексті столиці парк "Зарядье" », - розповів головний архітектор міста Москви Сергій Кузнецов

Скульптуру під назвою «Тюльпан» британського художника Симона Хемпселла розташували під скляною корою. Арт-об'єкт в два метри заввишки і вагою близько 60 кілограмів повторює форму квітки. Скульптура виготовлена ​​з листової і нержавіючої сталі.

За словами Сергія Кузнєцова, до кінця липня в парку встановлять ще одну композицію, автор якої - скульптор з Берліна Майкл Хісчер. Це триметрова кінетична (рухома) скульптура у вигляді флюгера. Її «крила» обертаються в різні боки на вітрі, символізуючи нескінченність нашого Всесвіту.

Всі три скульптури простоять на території парку до кінця цього року.

Веньцінь Чень народився в Китаї. Майже все його твори виконані з металу і присвячені часу і простору. Він є одним з небагатьох художників, яким вдалося за життя продати свою роботу на знаменитому аукціоні «Сотбіс». З 2009 року скульптури автора експонувалися в Великобританії, США, Китаї, Естонії, Голландії. Привезена в Росію «Нескінченна крива» стала переможцем національної премії скульптури Broomhill 2011 у Великобританії.

Симон Хемпселл родом з Йоркшира. Об'єктами його скульптур стають тварини і рослини. Натхнення черпає з природи. Роботи художника брали участь в знаменитій «Квітковий виставці в Челсі» в Лондоні, експонувалися в садах в Доддінгтон-холі, Лінкольнширі і інших.

Путівник по «заряд»: у парку з'явилося мобільний додаток

Майкл Хісчер народився і живе в Берліні. З 1993 року створює кінетичні скульптури. Роботи майстра є в музейних колекціях Німеччини, Нідерландів, Англії та Португалії. Їх можна також побачити на багатьох міжнародних виставках мистецтва.

Парк «Зарядье» відкрився під час святкування 870-річчя столиці - 9 вересня 2017 року. Територія «Заряд» розділена на чотири зони: ліс, степ, луг і північний ландшафт. У парку також знаходяться ширяє міст, великий амфітеатр, науково-пізнавальний центр «Заповідна посольство», виставковий зал і медіацентр.

У червні цього року «Зарядье» увійшов в шорт-лист конкурсу Всесвітнього фестивалю архітектури (World Architecture Festival) в категорії «Ландшафтні проекти» . Разом з московським парком в списку претендентів на перемогу виявилися також проекти з Пекіна, Сінгапуру, Сіднея і інших міст світу. Раніше «Зарядье» вже отримувало престижні міжнародні нагороди: так, разом зі спорткомплексом «Лужники» парк був номінований на премію MIPIM Awards 2018. «Заряддя» також стало лауреатом премії порталу ArchDaily в номінації «Кращий проект в галузі суспільних просторів».

«Заряддя» також стало лауреатом премії порталу ArchDaily в номінації «Кращий проект в галузі суспільних просторів»

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online