Вартість покупки нерухомості в Берліні

  1. Вартість нерухомості в Берліні
  2. Комісія агента
  3. Послуги нотаріуса
  4. Податок на придбання нерухомості
  5. Послуги іпотечного брокера
  6. Додаткові витрати на покупку

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Витрати, пов'язані з купівлею нерухомості в Берліні

Вартість покупки нерухомості в Берліні

Як і в будь-якому іншому місті світу, в Берліні ціна квартири - це не

Як і в будь-якому іншому місті світу, в Берліні ціна квартири - це не

єдина стаття витрат при купівлі житла. Потрібно враховувати і різні додаткові витрати, такі як комісія агента, податок на придбання нерухомості, ПДВ, інші надбавки, а також вартість ремонту або обробки нерухомості.

Ці додаткові витрати можуть відрізнятися в різних країнах, крім того, вони залежать від особливостей конкретної угоди, а також подальшого використання нерухомості - як об'єкт інвестицій або власного житла. У Німеччині, наприклад, комісійна винагорода агенту платить тільки покупець, продавець же звільнений від цих витрат.

Нижче ви знайдете короткий звіт про можливі додаткові витрати при покупці нерухомості в Берліні. Крім фіксованих витрат, наприклад, податків на нерухомість або нотаріальних послуг, існують витрати, про величину яких доводиться домовлятися. Так, наприклад, послуги брокера або технічна перевірка приміщення силами інжинірингової компанії можуть значно варіюватися в ціні.

Вартість нерухомості в Берліні

У Німеччині ціни на нерухомість сильно залежать від регіону, а також особливостей її розташування в місті. Як правило, отримати іпотеку на придбання житла не становить проблем. Розмір кредиту може покривати до 50% вартості об'єкта нерухомості. Банки Німеччини більш охоче фінансують покупку квартири, якщо вона забезпечує дохід, тобто має існуючий договір оренди. Якщо ж іноземний інвестор набуває порожню квартиру, знайти банк буде складніше, і умови по іпотеці можуть бути менш вигідними, наприклад, з підвищеною ставкою або меншою сумою кредиту. Однак, варто зазначити, що і при таких умовах, система іпотечного кредитування в Німеччині є однією з найрозвиненіших у світі, процентні ставки невисокі і складають зазвичай всього 3,5-4%. А з огляду на той факт, що 85% жителів Берліна живуть в знімних квартирах, нерухомість рідко залишається незатребуваною.

Комісія агента

Розміри комісійної винагороди брокерів не регулюються німецьким законодавством. Вартість послуг залежить тільки від самого агента і району, в якому розташована нерухомість. Звичайна ставка агента становить 6% від вартості житла плюс 19% ПДВ, тобто всього - 7,14%. Однак, коли мова йде про нерухомість вартістю 5 млн. Євро і більше, зазвичай вдається знизити розмір комісії до 3-4% і навіть нижче.

Послуги нотаріуса

Як тільки ви підібрали відповідну квартиру або будинок, слід звернутися до нотаріуса, який в обов'язковому порядку супроводжує всі угоди з нерухомістю в Німеччині. Покупець платить за послуги нотаріуса 1,5-2% від вартості нерухомості. Якщо купується вами нерухомість обслуговується компанією, що управляє, нотаріусу буде необхідно отримати згоду на продаж. Отримання цього документа може коштувати близько 60-120 євро і оплачуватися окремо, хоча деякі нотаріуси не беруть грошей за цю послугу. Покупець переказує кошти на спеціальний трастовий рахунок, який відкривається нотаріусом спеціально для даної угоди. Гроші будуть зберігатися на цьому рахунку до тих пір, поки нотаріус не отримає всі необхідні підтвердження для передачі документів на реєстрацію прав власності на ім'я покупця. Ведення трастового рахунку оплачується окремо і коштує 0,5% від вартості нерухомості. Ще 1% від вартості доведеться заплатити за реєстрацію майна в земельному кадастрі.

Податок на придбання нерухомості

Додатковою статтею витрат при купівлі житла є податок на придбання нерухомості, який сплачується до місцевих податкових органів в обов'язковому порядку протягом 45 днів після реєстрації угоди. На сьогоднішній день податок становить 6% від вартості нерухомості.

Послуги іпотечного брокера

Як уже зазначалося, значна частина угод з нерухомістю в Німеччині здійснюється із залученням банківських кредитів. Процес отримання іпотечного кредиту відбувається під керівництвом брокера, послуги якого оцінюються в розмірі 1% від вартості житла або 2% від розміру позики плюс 19% ПДВ.

Додаткові витрати на покупку

При зверненні за іпотечним кредитом в Німеччині, як і в більшості інших країн, позичальникові необхідно придбати поліс страхування життя. Крім того, при покупці будинку цілком або комерційної нерухомості буде потрібно залучення експерта для перевірки технічного стану будівлі та складання звіту про благонадійність фінансового стану компанії. Дуже важливо вибрати надійну професійну компанію і провести повну перевірку всіх інженерних систем і комунікацій.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online