Подорожуємо по Італії на автомобілі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Їздити на автомобілі в Італії зовсім не складніше, ніж в Росії.

Навіть простіше.

Але дорожче.

15 квітня 2011 середня вартість бензину в Італії склала 1.553 Євро за літр (за традицією, яка збереглася з часів італійської ліри, ціни на паливо вказуються з точністю до третього знака).

Вартість дизельного палива трохи нижче.

Поточні середні ціни на паливо в Італії ():

Джерело - www.prezzibenzina.it

(Ціна палива сильно відрізняється в різних регіонах і містах - в горах і великих містах дорожче, ніж на півдні і поблизу від виробників, біля великих бюджетних торгових центрів - трохи дешевше, ніж в місті)


Настільки висока вартість бензину (у порівнянні з більшістю європейських країн) пояснюється, в тому числі, і податковою системою Італії.

Податки і збори складають більше 50% від вартості італійського бензину.

Крім звичайних для багатьох країн акцизів і ПДВ, у вартості палива Ви платите також підтримку таких важливих програм, як:

  • 0,001 € (1,90 Ліри) на першу ефіопську війну (guerra di Abissinia) 1935 роки;
  • 0,007 € (14 лір) на Суецький криза 1956 роки;
  • 0,005 € (10 лір) на ліквідацію аварії на греблі Вайонт 9 жовтня 1963;
  • 0,005 € (10 лір) на ліквідацію наслідків повені у Флоренції 1966 роки;
  • 0,005 € (10 лір) на ліквідацію наслідків землетряменія в Біличі (Сицилія) 14 і 15 січня 1968;
  • 0,051 € (99 лір) на ліквідацію наслідків землетряменія в Фріулі в 1976;
  • 0,039 € (75 лір) на ліквідацію наслідків землетряменія в Ірпіні 23 листопада 1980;
  • 0,106 € (205 лір) на врегулювання війни в Лівані в 1983 році;
  • 0,011 € (22 ліри) на боснійських кампанію 1996 роки;
  • 0,020 € цільової збір на переукладання колективного догвора з профспілкою залізничників у 2004 році;
  • 0,005 € цільової збір на покупку екологічних автобусів у 2005 році;
  • 0,020 € до Фонду підтримки кінематографії (Fondo Unico per lo Spettacolo);
  • 0,040 € на Ліквідація наслідків масової імміграції з Лівії (2011).

Оренда автомобіля:

В Італії діє безліч фірм по оренді автомобілів (rent a car - англійське міжнародна назва, noleggio auto - по італійськи) В Італії діє безліч фірм по оренді автомобілів (rent a car - англійське міжнародна назва, noleggio auto - по італійськи).

Ви завжди можете взяти автомобіль в аеропорт у - але тільки, якщо є вільні автомобілі. Часто, особливо в разі страйку транспортників, вільних авто немає, так що - подбайте про замовлення автомобіля заздалегідь.

Ви можете забронювати собі автомобіль через інтернет на сайтах таких великих агентств, як Herz, Avis, Europcar і інших.

Якщо Ви бажаєте трохи заощадити скористайтеся посиланнями на оренду автомобілів з сайтів авіакомпаній - незалежно від того, купили Ви квиток цієї авіакомпанії чи ні - знижку при переході по посиланню Ви отримаєте.

Якщо Ви бажаєте заощадити побільше - скористайтеся посиланнями з інтернет-сайтів бюджетних перевізників - наприклад WindJet або RyanAir. Вам дістанеться не сама сучасна модель автомобіля, але за істотно менші гроші, ніж у великих агентств.

При оренді необхідна кредитна карта (або дебетова, але "класична"). Будьте готові, що у Вас можуть заблокувати на мапі суму до 500 Євро на строк до 1 місяця.

Оренда автомобіля класу "C" зі страховкою і навігатором обійдеться Вам приблизно в 60-80 Євро на добу.

Російські права (маленька пластикова карта) для більшості агентств з оренди автотранспорту підходять, але Ви можете оформити в своєму ДАІ "міжнародні" права - завірений переклад на кілька мов.

Більшість агентств дозволяють взяти автомобіль в одному місці, а здати - в іншому (з досить серйозною доплатою за перегін автомобіля).

В Італії є безліч невеликих агентств, що пропонують оренду ексклюзивних автомобілів - від Porsche до раритетних автомобілів початку 20го століття, але це - тема для окремої розмови.

Правила:

Правила дорожнього руху в Італії (codice della strada) практично такі ж, як і в Росії за винятком того, що немає ДАІшників в нашому розумінні цього слова, що якщо Вас зупинила поліція "домовитися" неможливо (та й небезпечно з точки зору кримінального права) .

Якщо Ви неправильно припаркувалися або перевищили швидкість - штраф Вам випишуть з дуже великою ймовірністю.

Неправильна парковка коштує від 35 (край бампера на 1 мм навис над "зеброю" пішохідного переходу або автомобіль припаркований ближче 5 метрів від перехрестя) до 75 євро (парковка під заборонним знаком, неоплачена платна парковка), перевищення швидкості - до 500 Євро.

Якщо Ви їздите на орендованій машині - штраф прийде власнику і він постарається з Вас ці гроші стягнути.

Серйозне відміну від Москви - правила в Італії дотримуються майже всі і майже завжди (дуже рідко на глухий дорозі Вас обженуть через суцільну, АЛЕ НІКОЛИ - СПРАВА). Швидкість італійці люблять, але свій гаманець, як то кажуть - ближче до тіла.

В основному поведінку на дорозі передбачуване, водії ввічливі один до одного і до пішоходів.

З 13 серпня 2010 змінилися правила дорожнього руху в Італії - читайте про нові суми штрафів .

Досить складно звикнути до італійським розв'язок - в Італії практично немає перетинів потоків і розв'язок типу "метелик", але зате є величезна кількість кругових розв'язок (пріоритет має автомобіль, вже знаходиться на колі, що позначено безліччю дорожніх знаків ще на під'їзді - на відміну від багатьох європейських країн, італійці неї стали міняти правила дорожнього руху для забезпечення пріоритету на круговій розв'язці, обмежившись виготовленням мільйонів знаків). В'їзди і з'їзди з автостради спочатку викликають запаморочення своєї заплутаністю. Зате в автостраду з смуги розгону вливається тільки один потік і він ніколи не перетинається з потоком, з'їжджаються з автостради.

Платні дороги. Дуже гарні, але і дороги. (д Про роги дор Про ги) - в середньому близько 7 євро за кожні 100 км.

При в'їзді треба взяти квиток (не треба їхати по смузі, зазначеної жовтими шевронами і написом TELEPASS, якщо у Вас немає телепасса - пристрої автоматичної оплати), при з'їзді - оплатити або готівкою, або по картці (смуга відзначена блакитними знаками і написом Carte). Досить рідко оплата відбувається безпосередньо на автостраді, а не при з'їзді з неї.

На автострадах є зони відпочинку з заправками, кафе і ресторанами.

Офіційний сайт - //www.autostrade.it/ - є можливість прокласти маршрут з розрахунком вартості платної дороги, подивитися в реальному часі ситуацію на дорогах.

Паливо.

На автострадах заправки працюють цілодобово. Поза автострад вночі і в вихідні - в повному обсязі і лише в автоматичному режимі з оплатою через автомат (купюри або картки місцевих банків, кредитні або дебетові картки, випущені російськими банками в автоматі, як правило, не приймаються).

Дорожні знаки:

Дорожні знаки:

Практично такі ж, як і в Росії Практично такі ж, як і в Росії. Покажчики досить інформативні і розташовані саме там, де і повинні бути.

Заблукати дуже важко.

Іноді покажчики надмірно балакучі, але це - особливість Італії.

Подорож на власному автомобілі:

Досить багато росіян і громадян колишнього СРСР вже подорожує по Європі на власному автомобілі.

Це важче, ніж сісти в літак і пересісти з літака в автобус, наданий туристичним агентством (за винятком хаосу, яке коїлося в Москві в кінці грудня 2010 року).

Але це набагато цікавіше.

Треба розглядати подорож на власному автомобілі не як переміщення з пункту "А" в пункт "Б", а як екскурсію, організовану Вами і для Вас.

Все, що потрібно для цього - технічно справний автомобіль (не полінуйтеся зробити ТО перед виїздом), страховка "Грінкарта" (аналог ОСАГО для Європи), і маршрут, прокладений за допомогою сервісів google maps або viamichelin.com.

У підсумку - вартість подорожі з Москви в північні регіони Італії для всього екіпажу вашого автомобіля складе приблизно 350 євро (вартість бензину, дві ночівлі, оплата платних доріг і дорожніх зборів). Погодьтеся, набагато дешевше, ніж на літаку і з можливістю відвідати по дорозі багато цікавих місць.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online