Пригоди іноземців на ЧС: «Ночували в комуналці, стежили за біляші»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

«МК» опитав людей, які не побоялися пустити в власне житло футбольних фанатів

Любов Павлівна: кімнати в колишній комуналці в старовинному будинку

- Уболівальникам я здавала дві кімнати в п'ятикімнатній квартирі прямо у метро «Маяковська». Раніше це була комунальна квартира, а тепер в ній живемо тільки я, чоловік і син. Таких будинків, як мій, в Москві майже не залишилося. Якщо ви звикли до сучасних багатоповерхівок зі склопакетами, то це не для вас. Незважаючи на те що кімнат цілих п'ять, метраж у них крихітний: у більшості всього 10 метрів. Також в квартирі є чорний хід.

Ми здаємо одну прохідну кімнату без вікон - вона у мене найдешевша. Інша кімната - побільше, там є вікно. А фіранкою відокремлена кімната, в якій живу я.

До чемпіонату світу я, як і всі, підняла ціну. Але не набагато - в два-три рази. Наприклад, за кімнату без вікон просила 2000 рублів на добу. Продешевила, звичайно. Першу половину чемпіонату «забили» майже повністю ще в січні ...

Іноземці мене вразили своїм ставленням. Наші співвітчизники, м'яко скажу, не дуже обов'язкові і часто чіпляються за дрібниці. Можуть зайти в квартиру і зморщитися від побаченого. Іноземці зовсім інші - у них суцільне захоплення від усього.

У мене зупинялися фанати з Мексики, Бразилії, Аргентини, Німеччини, США, Марокко, Пакистану. Вони всі були незрівнянні! До сих пір з багатьма ми листуємося через месенджер, вони звуть мене до себе в гості, надсилають фотографії з матчів ... Пакистанець, їдучи, сказав мені: «Я був у багатьох країнах, але Росія - краще за всіх. Я постояв на нульовому кілометрі, щоб повернутися назад ».

А марокканець відразу вручив купу подарунків. Там були косметичка, бейсболка мого улюбленого червоного кольору, домашні тапочки, величезний набір їх місцевих солодощів. Я в знак подяки запропонувала довезти його на машині до Вернісажу - зазвичай за це я беру гроші. Приїхали, він намагається розплатитися - я відмовляюся, кажу: це безкоштовно! Але він все-таки усучив мені 1500 рублів.

По-англійськи я не кажу, знаю тільки прості слова. Спілкуємося з гостями в основному через онлайн-перекладач. У мене жив один англієць, йому близько 70, з них було важкувато. Після мене він поїхав до Пітера, після приїзду написав: «І ви, і Росія неймовірні! Я вас люблю і благословляю! А ви благословіть мене - я побачив Петербург! »

Були і не дуже приємні моменти. Приїжджала пара з Німеччини, ходили, посміхалися мені ... А потім написали відгук: мовляв, душно без вентилятора і брудно в душовій. Любі мої, якщо вам був потрібен вентилятор - так ви попросили б! І я б його дала. А то мовчать, а потім відгук поганий пишуть.

Душ я мити просто не встигала - одночасно з ними адже жили ще двоє чоловіків. Спочатку пізно ввечері все по черзі вимиються, потім вранці - те ж саме. Якби все після себе витирали душову кабіну, було б чисто.

Або ще одна дівчина написала у відгуку, що на раковині лежала дуже брудна губка. Так ти попроси нову! У мене цих губок - ціла полиця в шафі!

Перед цим був китаєць - він щовечора мився в душі, а білизна мені кидав: типу, попери. Труси, майку ... Я три дні прала. А потім не витримала і сказала йому: «Слухай, ну хто так робить? Ми, росіяни, не стираємо по одній речі в машинці. Ти накопичити, а потім дай. Не буду я твоє білизну прати ». У нас навіть до скандалу дійшло.

Ледве-ледве розжувала, що якщо він хоче, щоб я випрала його речі, треба для початку ввічливо попросити, а не кидати. Врешті-решт він сказав: «Ви зла! Всі ви, росіяни, такі, тому вас ніде і не люблять ... »

Подібні «події» мене завжди дивують. Я адже здаю кімнати задешево, притому що це самий центр Москви, все поруч, що ще треба? Радує, що такі історії - швидше виняток. Зазвичай все дуже доброзичливі. Один з моїх квартирантів навіть написав, що готовий спати хоч на килимку біля дверей, так йому сподобалося жити в моєму старому будинку. Написав, що Любов - це амур, і я виправдовую своє ім'я.

Мені приємно приймати гостей, я завжди рада приготувати для них що-небудь з нашої кухні. Уболівальникам вранці пропонувала гречку і вівсянку. Гречка нікому не сподобалася - все прямо кривилися, коли її пробували. Тільки чилієць погодився її з'їсти - і то з молоком. Вівсянка теж нікого не вразила. Все-таки у них зовсім інші звички в їжі.

За час чемпіонату я заробила близько 30 тисяч. Насамперед з цих грошей оплачує штрафи за порушення ПДР. А ще вкласти в подорож: хочу поїхати в Америку, як раз зараз займаюся оформленням візи. Це теж завдяки моїм мешканцям - у мене зупинялася жінка з Волгограда, ми дуже подружилися. Зараз я збираюся в гості до її доньці: вона вислала мені запрошення.

Олена: трикімнатна квартира, кіт додається

Ще взимку у нас в Саранську показали в новинах, за які захмарні ціни люди збираються здавати квартири в період чемпіонату. Я вирішила спробувати щастя і розмістила фотографії своєї квартири на популярному сайті. У моїй «троячки» ідеальне розташування: центр міста, стадіон в пішої доступності. Але була одна умова: в квартирі залишається жити наш чорний кіт. Прилаштувати кота було нікуди: у всіх родичів теж живуть тварини. А наш Беляшік - моторошно боягузливий, йому було б важко ужитися з іншими вихованцями.

Ціну в 70 тисяч я поставила банально з цікавості. Ну який дурень зніме житло за такі гроші? .. Відповіді довго не було, я вже навіть забула, що виставила квартиру на здачу. І раптом побачила в Фейсбуці пост: журналісти з Норвегії їдуть до Саранська висвітлювати матч і шукають житло на добу. Чи готові заплатити 10 000 рублів. Я запропонувала їм свою квартиру. Природно, попередила: будете жити з котом. Робити нічого не доведеться: їду я йому насиплю, для туалету є лоток з наповнювачем.

Робити нічого не доведеться: їду я йому насиплю, для туалету є лоток з наповнювачем

Фанати з Норвегії ризикнули зняти квартиру з котом біляші. І не прогадали!

Норвежці написали: «Дуже добре! Нехай кіт залишається, але тільки якщо він вихований ». Я запевнила, що він дуже вихований. Так що Беляшік залишився приймати іноземних гостей.

Я дуже переживала, що квартиранти можуть образити котика. Хвилювалася за нього набагато більше, ніж за збереження квартири. Переслідували думки: аби він залишився живий після такого експерименту! Побили б посуд, зламали б щось - я б все пробачила. Але якби вони щось погане зробили з біляші, я б їх, напевно, на місці прибила.

Норвежці виявилися чемними людьми, причому один з них говорив по-російськи. Заселилися без проблем. А на ранок я отримала повідомлення: «Олено, ви ж сказали, що в квартирі буде кіт! Де ж він? »Виявилося, що бідний Беляш весь цей час в страху просидів під ванною. Потім гості вийшли на балкон покурити, а кіт, мабуть, подумав, що все чужі нарешті пішли. Тільки тоді він тихенько виповз і дав себе виявити. Норвежці присвиснув: «Який шикарний у вас кіт!» І довго намагалися правильно вимовити його ім'я.

Потім я і на сайті знизила ціну до 10 тисяч рублів - для Саранська це дуже великі гроші. І буквально на наступний ранок у мене все було заброньовано.

На добу заселилися американці. Я у них відразу запитала: «Ви не проти, якщо з вами поживе наш Беляш?» Впевнені, що кіт чудовий, ніяк їм не завадить, і приводів для хвилювання немає. Вони були не проти. Квартира їм дуже сподобалася. Причому коли вони зайшли, кіт прогавив цей момент і не встиг відразу сховатися. Але в одну мить знову опинився під ванною і продрожал там всю ніч.

Коли я повернулася в квартиру, кіт до мене вискочив як ошпарений. Він так і не звик до чужих людей, тому я вирішила, що вистачить з нього такого досвіду. Тому Беляш переїхав до сестри. Тепер не відходить від нас, хвостом ходить по квартирі.

Тепер не відходить від нас, хвостом ходить по квартирі

У мене, звичайно, були побоювання за збереження майна. Найбільше переживала за гостя з Панами: він був один, не говорив по-англійськи взагалі. Я боялася: раптом я прийду, а виявиться, що їх п'ять. А він виявився самим порядним. Таке враження, що він навіть не спав на ліжку, - вона була заправлена ​​точно так же, як я її заправила напередодні.

Для мене була великим сюрпризом інша ситуація. Я так переживала через порядність іноземців, а підвели мене наші, російські люди!

Житло забронювала дівчина з Москви. Я як порядна людина їй писала, дзвонила, а вона не відповідала. У неділю, напередодні її заїзду, я прибрала квартиру і поїхала до мами. Мама каже: «Та не приїде вона». Я здивувалася: адже вона вже заплатила гроші.

У понеділок я приходжу на роботу - дівчина нарешті мені дзвонить. І відразу: «Не могли б ви повернути мені гроші? Я не можу заїхати ». Я дар мови втратила. Пояснила, що доклала купу зусиль, щоб забратися перед її приїздом, на таксі з баулами поїхала до мами, заброньований нею день виявився недоступний для інших гостей ... Так і сказала: «Совісті у вас немає! Якби ви хоч заздалегідь попередили, я б вам все повернула! »Вона як ні в чому не бувало:« Ну, я не могла ». Звичайно, я не стала їй нічого повертати. І вважаю, що вчинила правильно.

Як витратити гроші, я придумала ще до заїзду квартирантів. Цю квартиру я купила в кредит - ось і вклала зароблені гроші в його погашення. Звичайно, спочатку мені хотілося шикануть - може, в Туреччину поїхати. Але я відразу віднесла суму в банк, щоб не було спокуси.

Євгенія: намет у дворі п'ятиповерхівки

- Ми з чоловіком живемо в Адлері, у нас досить маленька квартира на першому поверсі. Будинок - звичайна п'ятиповерхівка, до моря можна дійти пішки за двадцять хвилин. Досвід по здачі її в оренду ми придбали ще в Олімпіаду-2014. Тоді ми здавали наш балкон - він дуже просторий і теплий, вважай, як друга кімната. На балконі стоять ліжко, письмовий стіл і так далі. Зими у нас не холодні, тому там цілком можна жити. У Олімпіаду у нас жила мила американка, ми всі залишилися дуже задоволені.

Напередодні чемпіонату світу з футболу в місті почався ажіотаж по здачі житла фанатам. А у нас перед балконом є крихітний дворик. Колись ми з сусідами огородили його парканом від сторонніх очей, вийшла закрита територія. Сусіди поїхали на все літо, і майданчик залишилася тільки в нашому розпорядженні. До нас збиралися приїхати в гості друзі, і ми подумали, що, якщо їм не вистачить місця, вони можуть пожити в наметі в цьому дворику. Друзі сприйняли цю ідею з ентузіазмом. А ми вирішили: раз друзі згодні, то чому б не запропонувати такий варіант розміщення вболівальників?

Всерйоз навіть не сприймали цю затію. Просто розмістили пропозицію з фотографіями на одному з сайтів з пошуку житла. Для іноземців, боюся, це все-таки занадто екзотичний варіант, вони б і не зрозуміли, що це за бунгало їм пропонують. Але відгукнулася дівчина з Пітера. Вона спочатку навіть не повірила, питала: «Ви точно не жартуєте, реально здаєте намет? ..» Ми зателефонували з нею по Скайпу, показали, як все виглядає, дівчина з радістю погодилася оселитися в нашому дворику. У Сочі вона приїжджала на тиждень з чоловіком і сином - вони планували подивитися матч.

До речі, ціну ми вказали невелику - усього 500 рублів в день. Просто у нас не було завдання збагатитися. Як і в Олімпіаду, хотілося подружитися з іноземцями, розпитати їх про життя ... Якби ми хотіли наживи, ми б самі переїхали в цей намет, а квартиру б здали фанатам. Деякі місцеві саме так роблять.

Ми з чоловіком - походнікі зі стажем, намети, килимки, ковдри є в достатку. Поставили перед балконом тримісний намет, всередину постелили м'які килимки, надали хлопцям спальники. Але вони і не знадобилися: ночі були дуже теплі.

Сім'я заїхала, і все було чудово. Душ і туалет були в нашій квартирі - потрапити в неї можна прямо з двору, через балконні двері. Пральна машина, холодильник теж були в їх розпорядженні. Поруч з наметом на вулиці у них стояли особистий столик, газова плитка. Ясна річ, що днем ​​вони мало часу проводили у дворі. Вранці варили кашу, снідали і тікали на весь день.

Намет у дворі - прекрасна житлоплощу для вболівальника.

Гості залишили найкращі враження: дуже класна родина. Хлопчик не доставляв ніяких турбот, батьки товариські. Вранці ми з дівчиною пили каву - у мене є кавоварка. Я варила дві порції, і ми мило спілкувалися, я розпитувала, як пройшов їх день, радила місця.

Хлопці прожили у нас тиждень. Виходить, ми заробили близько 3500. Звичайно, це невеликі гроші, ми особливо і не планували, як їх витратити. Просто сходили з сім'єю в кафе на вечерю.

Тетяна: горище в 15 хвилинах ходьби від Кремля

- Наша квартира знаходиться в самому центрі Москви. Спочатку вона здавалася для членів колівінга - тих, хто не хоче знімати житло один, а вважає за краще жити в співтоваристві. Це великий простір, в ньому живуть люди зі схожою системою цінностей, яка дозволяє разом розвиватися, підтримувати один одного, обмінюватися досвідом. У нас з сусідами спільні інтереси - зокрема, ми займаємося йогою і бігом.

У квартирі два рівня, в тому числі горище. Перед чемпіонатом ми подумали, що буде здорово здати його іноземцям. Раніше ми цього не робили. Виходить, ми надаємо гостям можливість не тільки пожити в місті, а й поспілкуватися з москвичами. Місце розташування будинку дуже зручне: 15 хвилин пішки до Кремля, поруч купа всього, чого може побажати душа. Особливо душа вболівальника - ті ж алкобари.

Мексиканцям так сподобалося на горищі, що вони залишили почату пляшку горілки.

Сам горище - великий і комфортний, там є і лаундж-зона, і робоча зона, і спальня. Можна сказати, що це міні-квартирка. Єдиний нюанс - відсутність вікна. Але незвичність самого місця перекриває цей недолік, відновлює баланс.

Перед бронью гості майже не задавали питань. В основному уточнювали, чи дійсно ми готові їх прийняти. Я так зрозуміла, що для них було головним саме місце. Тим більше ціна у нас була адекватна: ми почали з 5000 рублів за добу.

Так вийшло, що самих уболівальників ми майже не бачили. Можливо, через джетлага вони спали весь день, а вночі десь тусувалися. Побутових складнощів у них не виникало: незважаючи на те, що будинок старий, у нас хороші сучасні зручності типу посудомийної машини, джакузі і хамам.

Було приємно, що всі наші гості виявилися дуже акуратними і прибирали перед від'їздом. Мексиканці навіть залишили в подарунок почату пляшку горілки, прапор і кепку. Ми вирішили, що з речей, які залишаються від мешканців, в майбутньому можна зробити музей.

Самим гостям теж все сподобалося. Аргентинець навіть написав нам, що тепер хоче зняти це житло для своєї дочки, яка скоро приїжджає в Москву.

Сума, яку ми заробили, не така значна. Швидше за все, ми витратимо її на закупівлю якихось необхідних речей для нашої квартири і на дрібні приємності. У будь-якому випадку, для нас це був, безумовно, прикольний досвід.

Читайте матеріал «Ми здали квартиру іноземним уболівальникам: корисний досвід»

А потім не витримала і сказала йому: «Слухай, ну хто так робить?
Я адже здаю кімнати задешево, притому що це самий центр Москви, все поруч, що ще треба?
Ну який дурень зніме житло за такі гроші?
Де ж він?
Я у них відразу запитала: «Ви не проти, якщо з вами поживе наш Беляш?
І відразу: «Не могли б ви повернути мені гроші?
А ми вирішили: раз друзі згодні, то чому б не запропонувати такий варіант розміщення вболівальників?
Вона спочатку навіть не повірила, питала: «Ви точно не жартуєте, реально здаєте намет?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online