У Києві буде перший в світі пам'ятник Булгакову

  1. АВТОРИ:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

2 серпня 2007, 9:27 Переглядів: 2 серпня 2007, 9:27 Переглядів:   Під табличкою на музеї Михайло Опанасович сяде, закинувши ногу на ногу;  фото Г

Під табличкою на музеї Михайло Опанасович сяде, закинувши ногу на ногу; фото Г.Салая.

Столиця України і взагалі вся планета нарешті отримає пам'ятник самому містичному письменнику-киянинові Михайлу Булгакову. Встановити його повинні в кінці жовтня на Андріївському узвозі. Говорили про це не один рік і у нас, і за кордоном, але вшанувати знаменитість так і не вдавалося. У Києві висить лише скромна табличка на його будинку-музеї на Андріївському узвозі, а на постамент грошей ніяк не знаходили.

Як розповіла "Сегодня" начальник ГУ культури і мистецтв КМДА Світлана Зоріна, знайшовся таємничий анонімний спонсор, який виділить $ 70 тисяч, частина грошей вже перерахували, робота над пам'ятником закипіла. Хто цей меценат, не говорять. Але, як виявилося, це не єдина таємниця.

Відомий скульптор Микола Рапай, який за рішенням спонсора трудиться над Булгаковим, розповідати про проект і показувати ескіз геть відмовляється, щоб не наврочити. Відомо лише, що пам'ятник буде бронзовим, в людський зріст, письменник, швидше за все, буде сидіти на лавці, закинувши ногу на ногу і схрестивши руки на грудях. Рапай зберігав зменшену копію в своїй майстерні вже три роки.

МОЖУТЬ поцупити. У Музеї Булгакова нам сказали, що їм про майбутнє пам'ятнику нічого не говорять. Хоча вони сподіваються, що все ж встановлять його на Андріївському узвозі у 13-го будинку, де зараз музей.

Торговці сувенірами і вільні художники прикидають, що статуя Булгакова користуватиметься ще більшою популярністю у охочих сфотографуватися, ніж Проня Прокопівна і Голохвастов, що стоять вгорі спуску. "Як на мене, біля Булгакова потрібно" посадити "Бегемота, Коров'єва і Шарикова, тоді він точно буде пізнаваний", - вважає продавець сувенірів Олег Гавриленко. Правда, люди не впевнені, чи простоїть пам'ятник довго, або його чекає та ж врахувати, що і кота Бегемота, який зник з історичної вулиці.

Скульптор сказав нам, що сподівається встигнути до кінця жовтня, але загадувати боїться.

У МОСКВІ МІСЦЯ ТАК І НЕ ЗНАЙШЛОСЯ. Може, боїться загадувати наш скульптор і не безпідставно. Згадати хоча б епопею з установкою скульптури письменника в Москві. Спочатку думали поставити на Патріарших ставках, але збунтувалися жителі, на іншому місці з'ясувалося, що раніше там було кладовище, і замість статуї Булгакова люди попросили побудувати каплицю. В результаті пам'ятник, причому не з бронзи, а з гіпсу, поставили ... в квартирі-музеї письменника.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "У Києві буде перший в світі пам'ятник Булгакову". інші влада дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОРИ:

Кравченко Ольга, Афанасіенко Олена

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online