Експерти розкритикували дані соціології по 211 округу

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Розгорається скандал навколо опублікованих партією УДАР соціологічних даних по округу №211. Колеги по опозиції з партії "Батьківщини" обурені маніпулятивними технологіями, до яких вдався УДАР, "наісовав" своєму висуванцю Миколі Бабенко завищений рейтинг. Так, конкурент Бабенко, кандидат від "Батьківщини" Сергій Терьохін відмовився визнавати ці дані і не став прийматися з округу, наголошуючи на те, що його впізнаваність - 80%.

Політичні експерти також піддали критиці соціологічні дані, на підставі яких партія УДАР визначала рейтинг своїх кандидатів.

Зокрема, політолог Тарас Березовець висловив недовіру рейтингу кандидата від УДАРу по округу №211 Миколи Бабенко: "Дай бог, щоб у Бабенко впізнаваність на окрузі була на рівні тих відсотків, які йому намалювали соціологи", - сказав політолог.

За словами Березовця, кандидату, викиди на виборчу компанію мільйони, не шкода віддати дестякі тисяч на покупку потрібних йому соціологічних даних. Але, зазначає політолог, такі хитрощі здатні змінити результат виборів максимум на 1-2%. Таким чином, ця технологія не працює, і гроші витрачені марно, вважає Березовець.

"Я був уже свідком подібних маніпуляцій на минулих виборах в Київській області, коли результати нібито соціологічних досліджень писалися прямо на коліні, з використанням попередніх замірів", - сказав Березовець.

Нагадаємо, за даними соціологічних досліджень, на які спиралася партія УДАР, Микола Бабенко має 23,1% підтримки, кандидат від "Батьківщини" Сергій Терьохін - 10,6%, а Ігор Лисов - 21,3%.

У той же час, за усередненими даними п'яти провідних соціологічних центрів України, картина на окрузі №211 має зовсім інший вигляд: рейтинг Ігоря Лисова - 31,8%, Сергія Терьохіна - 14,6%, Миколи Бабенко - 14,0%.

Ці дані свідчать про те, що обидві опозиційні сили використовують недостовірні дані, намагаючись виставити свою кандидатуру лідером рейтингу. Насправді на окрузі вже визначився лідер виборчих симпатій, значно випередив своїх опонентів - Ігор Лисов. Опоненти ж не в змозі домовитися про те, хто з них повинен зняти свою кандидатуру на користь іншого, і замість узгоджених дій вдаються до маніпулятивних технологій - таким, наприклад, до яких вдалася партія УДАР, малюючи свого маловідомого кандидата Бабенко захмарний рейтинг. Зі свого боку, Терьохін апелює до 80% власної впізнаваності, замовчуючи, однак, про те, що впізнаваність може бути і негативною і, як следсвие, що не конвертованій в підтримку виборців.

На окрузі №211 є два фаворити - Терьохін і Лисов, вважає політичний експерт Євген Магда:

"Ситуація в 211 окрузі досить цікава. Там два фаворити - Сергій Терьохін від" Об'єднаної опозиції "і Ігор Лисов від Партії регіонів. Терьохін відомий виборцям ще з минулого тисячоліття, але довгий час не вів тут роботу. Лисов ж активно присутній в інформаційному просторі, відомий жителям Голосієва, і його Ліко-Град, побудований там, каже сам за себе. що ж стосується даних соціології на 211-му окрузі ... Людина, яка уважно подивиться на дані соціології, помітить, що, по-перше, дані, опубліковані "Батьківщина ой "і" Ударом ", сильно відрізняються один від одного. По-друге, відрізняються один від одного дані всіх чотирьох соціологічних компаній. По-третє, ми всі сьогодні стали свідками соціологічної війни. В інформаційний простір вкидаються все нові і нові дані. Навіть законодавчу заборону на публікацію соціологічних дані не вплине на це. Ті, хто займається цими вкидання, будуть намагатися виборця цими даними оглушити і направити ситуацію в потрібне тому чи іншому кандидату русло. Дуже показовим є той факт, що Терьохін відмовився зніматися на користь кандидата від УДАРу. Я вчора вперше побачив друкарську агітаційну продукцію від Терьохіна. Мабуть, він недавно її надрукував і тепер робитиме ставку на фінальний ривок ".

Підпишись на Telegram-канал і подивися, що буде далі!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online