Як прописатися на дачі?

  1. Вимоги при отриманні прописки на дачі
  2. Сусіди потруїли мій глід: (((
  3. Шукаю няню Чільне для дитини 2-х років
  4. мародерство на державному рівні
  5. Опитування про дачу
  6. дача
  7. Про серйозне. Про новому законі про прописку
  8. Моя перший пост
  9. Увага по запису!
  10. Фото з дачі
  11. Трохи про все
  12. Молода сім'я
  13. прошу ради,
  14. Терміново знімемо квартиру без посередників (Сім'я РФ, прописка МО)!
  15. Новий розділ "Дача"
  16. Не люблю дачу ...
  17. А можна жити в садовому товаристві?
  18. Камін - він мені потрібен чи ні ?!
  19. Питання тим, хто далеко від Мск по Ярославка
  20. підмосковна прописка - підводні камені?
  21. Чи потрібна НАМ дача?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

зміст:

Навесні цього року Конституційний суд РФ задовольнив скаргу декількох жителів Ставрополя, яким відмовляли в реєстрації на дачах, хоча ніякого іншого житла у них не було. Згідно з Конституцією, кожен громадянин має право на вільне пересування, вибір місця проживання та власне житло. Однак Федеральний закон "Про садівничих, городницьких об'єднаннях громадян" забороняє реєстрацію на дачній ділянці. На основі цього протиріччя дачники і побудували свій позов. Конституційний суд визнав їх скаргу справедливою.

Житловий кодекс РФ розмежовує статус житлового будинку та житлового будови, який привласнили дачах. Справа в тому, що на землях сільськогосподарського призначення не дозволялося будувати капітальне житло, а ось садовий будиночок - можна. Але люди хочуть жити з комфортом і часто зводилися не будиночки, а палаци. Сьогодні на землях садівничих товариств красуються будинку з опаленням, електрикою і навіть дизайном інтер'єрів. Але статус житлового будинку цим дачних будиночків привласнити не можна. Відповідно, у власника дачного будинку та його сім'ї немає можливості зареєструватися на дачі.

Тепер все може змінитися. Протягом 6 місяців з дня винесення постанови Конституційним судом РФ (а воно було винесено 14 квітня 2008 року) депутати повинні внести зміни до статті 1 Закону України "Про садівничих, городницьких об'єднаннях громадян" Після цього дачники зможуть стати законними жителями в своїх володіннях. Хоча на шляху до прописки на дачі є безліч перешкод.

До змісту

Вимоги при отриманні прописки на дачі

По-перше, згідно з Конституцією, реєстрація громадян допускається тільки в приміщеннях, визнаних житловими і придатними для постійного проживання. Для того, щоб дачне будова було визнано житловим, воно повинно бути капітальним, тобто фундамент і стіни повинні бути виконані відповідно до СНіПами і нормами безпеки. Так що сарайчик з фанери або іржавий вагон нічого очікувати визнаний місцем, придатним для прописки.

Також визнання приміщення житловим можливо тільки при наявності всіх інженерних комунікацій: електрики, газопостачання, опалення, водопроводу, вентиляції і каналізації. Особливу увагу в цьому питанні приділяється наявності питної, а не технічної води. Можна використовувати індивідуальні фільтри очищення, однак в цьому випадку доведеться доводити їхню ефективність. Подібним же чином йде справа з опаленням і каналізацією. Вони можуть бути побудовані самостійно, проте повинні бути розміщені і змонтовані відповідно до вимог безпеки, зазначеними в Сніпах і СанПіН.

Третя вимога для отримання дачної прописки - місце розташування будиночка. Адже реєстрація громадян можлива лише в приміщеннях, розташованих на території населеного пункту - міста, села чи селища. Ця вимога цілком логічно, тому що реєстрація має на увазі точну адресу будови, з вулицею і номером будинку.

Прописатися на дачі можна тільки при наявності правовстановлюючих документів на будинок; земля також повинна знаходитися в приватній власності, а не в оренді або на умовах найму.

І, нарешті, отримати прописку на дачі зможуть громадяни, які не мають іншого житла, крім дачного будови. Якщо прописка вже є, необхідно виписатися до початку оформлення документів.

Припустимо, ваша дача відповідає всім необхідним вимогам, і це визнали влади. Що треба робити далі?

Питаннями дачної реєстрації займається Федеральна міграційна служба (ФМС), так що із заявою про прописку на дачній ділянці треба прямувати в районне відділення ФМС за місцем знаходження землі. Також потрібно надати документи на право власності на землю і будинок і техпаспорт БТІ. Після цього чиновники почнуть оформляти документи. Так як процедура оформлення ще до кінця не затверджена, на неї може знадобитися кілька місяців.

Таким чином, хоча реєстрація на дачі і стала теоретично можливою, на практиці цим можуть скористатися далеко не всі бажаючі. Вихід - колишній: намагатися добитися прописки через суд.

  • Дачі та котеджі, розташовані на території населених пунктів, можуть сильно піднятися в ціні. Адже плата за нерухомість з правом прописки - вище, ніж за будиночки з сезонним проживанням. А ось будинків на території садових товариств це навряд чи торкнеться.
  • Для іногородніх громадян прописка на дачі може стати дуже привабливим варіантом придбання московської реєстрації.
  • Навіть при позитивному рішенні про прописку в кожному конкретному випадку постає питання про наявність соціальної інфраструктури. Адже для того, щоб комфортно проживати в будинку, поблизу потрібні поліклініки, дитячі садки, школи, магазини, ДЕЗи і т. Д. Далеко не у всіх селах і садівничих товариствах все це є, а сформувати інфраструктуру з нуля - завдання нездійсненне. Хоча для тих дачників, які вже фактично проживають в садових будиночках, це не є перешкодою.

Рижова Наталя

Авторська стаття

x

Вам сподобалася стаття?

Оцініть статтю

Обговорення

є у власності будова, визнане судом житловим, що знаходиться в садівництві (земля теж у власності) в Санкт-Петербурзі (вул.Леся. Голікова) .як там зареєструватися, якщо в паспортному столі не знають як це зробити ??? (Їм треба б хтось роз'яснив як їм работать.предполагают що це зробить суд ?! навіть документи не хочуть брати, т.к. Вони не оформлені в жіл.конторе, а ми не належимо ні однієї жіл.конторе)

19.12.2008 4:03:59, алексей

.

Коментувати можут "Як прописатися на дачі?"

Сусіди потруїли мій глід: (((

Як прописатися на дачі? Припустимо, ваша дача відповідає всім необхідним вимогам, і це визнали влади. Також потрібно надати документи на право власності на землю і будинок і техпаспорт ...

Шукаю няню Чільне для дитини 2-х років

Потрібна Няня для турботи за дитиною 2-х років. Хочу вийти на роботу, в зв'язку з цим потрібна няня на графік 2-2 з 9 до21.00 Обов'язки: Прогулянка, їжа, ігри з розвитку, гігієна. Обов'язково громадян РФ з пропискою Москва або область. Оплата обговорюється. Розгляну всі варіанти. Можна написати мені на пошту [email protected]

мародерство на державному рівні

Браво Росія! "Нову прописку в Чувашії отримає вивезений з України машинобудівний завод, цехи якого були повністю зруйновані ударами української армії. Рішення про евакуацію керівництво заводу прийняло після того, як цеху підприємства в Луганську були повністю зруйновані в результаті ударів артилерії української армії. Рішення про евакуацію керівництво заводу прийняло після того, як цеху підприємства в Луганську були повністю зруйновані в результаті ударів артилерії української армії. Під ...

Опитування про дачу

Як прописатися на дачі? Але люди хочуть жити з комфортом і часто зводилися не будиночки, а палаци. І, нарешті, отримати прописку на дачі зможуть громадяни, які не мають іншого житла, крім дачного будови.

дача

У мене там дача. Як прописатися на дачі? Хоча на шляху до прописки на дачі є безліч перешкод. До змісту. Вимоги при отриманні прописки на дачі.

Про серйозне. Про новому законі про прописку

Якщо людина має квартиру, в ній прописаний, але на пів року поїхав (у відрядження, працювати в іншу країну, в гості, на дачу, на лікування), то він перед від'їздом повинен виписатися, а по поверненню знову прописуватися в своїй квартирі?

Моя перший пост

Я розумний, так як скромний, тому такий гарний ... =) А якщо на чистоту, то я в в міру скромний, в міру балакучий, в міру мовчун з неміряні почуттям гумору. Лавка - обов'язковий атрибут на кожній дачі, та й не тільки на ній. лавки ІКЕА - це ще й унікальний дизайн, який підійде кожному, навіть самому вимогливому покупцеві.

Увага по запису!

Сьогодні мені стало відомо, що якщо вам не вдалося з якихось причин записатися попередньо через портал держпослуг - нічого страшного - приходьте з 30.08 по 10.09 в Палаці (16-19 раб.дни або 12-16 у вихідні дні) і запишіться прямо там , минаючи попередній запис. З собою мати ВСЕ оригінали документів, зазначені мною в попередньому пості: 1. Свід-во про народження або паспорт дитини (після 14 років) 2. Ваш паспорт 3. Довідка про прописку дитини 4. Якщо ви опікун - то опікунські документи ...

Фото з дачі

Мої гвардійці все разом. Фото завантажено 20.08.2012 22:21 Папка: мої дітки.

Трохи про все

Ну по-перше не так люблять у нас в країні хокей як він того заслуговує .. Виявляється (я тільки вчора дізналася) наші! виграли !! чемпіонат !!! СВІТУ !!!! Ели пали! да коли наші в футбол чи в півфінал пройшли, то чи в чверть, так півночі потім все гуділи! а тут я дізнаюся як автобусик проїхав по Москві .. не масштабно якось .. і прикро за наших хокеїстів .. хлопці стараються, а стільки грошей як ці голоногі не отримують .. зате хлопці симпотяга! Гаразд .. а сьогодні з ранку все злі такі - пішла з ...

Молода сім'я

Мене цікавить питання про отримання субсидії за програмою "Молода сім'я". Чи можливі подача документів для участі в програмі за місцем прописки в місцевий орган самоврядування, тобто в с. Сладково, і придбання житла після видачі сертифіката на території Тюменської області? Яким чином буде розраховуватися сума сертифіката? За якою вартістю за кв.м.?

прошу ради,

Ситуація така, збираємо документи на малюка, маю половину частки в квартирі з бабусею, де прописана тільки я, бабуся прописана за іншою адресою і проживає за місцем прописки, сама я проживаю з чоловіком і дитиною в орендованій квартирі великої площі, але напевно будемо повертатися в мою квартирі, чи потрібно згоду від бабусі і в який воно повинно бути формою, боюся від неї негативної відповіді, які у мене є варіанти. Дитина в далекому регіоні, хотіли б взяти під опіку з подальшим ...

Терміново знімемо квартиру без посередників (Сім'я РФ, прописка МО)!

Терміново знімемо квартиру без посередників (Сім'я РФ, прописка МО)! Сім'я з 2-х чоловік з стабільним доходом, без шкідливих звичок, зніме квартиру на тривалий термін. Оплату за кілька місяців можемо внести заздалегідь. Перевага в пішої доступності від метро (але не обов'язково). Розглянемо варіанти до 50 тис.руб. Агентам прохання не дзвонити. Олена / [email protected] / моб.тел. + 7 (985) 176-45-05

Новий розділ "Дача"

Всі статті про дачах і дачному відпочинку тепер зібрані в новому розділі "Дача" [посилання-1]. Сподіваємося, що тепер буде набагато зручніше користуватися інформацією. І звичайно ж, будемо раді вашим розповідям про відпочинок та практичних рекомендацій. Надсилати їх можна на [email protected]

Не люблю дачу ...

Як прописатися на дачі? Хоча на шляху до прописки на дачі є безліч перешкод. До змісту. Вимоги при отриманні прописки на дачі.

А можна жити в садовому товаристві?

Не знаю чи можна там прописатися ... Як на мене в СНТ стрьомно. У мене дача 15хв пішки від метро, ​​5км від МКАД, цілий рік живуть 4дома, все начебто задоволені.

Камін - він мені потрібен чи ні ?!

Як прописатися на дачі? Припустимо, ваша дача відповідає всім необхідним вимогам, і це визнали влади. Також потрібно надати документи на право власності на землю і будинок і техпаспорт ...

Питання тим, хто далеко від Мск по Ярославка

Як прописатися на дачі? Хоча на шляху до прописки на дачі є безліч перешкод. До змісту. Вимоги при отриманні прописки на дачі.

підмосковна прописка - підводні камені?

Якщо хтось із нашої сім'ї пропишеться на дачі, то ми отримаємо певні привілеї з оплати комунальних послуг 9что дрібниця, але прітяно), але найголовніше, що у нас будуть величезні пільги по податках - на будову і землю (близько 50 тис рублів на рік).

Чи потрібна НАМ дача?

Як прописатися на дачі? Припустимо, ваша дача відповідає всім необхідним вимогам, і це визнали влади. Також потрібно надати документи на право власності на землю і будинок і техпаспорт ...

А можна жити в садовому товаристві?
Камін - він мені потрібен чи ні ?
Чи потрібна НАМ дача?
Що треба робити далі?
К там зареєструватися, якщо в паспортному столі не знають як це зробити ?
Предполагают що це зробить суд ?
Коментувати можут "Як прописатися на дачі?
Сладково, і придбання житла після видачі сертифіката на території Тюменської області?
Яким чином буде розраховуватися сума сертифіката?
Як прописатися на дачі?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online