Продовжувати жити: Штаб Ріната Ахметова видає ліки важкохворим дітям

Продовжувати жити: Штаб Ріната Ахметова видає ліки важкохворим дітям

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: Піксабай

Третій рік Штаб Ріната Ахметова допомагає важкохворим дітям, які проживають на непідконтрольних територіях, і дітям з сімей-переселенців боротися з недугою. Штаб регулярно видає хлопцям з такими захворюваннями, як епілепсія і астма, життєво необхідні медикаменти в аптеках Краматорська, Маріуполя і Бахмута.

Третій рік Олена з Макіївки перетинає лінію розмежування, щоб завдяки проекту «Ліки дітям» отримати препарати, без яких не може обійтися її дочка Ессен.

«Важко, звичайно, поки перетнеш ці блокпости, можна померти. Що і трапляється іноді. Коли я їхала в попередній раз, то чоловік помер прямо в автобусі. Чи жарт, 5-6 годин на спеці. Тут і здоровій людині важко. Головна проблема - щоб мене завантажили-вивантажили, - розповідає Олена, мама хворої дівчинки. - Але коли знаєш, що твоїй дитині погано, про себе вже не думаєш ».

Поїздки даються Олені непросто, вона двадцять років прикута до інвалідного крісла.

«Я впала з 6-го поверху. Це було рівно 20 років тому, 1 серпня. Слава Богу, що залишилася жива. Перші півроку знаходилася в депресії. Потім вирішила, що потрібно продовжувати жити, намагалася відновитися, проходила реабілітацію. Вивчилася. Народила дитину. Погано, що у Ессен не все гаразд зі здоров'ям », - турбується жінка.

У доньки Олени епілепсія, перший напад стався, коли малятку було 2,5 року. З тих пір вона на ліках, які допомагають запобігти напади. Крім епілепсії, у дівчинки аутизм. Мамі-інваліду, яка виховує дитину одна, грошей на дорогі препарати взяти ніде.

«У Ессен така форма епілепсії, що напади трапляються вночі. З самого її дитинства я звикла спати дуже чуйно. Засне, а через 15 хвилин напад. Завдяки лікам, які я отримую від Штабу Ріната Ахметова, зараз ці напади припинилися, у нас ремісія, - розповідає Олена. - Без цієї допомоги я, напевно, і не впоралася. По-перше, тому що ці ліки дуже дорого коштують. По-друге, тому що у нас, на непідконтрольною території, цих ліків просто немає. Є аналоги, але доньці вони не підходять. Так що завдяки допомозі Штабу ми зараз живемо і Здравствуи. Спасибо большое і дай Бог всім здоров'я ».

Допомогти утримати хвороба в стадії ремісії і не допустити, щоб дитина стала інвалідом, - головне завдання проекту «Ліки дітям», завдяки якому тяжкохворим видано понад чотири тисячі наборів медикаментів.

Як отримати допомогу по проекту «Ліки дітям»?

  • Допомога можуть отримати діти до 14 років, які проживають на непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей, а також діти-переселенці, які проживають на мирних територіях Донецької та Луганської областей. Основні напрямки допомоги - протиастматичні і протисудомні препарати.

Для отримання допомоги необхідно:

  • Зателефонувати на гарячу лінію Гуманітарного штабу 0800-509-001 і залишити заявку.
  • Відповісти на дзвінок співробітника Штабу - уточнити, які документи необхідно подати і в якій аптеці можна отримати ліки.
  • Отримати ліки в аптеці, пред'явивши необхідний пакет документів. Медичні препарати видаються в аптеках Маріуполя, Краматорська і Бахмута з розрахунку на три місяці.

Як отримати допомогу по проекту «Ліки дітям»?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online