Міноборони викрили в махінаціях на тендерах за участю соратника Королівської

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Міністерство оборони неправомірно розчистив конкурентів ТОВ "Комплекс" Ріко "" і ТОВ "Боюр-Снаб" на закупівлі одноразового посуду очікуваною вартістю 21,55 мільйонів гривень.

Про це свідчить рішення Адміністративного колегії АМКУ з розгляду тендерних скарг від 31 жовтня, повідомляють " Наші гроші "..

13 вересня Міністерство оборони оголосило переговорну процедуру на закупівлю одноразового посуду за чотирма лотами.

Закупівля за двома лотами завершилася підписанням з ТОВ "Комплекс" Ріко "договорів загальною вартістю 13,56 млн грн. Замовили одноразові пластикові столові ложки по 31,5 коп за штуку і дрібні одноразові пластикові тарілки діаметром 205 мм по 54,6 копійки за штуку.

В тендерній пропозиції "Ріко" було зазначено, що вона в тому числі пропонує товари сумського виробника "Андрекс". На сайті цієї фірми розміщений прайс-лист, згідно з яким ложки стоять 26 копійок, а дорогі дрібні тарілки діаметра 205 мм - 46 копійок, тобто майже на 20% дешевше. За даними "Наші гроші", "Ріко" як дилер "Андрекс" також може мати додаткову знижку в розмірі 20% від прайсової ціни посуду.

Оцінка пропозицій в рамках двох інших лотів призупинилося через поданих в АМКУ скарг до процедури від ТОВ "Пекеджінг груп України". За результатами розгляду скарг, тендерна колегія вирішила, що Міноборони неправомірно відхилив конкурсні заявки учасника і зобов'язала скасувати рішення про відхилення "Пекеджінг груп Україна" і визначення переможцями зі спірних лотам ТОВ "Боюр-Постач" і ТОВ "Комплекс" Ріко ".

Не чекаючи остаточного рішення АМКУ, Міноборони 26 жовтня оголосило нову закупівлю глибоких одноразових тарілок і склянок по двом лотам, аналогічними тим, в рамках яких Комітет визнав неправомірними рішення замовника про відхилення конкурентів "Боюр-Постач" і "Ріко". Тут конкуренти цих спаринг-партнерів вже запропонували ціни в півтора рази менше. Зараз Міноборони приймає рішення про визначення переможця або відхилення.

За даними "Прозорро", всього "Боюр-Постач" взяло участь в шести закупівлі і всі шість разів конкуренцію йому становив "Комплекс" Ріко ".

Обидві фірми пропонують одноразовий посуд виробництва сумського ТОВ "Андрекс" і київського ТОВ "Атем груп", обидві обслуговуються в одному відділенні "Укргазбанку" в Києві, причому, "Боюр-Постач" юридично перебуває в Київській області, а "Ріко" - в Чернігові .

ТОВ "Боюр-Постач" зі статутним фондом 1 тис. Грн зареєстровано на Олексія Башилова, який раніше не займався ні господарської, ні підприємницькою діяльністю. Фірму заснували 14 листопада 2017 року, а вже через два тижні компанія підписала договори на поставку одноразового посуду з підприємцем Андрієм Езутой і ТОВ "Міраж-Сервіс" в цілому на 600 тис. Грн. (І ФОП, і фірма - з Чернігова).

З цим досвідом "Боюр-Постач" прийшов на торги в Міністерство оборони навесні 2018 - і відразу отримав свої перші підряди на поставку одноразового посуду для військових за 26,39 млн грн. Загалом фірма вже виграла тендери на 26,39 млн грн, а "Комплекс" Ріко "- на 92,56 млн грн.

Одноосібною власницею і керівником "Комплексу" Ріко "є Наталія Рашина. Вона ж є керівником ТОВ" ГРК "Ріко", бенефіціаром якого є Олексій Шаріко, який на останніх президентських виборах деякий час був членом комісії одного з територіальних округів від тодішньої кандидата в президенти Наталії Королевської. Він контролював нині припинене ТОВ "ТД" Ріко ", яке в 2016 році зібрало в Міноборони підрядів на понад 40 млн грн.

Першим засновником "Комплексу" Ріко "була компанія" Інвестмент Кампейн РДЖ ЛП "(Сполучене Королівство). На це ж підприємство зараз записано 100% ТОВ" Ріко капітал ", бенефіціарами якого виступають Світлана Назимко і Алла Романенко. Це теща і мати Ігоря Романенка - депутата Городнянського міської ради (Чернігівська область) від "Нашого краю", який називає себе засновником групи компаній "Ріко".

На парламентських виборах 2012 року Романенко був уповноваженим від партії "Україна - Вперед!" Наталії Королевської, міністра соцполітики в уряді Азарова, а його дружина, Наталя Назимко, була місцевим представником Наталії Королевської на президентських виборах 2014 року.

У 2010 році Романенко брав участь в акціях протесту з питання змін в спрощену систему оподаткування, після чого приєднався до робочих груп в ВРУ. А вже в 2011 році на громадських засадах став радником голови комітету ВРУ з питань промислової регуляторної політики та підприємництва. У шостому скликанні ВР згаданий Комітет очолювала Наталія Королевська.

За даними ВДЗ, компанії групи "Ріко" збирали бюджетні замовлення в системі "Укрзалізниці", групи ДТЕК Ріната Ахметова, Міністерства оборони, а також відомства, очолюваного Королівської після її відставки.

Як повідомлялося раніше, Королівська переписала сімейний бізнес на сім'ю з Луганська .

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online