У Чернігові з'явився міжнародний квартирний аферист

Якийсь Володимир Рубльов публікує на сайті онлайн-оголошень ОЛХ заявки про продаж житла в нашому місті. Причому нюанс в тому, що він просить зробити це віддалено, без його особистої присутності, а гроші відправити в кілька етапів перекладом. Насторожує й те. На ОЛХ публікуються красиві фото квартир з ремонтом, в гарному місці, але за дивно низьку оплату - 10-12 тисяч доларів.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Адже вартість навіть однокімнатного житла з хорошим ремонтом, не кажучи про меблі - мінімум на 40% дорожче. А дешевий сир, як відомо, хіба що в мишоловці.

Суть схеми зводиться до наступного - власник просить ріелторів або інших посередників нібито допомогти з продажем чернігівської власності. Сам-де живе далеко, аж в Росії в Хабаровську . Зазначене житло нібито було заставним, а тепер вільно від всіх кредитних зобов'язань.

Як розрахунок «власник» вказує переказ грошей, причому саме йому потрібна передоплата, при цьому він наполягає на дотриманні всіх умов. Нижче наводимо відповідь "Рубльова" на наш запит.

Після отримання скана квитанції, яка підтвердить, що гроші відправлені, «продавець» обіцяє вилетіти першим же рейсом до Хабаровська, щоб зайнятися продажем квартири.

Ми порилися в мережі на предмет схожих випадків. Виявилося, що «Володимир Рубльов» вельми популярний. Причому не тільки в Чернігові, а й практично в кожному великому місті Росії і Білорусі. Більш того, у нього є й інші імена і їх багато.

Більш того, у нього є й інші імена і їх багато

Пильні експерти навіть виклали в мережі весь список номерів, в тому числі і в різних месенджерах «Віктора Рубльова». Іноді той повідомляє, що планує нібито купити житло для співробітників іноземної компанії .

Є і київський номер. Це означає, що киянам також варто проявити пильність Є і київський номер

Виявилося, що шахрай невесьма розбірливий в засобах і розраховує на просте людське неувага. Так, в чернігівських і російських оголошеннях про продаж житла фігурують однакові фото! Досить навіть побіжного огляду ськана ілюстрації з російського порталу Habrealty.ru, щоб зрозуміти, що фото на ОЛХ « на Шевченка, 32 »І в« Магнітогорську »одні й ті ж!

ru, щоб зрозуміти, що фото на ОЛХ «   на Шевченка, 32   »І в« Магнітогорську »одні й ті ж

Але і це ще не все нюанси. На жодному фото немає зображень видів з вікна. А з одним з адрес і зовсім вийшов прокол - по вул. Шевчука, 14 в оголошенні вказано, що продається квартира на першому поверсі. Але ще пару років тому в цій будівлі весь перший поверх був виведений з житлового фонду - там суцільно салони і комерційні об'єкти, є навіть продуктовий міні-маркет .

А ось заявленого шахраями "прекрасного парку" по сусідству немає. Навпаки - там щільна багатоповерхова забудова, плюс ліцей.

Є нестиковки і по описової частини будинку по вул. Шевченко, 32. Автори пишуть, що поруч немає дороги. Все рівно навпаки - біля будинку якраз проходить жвава магістраль, що веде до Горсаду. Ну і поруч, відповідно, парк. Переплутали.

Ще Остап Бендер називав 400 способів відносно чесного відбирання грошей у довірливих громадян. У випадку з «Віктором Рубльовим» їх також кілька.

Перший варіант. Шахраї просять переслати скан квитанції про переказ коштів на рахунок і багато хто не затирають цей самий код, чим і полегшують завдання.

Другий варіант. Код знає оператор платіжної системи швидких грошових переказів, в тому пункті призначення, куди ви відіслали гроші.

Нечесні оператори системи швидких переказів домовляються з шахраями і «зливають» їм інформацію з кодом. Потім шахраї спокійно знімають гроші.

Чому так просто? Людський фактор, адже операторами платіжних систем працюють звичайні люди, які іноді не проти поиметь «легкі» гроші.

Але цей варіант досить важкий, тому що необхідно вміти домовитися з співробітниками платіжних сервісів про розголошення службової інформації.

Варіант три. Шахраї, отримуючи квитанцію, можуть з її сканом піти у відділення платіжної системи та отримати переклад. У деяких країнах це можливо, навіть якщо цей переклад буде оформлений вами і на вас.

Варіант чотири. Бачачи, що код затертий, хоча вони сподівалися на перший варіант (див. Вище), висилають посилання на сайт-клон платіжної системи, благо рукоділля-сайтостроителей зараз досить. При цьому звинувачують «жертву» в тому, що гроші не переведені і просять внести дані платежу на наданому за посиланням сайті.

Ознаки нехороших оголошень

Тому, навіть якщо оголошення публікується на ОЛХ зі старого аккаунта, зареєстрованого кілька років тому, це ще не гарантія безпеки. Будь-яка угода з купівлі-продажу нерухомості вимагає особистої присутності під час оформлення всіх сторін. І вже звичайно не варто висилати незнайомій людині, та ще й в іншу країну, передоплату. Більш того, передоплата якраз і може бути свого роду лакмусовим папірцем - тут криється потенційний обман.

Попереджає своїх клієнтів про ознаки шахрайства та сам портал ОЛХ. У числі найбільш явних прикмет - занадто дешева ціна, занадто маленька описова частина об'єкта (відсутня, наприклад, метраж або фото з видами з вікон як в нашому випадку). Відсутність чітких контактів, наприклад, телефону, замість нього подається контакт з вайбера або фейсбук-мессенджера.

Крім того, не полінуйтеся перевірити автора по пошуковому запиту, обов'язково перевірити адресу будинку та перевірити наскільки фото в оголошенні збігаються з реальним виглядом будівлі, а також необхідне спілкування з автором оголошення.

У випадку з нерухомістю, навіть якщо мова йде про подобову оренду, важливо не тільки написати автору оголошення, але і зателефонувати з ним. Так ви зможете задати всі запитання і почути, що і як відповідає орендодавець. Запитайте щось, що може знати тільки той власник, який продає реальний об'єкт, наприклад, як називається сусідня зупинка транспорту або де поруч супермаркет.

Візьміть до уваги, якщо людина нечітко відповідає на питання, плутається, дає різні відомості через деякий час. Наполягайте на особистій зустрічі.

Чому так просто?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online