Звалилася національна валюта Вірменії

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

4 березня 2009, 17:28 Переглядів: 4 березня 2009, 17:28 Переглядів:   Єреванцями скуповують все, хоча грошей у них небагато

Єреванцями скуповують все, хоча грошей у них небагато. Фото AFP.

Вперше за кілька років подешевшала вірменська національна валюта - драм, яку на торішньому рівні утримував уряд Вірменії, незважаючи на те, що ця країна також відчуває на собі наслідки світової фінансової кризи. У понеділок долар в Єревані можна було купити за 306 драмів, а у вівторок потрібно було викласти до 360 драмів. Офіційно ця операція була названа поверненням Центрального банку до політики плаваючого курсу. За даними опозиції, найближчим часом варто очікувати обвалу драми до 420-450 за долар.

Несподіване зростання курсу долара викликав паніку. Вірмени кинулися в магазини і скупили все, що змогли забрати і на що вистачило грошей, побоюючись, що долар продовжить зростати, а разом з ним і ціни. За кілька годин ціни на багато продуктів в Єревані піднялися до 50%. Це не зупинило городян, які розкупили цукор, гречку і ряд інших продуктів. "І грошей-то особливих немає, але хочу хоч що-небудь купити. Я була в декількох магазинах, але цукру не знайшла - напевно, він подорожчає ще більше, тому і не хочуть продавати. Як можна, щоб власний уряд ось так" кинуло "народ?" - заявила агентству "Кавказький вузол" пенсіонерка Ангеліна. А купив 10 кг масла і 15 кг цукру молодий чоловік сказав, що у нього є драми і він планує найближчими днями зробити багато покупок.

"Сьогодні курс долара поки тримається, але ні в кого немає сумнівів, що він продовжить рости. Його утримували штучно, - заявили" Сегодня "співробітники єреванського телеканалу" А1 ". - В обмінних пунктах неможливо купити валюту, кажуть, її немає. Вчорашня паніка в магазинах вляглася - схоже, у людей просто закінчилися гроші. Народ-то у нас небагатий, багато безробітних, живемо в основному за рахунок переказів з-за кордону. Влада ввела контроль в магазинах, тому з'явилися прихований цукор і борошно ". Наші колеги в Вірменії кажуть, що очікують ще більш серйозна економічна криза, ніж той, який переживає Україна. Мовляв, вони живуть в міжнародній ізоляції через підтримку Нагірного Карабаху і проштовхування ідеї геноциду вірмен на початку ХХ століття, а тому можуть сподіватися тільки на допомогу РФ.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Впала національна валюта Вірменії". інші Світові новини дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Ірина Ковальчук

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

Як можна, щоб власний уряд ось так" кинуло "народ?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online