Зміна найменування ТОВ 2018 рік: покрокова інструкція

  1. В яких випадках змінюють назву ТОВ
  2. Як оформити зміну назви
  3. Кому повідомляти про зміну назви

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Кожне суспільство з обмеженою відповідальністю в Росії працює під своїм   фірмовим найменуванням

Кожне суспільство з обмеженою відповідальністю в Росії працює під своїм фірмовим найменуванням . Перша назва вказується в реєстраційній формі Р11001 , І більшість компаній діє під ним весь період свого існування. Якщо ж, з якоїсь причини, вам треба замінити назву, дізнайтеся в нашій публікації, як проводиться зміна найменування ТОВ 2018 рік (покрокова інструкція).

В яких випадках змінюють назву ТОВ

Зазвичай, вибираючи назву товариства, засновники намагаються відобразити в ньому напрямок діяльності майбутньої компанії. Іноді в найменування включаються ініціали засновників або місце знаходження організації. Можливо, в ході роботи ТОВ зареєструвало торговельний знак або знак обслуговування, який відрізняється від фірмового назви, і це заважає просуванню бренду.

Якщо один з цих параметрів (напрям бізнесу, склад учасників, місце знаходження та ін.) Змінюється, то природно бажання учасників відобразити це в новому найменуванні. Але крім таких ситуацій добровільної зміни, суспільство може бути поставлено перед фактом змінити фірмове найменування за рішенням суду. Чому таке може статися?

Причина в тому, що податкові інспекції при реєстрації ТОВ не перевіряють, чи є заявлений назву унікальним і не повторюваним. Для ФНС юридична особа ідентифікується за кодами ІПН і ОГРН, тому дві організації-тезки - це різні платники податків і сплутати їх неможливо. При первинній реєстрації товариства з обмеженою відповідальністю назва перевіряється тільки на дотримання обмежень, встановлених законом.

При цьому в Цивільному кодексі РФ існує стаття 1474 яка захищає право юридичної особи на своє унікальне найменування. Правда, під норму цієї статті підпадає організація, яка зареєстрована раніше, ніж ТОВ, обрало таку ж назву. Крім того, щоб вимагати зміни найменування, правовласник повинен працювати в тій же галузі, що і організація-тезка.

Якщо ви хочете вибрати для свого ТОВ по-справжньому оригінальну назву, зробіть попередній аналіз через сервіс , Розроблений Федеральною податковою службою. Цікавить вас найменування вже зайнято? Перевірте, в якій сфері бізнесу працює ця організація (коди діяльності за КВЕД можна знайти в сформованих відомостях).

При збігу і назви, і сфери діяльності не радимо реєструвати організацію вже зайнятим найменуванням. Існує високий ризик, що правовласник буде через суд вимагати зміни реквізитів вашої компанії.

Як оформити зміну назви

Якщо причина зміни вагома, то треба змінити статут і повідомити про нову назву в реєструючу податкову інспекцію. Перед вами обіцяна процедура: «Зміна найменування ТОВ 2018 рік: покрокова інструкція».

Крок 1. Підготуйте нову редакцію статуту , В якій буде відображено нове найменування.

Крок 2. Зберіть загальні збори учасників (єдиний засновник приймає одноосібне рішення) і проголосуйте з питання зміни назви ТОВ і затвердження нової редакції статуту. Для прийняття рішення з цього питання досить 2/3 голосів учасників, проте в статуті може бути зазначено і більшу кількість.

Завантажити зразок рішення про зміну найменування ТОВ

Крок 3. Заповніть реєстраційну форму Р13001 . Зміна найменування юридичної особи в скороченому і повному вигляді відбивається на аркуші «А», крім того, заповнюється перший титульний лист і лист «М» на заявника, яким в даному випадку є керівник товариства. Заява не підписуйте.

Крок 4. Запевніть форму Р13001 у нотаріуса, який засвідчить підписання заяви директором ТОВ.

Крок 5. Сплатіть держмито на внесення змін до статуту організації. Розмір мита в цьому випадку становить 800 рублів, оплата оформляється на реквізити реєструє інспекції. Підготувати платіжний документ можна через.

Крок 6. Подайте документи на реєстрацію в ИФНС. У пакті документів входять:

  • нотаріально завірена форма Р13001;
  • протокол загальних зборів або рішення єдиного учасника;
  • нова редакція статуту або лист змін до нього (2 примірники);
  • документ про оплату мита.

Якщо документи подає не особисто керівник, то необхідно підготувати нотаріальну довіреність представникові на реєстраційні дії.

Крок 7. Отримайте документи, що підтверджують зміну фірмового найменування. Реєстрація змін в податковій інспекції здійснюється протягом п'яти робочих днів, після чого заявнику видаються:

  • новий лист записи ЕГРЮЛ;
  • один екземпляр нового статуту або зміни до нього з відміткою ИФНС;
  • нове свідоцтво про постановку ТОВ на податковий облік.

Кому повідомляти про зміну назви

Про те, що відбулася зміна назви ТОВ, податкова інспекція самостійно повідомить позабюджетні фонди і органи статистики. Але обмежуватися цим не можна.

  1. Якщо компанія працює з печаткою , Замовте нове кліше.
  2. Повідомте про зміну найменування в банк, де відкрито розрахунковий рахунок ТОВ. Треба буде оформити нову картку із зразком підпису керівника і печаткою. У банк уявіть копії листа записи ЕГРЮЛ, рішення учасників і нового свідоцтва про постановку на податковий облік.
  3. Ласка, повідомте про контрагентів, співпраця з якими було розпочато ще з колишньою назвою. Хоча формально ідентифікація партнерів проводиться за кодами ІПН і ОГРН, але використання недіючого найменування в документах може створити проблеми при прийнятті витрат.
  4. Внесіть в трудові книжки запис про перейменування роботодавця з посиланням на відповідне рішення або наказ. Ця вимога інструкції від Мінпраці Росії від 10.10.2003 № 69. Що стосується трудових договорів, то їх переукладати не треба, але за бажанням працівника, можна оформити додаток з новою назвою роботодавця.
  5. Перереєструйте касовий апарат, якщо він використовується в розрахунках. Процедура передбачена наказом Мінфіну Росії від 29.06.2012 № 94н. Видача касового чека, де вказано колишню назву ТОВ, загрожує штрафом від 30 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
  6. Якщо організація займається ліцензованої діяльністю, треба переоформити ліцензію . Держмито за цю реєстраційну послугу становить 750 рублів.
  7. При наявності електронного цифрового підпису ТОВ її потрібно змінити, тому що в ній фігурує фірмове найменування підписанта. Вказівка ​​недіючих реквізитів може призвести до визнання документів, підписаних такої ЕЦП, нелегітимними.

Щоб знизити ризики відмови в реєстрації змін, рекомендуємо підготувати всі необхідні документи для зміни найменування ТОВ (рішення або протокол, нова редакція статуту, заяву Р13001) в особистому кабінеті за допомогою конструктора документів.

Щоб знизити ризики відмови в реєстрації змін, рекомендуємо підготувати всі необхідні документи для зміни найменування ТОВ (рішення або протокол, нова редакція статуту, заяву Р13001) в   особистому кабінеті   за допомогою конструктора документів

Чому таке може статися?
Цікавить вас найменування вже зайнято?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online