Як побудувати свою англійську будинок з нуля

  1. Знайти ділянку, отримати дозвіл
  2. Де взяти гроші
  3. Узгодити паркан і решітки на вікнах

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо доручити зведення будинку професійного забудовнику, буде потрібно від 2 млн фунтів

Lefteris Pitarakis / AP

Люди, які купують елітну нерухомість в Англії, все частіше задаються питанням, як «побудувати свій будинок з нуля», замість того щоб вибирати готові пропозиції. Більшість наших клієнтів - покупці з країн СНД з бюджетом від 1 млн фунтів стерлінгів, і як мінімум 10% задавали питання про можливість будівництва власного будинку.

Якщо доручити зведення будинку професійного забудовнику, буде потрібно від 2 млн фунтів. Організувати будівництво самостійно може бути дешевше, але доведеться приділити процесу більше власного часу. В середньому в залежності від масштабу проекту і складності ділянки саме будівництво може зайняти від 6 до 18 місяців. Весь процес від ідеї до новосілля займе від року до декількох років.

Ціни на нерухомість у Великобританії, а особливо в Лондоні, постійно зростають. Кількість пропозицій обмежена. Податкове законодавство в області купівлі-продажу готової нерухомості постійно змінюється - це також мотивує багатьох взятися за будівництво. Але побудувати собі будинок в Туманному Альбіоні не так вже й просто.

Знайти ділянку, отримати дозвіл

Ділянки можна шукати на профільних веб-сайтах, через агентів і навіть з допомогою потенційних сусідів, які мають інформацію про те, де і яка земля в потрібному районі продається. Купувати ділянку землі необхідно за допомогою юриста, що спеціалізується на операціях з нерухомістю, - він зверне увагу на важливі нюанси в документах на об'єкт, які неочевидні людині, що не знає тонкощі угод з нерухомістю в Великобританії.

Ділянки продаються як з дозволом, так і без нього. Брати «без дозволу» ризиковано - можна стати власником ділянки, на якому нічого не можна побудувати або є істотні обмеження на будівництво. Наприклад, земля знаходиться в «зеленій зоні» (green belt), де шанси отримати дозвіл на будівництво практично нульові.

Краще купити ділянку з дозволом на будівництво певного будівлі - їх видає орган місцевого самоврядування. Досвідчений фахівець також допоможе внести зміни в існуюче дозвіл, якщо воно не зовсім відповідає вимогам (це простіше, ніж отримати нове).

Більшість органів місцевого самоврядування надають таку послугу, як рада про ймовірність отримання дозволу на будівництво, ще до подачі заяви (може коштувати до кількох сотень фунтів). Так можна зрозуміти, що буде чи не буде схвалено інженером, що здійснює архітектурно-планувальний контроль, в якому стилі і з яких матеріалів може бути споруджено будинок.

Отримання дозволу на будівництво може зайняти від восьми тижнів до декількох місяців, в разі якщо виникнуть ускладнення. Подати заяву (вельми докладний, містить інформацію про тип будівлі, матеріалах і т. П.) В Англії в даний час стоїть 335 фунтів стерлінгів за кожен окремий будинок. Також є витрати, які можуть потребувати додаткових витрат в одних районах і не підлягати в інших, такі як внесок забудовників, громадський інфраструктурний збір, і доходити до декількох тисяч фунтів.

До початку будівництва потрібно також отримати схвалення від інстанції по контролю якості будівельних робіт, а також спеціальні дозволи, які застосовуються для даного району (наприклад, дозвіл на будівництво в зоні обмеженої забудови).

Якщо доручити зведення будинку професійного забудовнику, буде потрібно від 2 млн фунтів   Lefteris Pitarakis / AP   Люди, які купують елітну нерухомість в Англії, все частіше задаються питанням, як «побудувати свій будинок з нуля», замість того щоб вибирати готові пропозиції

Де взяти гроші

Отримати кредит від банку на будівництво набагато складніше, ніж іпотечне кредитування при покупці готового житла. Якщо без залучення фінансування не обійтися, то власні кошти потрібно приготувати як мінімум на придбання землі і отримання дозволу на будівництво. Ціна землі може становити близько 40% бюджету на будинок.

Місцеві банки відносяться прихильніше до резидентам Великобританії, які можуть отримати кредит до 65% від вартості проекту. Але при зверненні в банк вони вже повинні бути власниками ділянки, мати на руках дозвіл і кошторис на будівництво. Нерезидентам, які отримують дохід за межами Великобританії, звичайні комерційні банки кредитів, як правило, не дають. Приватні банки працюють тільки з певними великими обсягами інвестицій і готові надавати кредити за умови розміщення у себе великих активів покупця.

Для малобюджетних будівництв підійдуть постачальники пакета послуг, що будують і проектують будівлі на базі ходових будівельних шаблонів. Будівництво будинку середньої якості за шаблоном може коштувати 900-1100 фунтів за 1 кв. м. У цьому випадку, звичайно, мова не йде про елітне будівництво.

Якщо потрібен індивідуальний будинок, краще залучити професійного архітектора і дизайнера. Ціни від десятків тисяч до сотень тисяч фунтів в залежності від складності проекту і престижності бренду архітектурного бюро. В середньому 3-6% від витрат на будівництво - прийнятний для ринку рівень гонорару архітектора (ціна зросте, якщо архітектор також контролює процес будівництва). На послуги дизайнера закладають, як правило, 10% від бюджету на інтер'єр.

Наступний крок - знайти підрядника. На будівельному ринку Великобританії широкий вибір підрядників, як місцевих, так і приїхали з-за кордону, з досвідом будівництва в інших країнах, включаючи країни СНД. Будівельники з країн Східної Європи останнім часом користуються популярністю і конкурують з місцевими і за ціною, і за якістю робіт.

Можна найняти керуючого проектом (це 10-15% від будівельних витрат), хоча деякі покупці вважають за краще самі стежити, як виконується робота, які використовуються матеріали.

Коли будинок зведений, треба отримати акт виконаних робіт в інстанції по контролю якості будівельних робіт, а також зареєструвати факт володіння новим об'єктом в державний земельний кадастр.

немає автора цитати

Узгодити паркан і решітки на вікнах

Існує величезна кількість обмежень, які зазвичай вказані в документі, що підтверджує право власності (на ділянку, якщо ви купуєте ділянку, і на будинок, якщо ви купуєте вже готовий будинок).

Наприклад, права сусідів щодо вашої землі: право проходу або проїзду, паркування, право отримувати доступ до чужої землі для обслуговування комунікацій, що проходять по території ділянки. Не можна затулити сусідові денне світло, побудувавши стіну навпроти його вікна. Орган місцевого самоврядування уважно розгляне кожне заперечення з боку сусідів, і якщо знайде його правомірним, то відмовить в дозволі або накладе певні обмеження.

У певних районах (особливо в центрі Лондона) є обмеження по висоті нових будівель. А багато старі будівлі знаходяться під охороною держави. У цьому випадку неможливо змінити фасад, при заміні вікон необхідно використовувати автентичні матеріали і т. Д. У зонах обмеженої забудови, наприклад в Хемпстеді, діють значно суворіші правила. Не можна, наприклад, змінити паркан або повісити решітки на вікнах (якщо на сусідніх будівлях решіток немає). Забір повинен бути узгоджений і відповідати стилю зборів на вулиці.

Іноді іноземні інвестори запозичують ідеї власних вдалих об'єктів, реалізованих в інших країнах. Це багато в чому визначає вигляд їх англійського будинку. Особливо це проявляється в інтер'єрі, так як нестандартні для Англії стилі архітектури і матеріали можуть бути не схвалені як невідповідні загальному стилю і виду вулиці, сусіднім будівлям, а інтер'єр представляє ширше поле для фантазії.

У разі якщо будинок виставляється на продаж, подібна нерухомість «з національним колоритом» вважається у Великобританії екзотичним, нішевим продуктом, що значно знижує ліквідність даного активу і затягує термін експозиції на роки. Місцеві покупці не оцінять дорогі матеріали або химерний дизайн. Занадто багато золота, шкіри, важких деталей в інтер'єрі може відлякати покупців. Більш легкий класичний дизайн продається краще. Консервативні британці вважають за краще сучасні прочитання традиційних стилів, а також нові екологічні матеріали та енергозберігаючі технології. Популярні нейтральні кольори, що дозволяють покупцеві легко додати аксесуари на свій смак і таким чином виразити себе в інтер'єрі.

Автор: менеджер з продажу компанії Ashton Rose (частина Oracle Capital Group)

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online