Серійне виробництво "Ангари" почнеться через 3 роки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

"Ангара" надійде в серію з 2014 року. фото khrunichev.ru

Такі терміни вказані в повідомленні прес-служби уряду Омської області з посиланням на головного конструктора ГКНПЦ імені Хрунічева Геннадія Клейменова, який 22 березня зустрічався з губернатором Омської області Леонідом Полежаєвим.

Збірка ракет буде проводитися на омському виробничому об'єднанні "Політ", яке є філією ГКНПЦ імені Хрунічева. "Сьогодні на" Польоті "вже перейшли від виготовлення окремих деталей і складальних одиниць до виробництва відсіків, завтра перейдемо до баків, післязавтра - до збірки ракетних блоків, а через кілька років - до збірки ракет цілком", - зазначив Клейменов.

У повідомленні уточнюється, що на космодромі Плесецьк в Архангельській області завершується будівництво універсального стартового комплексу для ракет-носіїв "Ангара". Перший пуск ракети намічений на 2013 рік. Також наголошується, що омський завод братиме участь в реалізації програми "Байтерек" по створенню на космодромі Байконур екологічно чистого космічного ракетного комплексу, призначеного в тому числі для запусків "Ангари".

Сімейство ракет-носіїв "Ангара" включає ракети як легкого, так і важкого класів, призначені для виведення вантажів на навколоземну орбіту. Їх вантажопідйомність буде варіюватися від 1,5 до 25 тонн.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

джерело: Lenta.ru
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online