Андерс Брейвік зажадав до себе японських психіатрів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

2 серпня 2011 17:57 2 серпня 2011 17:57   Обвинувачений у скоєнні терактів в Норвегії Андерс Берінг Брейвік вимагає проведення психологічної експертизи японськими експертами

Обвинувачений у скоєнні терактів в Норвегії Андерс Берінг Брейвік вимагає проведення психологічної експертизи японськими експертами. За словами терориста, тільки вони можуть «зрозуміти ідею відваги і її цінності», передає Росбалт .

Адвокат Брейвіка Гейр Ліппестад озвучив і інші вимоги підзахисного, який запропонував в обмін надати правоохоронним органам країни інформації про своїх спільників. Адвокат вважає очікування свого підзахисного «нездійсненними».

Крім участі в експертній оцінці його психологічного стану японськими вченими, Брейвік зажадав призначити його главою Збройних сил Норвегії і закликав норвезького короля Харальда V відректися від престолу, а уряд країни - піти у відставку.

Якщо умови будуть виконані, Брейвік пообіцяв розкрити інформацію про «двох осередках» його терористичної організації, про які він згадував у ході допитів. Поліція вже намагалася перевірити ці відомості, проте на даний момент про наявність у Брейвіка спільників нічого не відомо.

Тим часом, сили безпеки Норвегії опитують близько 200 осіб у зв'язку з терактами. Поліція аналізує повідомлення про обставини подвійного теракту, що надходять по телефону та електронною поштою, щоб щохвилини відновити дії Брейвіка.

Андерс Брейвік 22 липня здійснив в Норвегії два теракти, які стали найкривавішими в історії цієї країни. Спочатку він влаштував вибух біля комплексу урядових будівель в центрі Осло, де знаходиться канцелярія прем'єр-міністра, а через кілька годин відкрив стрілянину в молодіжному таборі правлячої Норвезької робочої партії на острові Утойя недалеко від норвезької столиці. Жертвами подвійного теракту стали 77 осіб.

Брейвіку пред'явлені звинувачення за статтею 147 кримінального кодексу Норвегії (тероризм і терористична діяльність), що передбачає до 21 року позбавлення волі.

Раніше повідомлялося, що ймовірність офіційного визнання Андерса Брейвіка, обвинуваченого у скоєнні терактів в Норвегії, неосудним украй мала.

Як заявив глава норвезького комітету судової медицини доктор Тар'єю Рігнестад, під час здійснення терактів Брейвік повністю усвідомлював свої дії.

Психіатрична експертиза для визначення осудності і можливості кримінального переслідування Андерса Брейвіка буде завершена не раніше 1 листопада. Обстеження психічного стану терориста проводитимуть два психіатри, особи і громадянство яких не розголошуються.

Якщо він дійсно буде визнаний неосудним, він може уникнути тюремного ув'язнення - за рішенням суду його відправлять на примусове лікування в психіатричну лікарню.

фото www.amic.ru



Ключові слова: Андерс Брейвік , Норвегія , тероризм

Матеріали по темі

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online