Читати реферат по екології: "Основні екологічні проблеми Алтайського краю"

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

(Назад)   (Завантажити роботу)   Функція читання служить для ознайомлення з роботою (Назад) (Завантажити роботу)

Функція "читання" служить для ознайомлення з роботою. Розмітка, таблиці і картинки документа можуть відображатися невірно або не в повному обсязі!

Зміст Введення

1. Загальна екологічна обстановка краю

2. Проблема охорони вод та забруднення атмосфери

. Вплив господарської діяльності на навколишнє середовище

. Проблема радіоактивного забруднення

. Вплив відходів на екологічну обстановку

висновок Введення

екологія забруднення алтайський край

Велична тайга і сліпучі сніжні вершини, швидкі річки та чисті озера не залишать байдужим навіть самого черствого людини. Тож не дивно, що Алтайський заповідник (в тому числі і унікальне Телецкое озеро) і кілька поблизу розташованих ООПТ були включені до Списку Всесвітньої спадщини під назвою "Алтай - золоті гори". На Алтаї можна побачити в природних умовах білок, бурундуків, маралів і навіть ведмедя. Цікаво спостерігати так звану висотну поясність - зміна рослинності з висотою. Велика кількість ягід (полуниці, лохини, чорниці, смородини) і кедрових горіхів - джерело вітамінів і мікроелементів.

Алтай - це історично сформований географічний регіон Сибіру, ​​розташований на стику Західносибірської низовини і Алтаї-Саянське гірської області.

Як адміністративна одиниця Алтайський край був утворений 28 вересня 1937 року в результаті поділу Західно-Сибірського краю на Новосибірську область і Алтайський край з Ойротської (пізніше Гірничо-Алтайській) автономною областю в своєму складі. Адміністративним центром Алтайського краю стало місто Барнаул. У 1990 році Гірничо-Алтайська автономна область перетворена в республіку Алтай і виділена як самостійний суб'єкт федерації.

Сьогодні Алтайський край, незважаючи на пережитий в країні криза, - великий аграрно-індустріальний регіон. Займана ним площа становить 168.0 тис. Км2. Населення краю становить близько 2.7 млн. Чоловік, в тому числі близько 1.3 млн. Чоловік (47.5%) сільського. Щільність населення в краї дорівнює 15.9 чол / км2. За цим показником Алтайський край близький до Новосибірської та Омської областей. Для порівняння: в середньому по Росії щільність населення становить 8.6 чол / км2.

Екологічний стан природних середовищ частково спостерігається лише в останні 20 років, а повно - останні 10 років, з моменту створення державних органів з охорони навколишнього середовища. Однак ретроспективний аналіз стану різних середовищ дозволяє судити про суттєву їх деградації внаслідок впливу підприємств краю і привнесених забруднень із сусідніх регіонів, особливо Кузбасу і Казахстану.

Мета даної роботи розглянути основні екологічні проблеми Алтайського краю, де головним надбанням є первозданна природа. 1.

Загальна екологічна обстановка краю Сучасна екологічна обстановка в Алтайському краї в цілому сприятлива для життя

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online