День.org - Ще один відгук? «Альянс» вступає в судову суперечку з адміністрацією за землі СНТ «Любитель» в Іжевську

  1. Здавалося б, уже вирішене питання про захід будівельної компанії «Альянс» на територію садівничого...

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Юлія Сунцова

Здавалося б, уже вирішене питання про захід будівельної компанії «Альянс» на територію садівничого масиву «Любитель» в Іжевську знову опинився в підвішеному стані. У середу оскандалився забудовник подав до Арбітражного суду Удмуртії відразу два позови на міськадміністрацію, якими має намір оскаржити накладений в грудні заборону на будівництво на землях СНТ, а також відшкодувати за рахунок бюджету заподіяну йому в зв'язку з простоєм «моральну шкоду». В адміністрації Іжевська зображують подив і запевняють, що про судові претензії «Альянсу» зовсім нічого не чули.

Будівельна фірма «Альянс» знову готова поборотися за земельні ділянки садівничого масиву «Любитель-1», на яких за їхніми проектами заплановано зведення житлових багатоповерхівок Будівельна фірма «Альянс» знову готова поборотися за земельні ділянки садівничого масиву «Любитель-1», на яких за їхніми проектами заплановано зведення житлових багатоповерхівок.

Судові процеси, якими представники забудовника протягом декількох місяців погрожували дачникам, почнуться зовсім скоро. Перше засідання заплановане на 13 квітня.

У середу, 16 березня, ТОВ «Вікторія 18», що входить до ГК «Альянс» бізнесмена Андрія Пермякова, подало до Арбітражного суду Удмуртії відразу два позови, відповідачем у яких виступить адміністрація Іжевська У середу, 16 березня, ТОВ «Вікторія 18», що входить до ГК «Альянс» бізнесмена Андрія Пермякова, подало до Арбітражного суду Удмуртії відразу два позови, відповідачем у яких виступить адміністрація Іжевська. Третіми особами в засідання залучені міські управління архітектури та фінансів.

Про суть суперечок відомо поки небагато. У своїх вимогах забудовник просить суд визнати недійсним якийсь нормативно-правовий акт адміністрації, а також зобов'язати стягнути з відповідача майже 16 млн рублів.

Чиновники з адміністрації, відповідальні за відносини з «Альянсом», стверджують, що їм нічого не відомо про майбутні судові процеси.

«Я - ні, не знаю. Не в курсі. Вперше чую - так, за словами дачників, відреагував по телефону заступник глави адміністрації Іжевська з містобудування Володимир Нестеренко на поставлені йому запитання про ініційовані судові розгляди. - Зараз подзвоню Некрасову (начальник Головного управління архітектури і містобудування адміністрації Іжевська. - Прим. Ред.). Цим питанням буде архітектура займатися. Все, зараз дам їм завдання, щоб всі готувалися до суду ».

«Який ще інформації ви від мене чекаєте?» - дивувався Володимир Нестеренко у відповідь на висловлені побоювання з приводу аффілірованності забудовників з юристами, які будуть захищати в суді інтереси адміністрації. «Добре, я буду мати на увазі», - спокійно відповів він, коли дзвонили вказали йому на успішно освоєний міськими чиновниками досвід ведення судів по явно програшній тактиці.

Представники «Альянсу» поки зачаїлися і чого-небудь пояснювати по заявленим ними вимог не готові Представники «Альянсу» поки зачаїлися і чого-небудь пояснювати по заявленим ними вимог не готові.

«Справа взагалі буде розглядатися в закритому судовому засіданні - ми клопочемося про це, - повідомила кореспонденту« ДЕНЬ.org »начальник юридичного відділу фірми-забудовника, особисто веде цей процес в суді. - Предмет позову я вам уточнити не можу, тому що це комерційна таємниця ».

На питання про розмір заявлених позовних вимог в 15,9 млн рублів дівчина прямо відповідати не стала. Але й не спростувала припущень кореспондента про «виставлених рахунках» за нібито понесені при так званому просте збитків.

«Ну да, збитки, - сказала вона. - Але я ще раз повторюю: на даному етапі ми не готові нічого коментувати пресі ».

За правовим актом, який зібрався оскаржувати позивач, гадати, в общем-то, немає над чим За правовим актом, який зібрався оскаржувати позивач, гадати, в общем-то, немає над чим. Під ним не інакше як мається на увазі грудневий відгук адміністрації Іжевська раніше виданого ТОВ «Вікторія 18» дозволу на будівництво на території СНТ «Любитель-1» в мікрорайоні Північ 10-поверхового будинку. Ніяких інших рішень, принаймні щодо позивача, відповідачем не приймалося.

Відповідь на інше питання - за що забудовник із сумнівною репутацією, давно втратив довіру міської влади, трясе з них 15 млн 963 тисячі рублів? - незабаром стане відомий з визначення судді.

Компетентні в економічних і правових спорах джерела «ДЕНЬ.org» тим часом пояснюють: варіантів, за якими могли «намалюватися» красиві суми, безліч.

Могли, наприклад, бути оформлені штрафи за простій по нібито раніше укладеними з субпідрядниками трудових контрактах з персоналом або за договорами на поставку будматеріалів, оренду складів або спецтехніки. Могли з'явитися вклалися в будівництво пайовики - вони ж власники майбутніх квартир в запроектованому будинку, які зажадали відсотки за зрив термінів початку будівництва.

Відстежують справи будівельної компанії співрозмовники згадують про нібито семи пайовиків, на даний момент вже підписали договори пайової участі та вклалися в будівництво квартир в обіцяному багатоквартирному будинку на землях СНТ Відстежують справи будівельної компанії співрозмовники згадують про нібито семи пайовиків, на даний момент вже підписали договори пайової участі та вклалися в будівництво квартир в обіцяному багатоквартирному будинку на землях СНТ.

За іншою версією, борг в 16 млн рублів міг зберігатися за муніципалітетом за викуп у забудовника в новобудові на вулиці Холмогорова, 83 квартир за федеральною програмою для дітей-сиріт.

У будь-якому випадку, якщо адміністрація програє, на цю суму схудне міського бюджету. Красива виходить історія. 16 мільйонів - бюджетні, а таємниця, яка витає навколо них, - комерційна! .. І ні з кого не запитати.

«Який ще інформації ви від мене чекаєте?
Відповідь на інше питання - за що забудовник із сумнівною репутацією, давно втратив довіру міської влади, трясе з них 15 млн 963 тисячі рублів?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online