Вартість монети 5 рублів 1999 року (монета-привид)

  1. Скільки коштують 5 рублів 1999 года? При всьому величезному бажанні навряд чи знайдете такий п'ятачок...
  2. Монети інших номіналів 1999 року випуску.

Скільки коштують 5 рублів 1999 года?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

При всьому величезному бажанні навряд чи знайдете такий п'ятачок в своєму гаманці або скарбничці. Володарі цих раріков представляють з тість монети 5 рублів 1999 року і ймовірність того, що вони їй розплатяться за номіналом, а Вам монетка попадеться на здачу мізерно мала. Достовірно відомо про двох примірниках, існування і справжність яких підтверджена провідними фахівцями в області російської нумізматики, їх вартість вимірюється сотнями тисяч, так перша раритетна п'ятірка була продана на аукціоні за чверть мільйона рублів, а друга за 270 тисяч без торгу. Експерти не виключають появи або "виловлювання з обороту" більшої кількості цих п'ятаків. "Спливли" п'ятірки приблизно через 10 років після дати передбачуваної карбування і відразу викликали непідробний ажіотаж серед колекціонерів і простих обивателів.

Першу монету неодноразово показали в новинних репортажах і друкованих ЗМІ разом з менш рідкісними рублями 2003 , Які, дійсно, на зорі випуску можна було отримати на здачу в магазині. За запевненням власника унікальний пятірублёвік він знайшов в скарбничці дрібниці з обороту. І все ж багато хто вважає, що 5 рублів 1999 року СПМД це одна з, так званих, "заказух", монет виготовляються на режимному держпідприємстві на замовлення мізерною кількістю примірників, з метою отримання матеріальної вигоди працівниками або третіми особами. Існують версії, що монети були викарбувані декількома роками пізніше ніж 1999 рік, або що це своєрідний піар-хід Петербурзького монетного двору або Центробанку, але в будь-якому випадку рідкісні монети викликали широкий інтерес до вітчизняних оборотним монетам або до "ходячке" на жаргоні нумізматів. Про випуск п'ятаків в 1999 році на Московському монетного дворі на момент написання статті (березень 2015), на жаль, нічого не відомо, мабуть в столиці з цією справою по суворіше.

Особливості монети 5 рублів 1999 року СПМД, підробки.

Характеристики 5 рублів 1999 Санкт-Петербурзького монетного двору відповідають звичайним монетам 1997 або 1998 років випуску, це мідь плакирована мельхіором вагою 6,45г з рифленим гуртом, чергується з гладкими ділянками і діаметром рівно 25мм. Від минулих років його кілька відрізняє оформлення аверсу (шт. 2.3 по кат. Ю. Кульвеліса або 2.2 по кат. А. Сташкіна). Ви не повірите, але різновид, поки ще не виявлено. Кут у цифри "5" закруглений, лист стосується канта, а точка маленька, точно така ж зворотний бік у 5 рублів 2002 року, теж досить рідкісної монети, зустрічається тільки в банківських наборах.

Після галасу навколо нового раритету в інтернеті в продажу стали з'являтися грубі підробки, як правило, виконані з 5 рублів 1998 року шляхом пере гравіювання цифри дати, кілька таких кумедних саморобок представлено нижче. Продавці подібних псевдо-рідкостей зазвичай пишуть дрібним текстом, що не дають ніяких гарантій автентичності і просять уважно вивчити фото перед покупкою.

Продавці подібних псевдо-рідкостей зазвичай пишуть дрібним текстом, що не дають ніяких гарантій автентичності і просять уважно вивчити фото перед покупкою

Монети інших номіналів 1999 року випуску.

Загальновідомо, що пятікопеечніков в цьому році не випускалися, але Петербурзький монетний двір в черговий раз порадував нумізматів ще однією монетою-примарою - 5 копійок 1999 , Ціна за цю дрібну монетку вимірюється сотнями тисяч рублів. Історія появи п'ятачка аналогічна, через більш десятка років, восени 2013 його намагалися продати за 400 тисяч рублів. Передбачувана кількість примірників 5 копійок вимірюється одиницями.

Чи не частими вважаються двушки Московського монетного двору, особливо в колекційному стані, так навесні 2015 року ціна на торгах за ідеальну двушку в штемпельному блиску (UNC) досягає трьох тисяч рублів, а в звичайному стані зі слідами ходіння (VF) склала близько 300 рублів, що погодьтеся теж не мало для звичайної розмінною дрібниці. Вартість Пітерських двох рублів цього року трохи менше і залежить від привабливості і стану конкретного екземпляра. сьогодні 2 рубля 1999 СПМД в ідеалі можна купити за 200 - 300 рублів, в звичайному стані за 30р.

сьогодні   2 рубля 1999 СПМД   в ідеалі можна купити за 200 - 300 рублів, в звичайному стані за 30р

Рублі 1999 обох дворів тільки в хорошому стані теж представляють невеликий колекційний інтерес. відмінні латунні 50 копійок СП-б можна порівняти за вартістю з 2 руб., це близько 300 рублів за екземпляр, а в звичайному стані близько 30 - 50р. Московські п'ятдесяти скнара трохи дешевше. Найчастішими в 99-му були копійка і 10 копійок, вартість яких сьогодні може становити від 30 до 150 рубликів за монетку без слідів звернення. Таким непростим був цей рік в плані монет, рік 200-річчя О. С. Пушкіна і початку другої Чеченської компанії.

Зазначені ціни актуальні за даними за березень 2015 року.

Останні ціни по аукціонам на монети в російських рублях

Скільки коштують 5 рублів 1999 года?
Скільки коштують 5 рублів 1999 года?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online