Іван Міклош: Україні загрожує дефолт і потужний обвал гривні без продовження співпраці з МВФ

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Глава Стратегічної групи радників по підтримці реформ в Україні, екс-міністр фінансів Словаччини Іван Міклош вже вдруге в цьому місяці публічно попередив українську владу про неприпустимість невиконання нею вимог МВФ - зокрема, саботажу швидкого створення незалежної Антікоррупціоннного суду Глава Стратегічної групи радників по підтримці реформ в Україні, екс-міністр фінансів Словаччини Іван Міклош вже вдруге в цьому місяці публічно попередив українську владу про неприпустимість невиконання нею вимог МВФ - зокрема, саботажу швидкого створення незалежної Антікоррупціоннного суду.

У попередній раз - 13 січня - Міклош вказав у блозі «Нового часу» , Що уповільнення або припинення реформ стане політичним самогубством для української влади.

«Принциповий момент: потенційне уповільнення або припинення реформ неминуче призведе до невиконання програми МВФ, а це означатиме, що Україна не зможе рефінансувати перед виборами свої борги. Неминучі наслідки - девальвація гривні і фінансова криза. Це стало б політичним самогубством для тих, хто перебуває при владі », - написав тоді він.

Напередодні ввечері Міклош повторив ці самі тези в ефірі «5 каналу», що належить, як відомо, президенту Порошенко.

Як заявив вчора глава Стратегічної групи радників по підтримці реформ, Україна зобов'язана продовжувати реформи в 2018 році, незважаючи на наближення виборів, зокрема тому, що це її зобов'язання перед МВФ, без співпраці з яким вона не зможе виконувати свої боргові зобов'язання.

«Це нормально в демократичних країнах, коли політики перед виборами не хочуть робити реформи, тому що люди реформ бояться. Але в 2018 році потрібно, щоб реформи тривали. Тому що Україна - в ситуації, коли без реформ не буде прогресу, а люди потребують прогрес. Так як (без реформ) Україна не зможе фінансувати свої зобов'язання без програми валютного фонду, а значить - необхідно, щоб були виконані ці зобов'язання (про проведення реформ, взяті перед МВФ) », - сказав Міклош, передає Інтерфакс-Україна .

Він зазначив, що одним з найважливіших зобов'язань України перед МВФ є проведення антикорупційної реформи і, зокрема, прийняття законопроекту про Антикорупційне суді.

«Буде необхідно, щоб ці передумови валютного фонду були виконані навесні, тобто до кінця травня, щоб не створити проблеми в цьому фінансуванні. Значить, ще є час ... Але не тільки потрібно мати якийсь Антикорупційний суд - треба мати такий суд, який буде працювати. І не тільки за назвою антикорупційний, а той, який буде боротися з великою корупцією », - підкреслив Міклош.

Треба сказати, що його слова про те, що Україна не зможе фінансувати свої зобов'язання без співпраці з МВФ, означають попередження про прийдешнє дефолт. Який, крім усього іншого, обернеться черговим потужним обвалом гривні і іншими наслідками, що випливають з цього бідами.

Мабуть, Міклош останнім часом озвучує ці тези, так як все ще сподівається, що українська влада і, зокрема, президент Порошенко почує його, а також почне, нарешті реально боротися з корупцією - для чого і створить незалежний Антикорупційний суд .

А ось в Нацбанку, схоже, вже практично і не сподіваються на відновлення кредитування від МВФ до наступних виборів, що випливає з вчорашнього інтерв'ю заступник голови НБУ Дмитра Сологуба .

Тим більше, що створення Антикорупційного суду - це лише одна з вимог Фонду. Також в МВФ є претензії до хваленою «пенсійну реформу», про що нагадав прес-секретар Фонду Джеррі Райс під час традиційного брифінгу у Вашингтоні в минулий четвер.

Взагалі ж МВФ в грудні назвав 5 вимог до України для отримання чергового траншу.

загрузка ...

Так що раджу українцям у фінансовому та соціально-економічному аспектах готуватися до гіршого (потужному обвалу гривні, сильному стрибка інфляції, падіння реальних доходів і т.д.), вина за що ляже, в першу чергу, на президента і одночасно головного корупціонера України Порошенко ...

До речі, хочу нагадати, що відомий польський економіст Лешек Бальцерович тихо покинув влітку минулого року Стратегічну групу радників з підтримки реформ в Україні. Мабуть, він зрозумів, що до його його порад барижная влада в Україні прислухатися не має наміру, а тому не захотів і далі виконувати при ній роль «весільного генерала» ...

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online