Девальвація гривня триває шість тижнів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сьогодні, в останній день робочого тижня та пори року, курс долара на міжбанківському валютному ринку трохи відкотився назад в порівнянні з вчорашнім значенням Сьогодні, в останній день робочого тижня та пори року, курс долара на міжбанківському валютному ринку трохи відкотився назад в порівнянні з вчорашнім значенням. Однак за підсумками тижня падіння гривні продовжилося - вже шостий тиждень поспіль.

За минулий тиждень долар на міжбанку подорожчав лише на 10 копійок - до курсу 27,88 грн за дол (у продажу).

На цьому тижні темпи девальвації нацвалюти кілька прискорилися.

Сьогодні в кінці торгів на міжбанку курс опустився до позначки 28,25 грн (вчорашні торги завершилися на рівні 28,29 грн за дол ).

Таким чином, за тиждень долар подорожчав на 37 копійок - або на 1,3%.

За шість останніх тижнів американська валюта виросла в порівнянні з української на 1 грн 70 коп - або на 6,4%.

На 6 вересня в Києві чекають приїзд місії МВФ. Однак уже зараз очевидно, що за підсумками цього візиту Фонд не прийме рішення про відновлення кредитування України, оскільки днями уряд Гройсмана прийняло рішення не підвищувати ціну на газ для населення до 1 жовтня.

Необхідність же підвищення ціни на газ для населення є одним з ключових умов МВФ.

До речі, останнім часом ведуться розмови про те, до якого ж рівня потрібно підвищити ціни. Глава НКРЕ заявляв, що - на 60-70%, деякі експерти стверджували, що досить підвищити на 30%. Так ось, сьогодні це питання, можна сказати, прояснився.

Сьогодні стало відомо, що Нафтогаз підвищив з 1 вересня ціну на газ для промисловості майже на 21% - до 12,2 тис. Грн за тисячу кубометрів. Вимога ж МВФ полягає якраз в тому, щоб ціни для бізнесу і населення були рівними (щоб уникнути корупції).

Відповідно, тепер можна легко підрахувати, наскільки потрібно підвищити ціни на газ для населення.

Теперішня ціна - 6958 грн за тисячу кубометрів, а потрібно - 12200 грн. Отже, ціну на газ для громадян України необхідно підняти на 75,3 ...

Зрозуміло, що таке підвищення викличе бурю народних протестів, а це дуже небезпечно для влади напередодні виборів (президентські вибори - в березні 2019 року, парламентські - в жовтні) ...

загрузка ...

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online