Як зняти дачу на літо - The Village

  1. Пошук будинку
  2. Пропозиції та ціни
  3. Договір оренди

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо ви вирішили зняти заміський будинок на літо, то зараз саме час цим зайнятися. Досвідчені орендарі починають підшукувати варіанти ще в лютому-березні, хоча до цього часу більшість пропозицій не встигають вийти на ринок. Пік сезону - квітень: можна підібрати практично будь-який заміський будинок, виходячи з переваг і фінансових можливостей. Варіантів багато, але кращі з них швидко розбирають.

Пошук будинку

Знайти підходящий будинок можна як самостійно, так і за допомогою агента. Недорогі і середні за вартістю варіанти цілком можна відшукати самим. Насамперед опитаєте родичів і друзів, заявіть про свої наміри в соцмережах. Можливо, що через знайомих вам вдасться знайти підходящий будинок і при цьому не доведеться платити комісію агентові. Нерідко зі знайомими власниками можна про все (терміни оренди, способах оплати, додаткових опціях начебто висаджування своєї петрушки на ділянці та інше) домовитися на словах, не укладаючи ніяких договорів.

Пошукати будинок можна також в базах оголошень в інтернеті. Найпопулярніший джерело - сайт оголошень « ціан ». Пропозиції на «ціан» - агентські, тобто не від власників, зате це найбільша база оголошень по Москві і Підмосков'ї.

Альтернативних джерел безліч: сайти оголошень « Avito.ru-Нерухомість »,« Доскі.ру »,« Mail.ru-Нерухомість " та інші. В основному там теж розміщують оголошення ріелтори (як приватники, так і співробітники агентств нерухомості). Однак пропозиції від власників зрідка теж зустрічаються.

Агентська комісія складає від 30% до 100% місячної орендної плати. У випадку з недорогими і середніми за ціною варіантами послуги агента оплачує орендар. За посередництво в здачі найдорожчого будинку і на довгий термін (від півроку) нерідко платить власник. Послуги приватних ріелторів в більшості випадків дешевше послуг агентств.

Наймати ріелтора для пошуку недорогого варіанту необов'язково при такій великій кількості агентських же пропозицій - достатньо зателефонувати з приводу конкретного оголошення. Якщо ви шукаєте будинок в елітному сегменті ринку, має сенс звертатися до агентам з проханням підшукати для вас варіанти.

Пропозиції та ціни

Найдорожчі пропозиції в ближньому поясі Підмосков'я (в межах 20-25 кілометрів від МКАД) - від 22 тисяч рублів на місяць. Дешевше при бажанні знайти можна (за 15-17 тисяч), але зазвичай такі будинки або далеко і незручно розташовані, або поступаються більшості пропозицій за якістю.

Найбільше заміських будинків в оренду пропонується в діапазоні від 35 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, вони є практично на всіх підмосковних напрямках. Як правило, це дерев'яні або цегляні будинки в селах, садових товариствах і дачних кооперативах. Там зазвичай є найнеобхідніше: дві-три спальні, ванна або душ з гарячою і холодною водою, кухня, на ділянці - місце для машини і альтанка.

У так званому бізнес-класі ціни починаються від 150 тисяч рублів. За ці гроші можна зняти будинок в котеджному селищі площею 200-250 квадратних метрів з трьома і більше спальнями, якісним ремонтом і новими меблями. Також в цих будинках зазвичай є камін, сауна або басейн.

Вартість будинків в елітному сегменті починається від 250 тисяч рублів. Найдорожчі будинки пропонують на відстані до десяти кілометрів від МКАД по ціні 500-900 тисяч рублів на місяць. Тут набір параметрів не обмежений, як завжди у випадку з найдорожчою нерухомістю: великі парковки, винні погреби, зимові сади, камінні зали, бібліотеки і кабінети, тренажерні зали, сауни і величезні басейни в таких будинках зовсім не рідкість.

Тут набір параметрів не обмежений, як завжди у випадку з найдорожчою нерухомістю: великі парковки, винні погреби, зимові сади, камінні зали, бібліотеки і кабінети, тренажерні зали, сауни і величезні басейни в таких будинках зовсім не рідкість

Договір оренди

При огляді будинку і переговорах з власниками потрібно з'ясувати, здається чи будинок цілком або тільки його частина. Не забудьте також поцікавитися у господарів, чи є поблизу магазини, ринок, аптека, лікарня і відділення поліції.

Будинки на літо зазвичай здаються на чотири-п'ять місяців, максимально - з початку травня по кінець вересня. Якщо ви хочете зняти на менший термін, це теж необхідно обговорити з власниками. Графік і спосіб внесення оплати - ще одна тема для обговорення, найчастіше сторони домовляються про місячній оплаті, це зручніше і безпечніше.

При оренді літнього будинку укладається договір. Там прописується термін оренди, вартість найму на місяць, сума застави (потім вона враховується при внесенні оплати за перший місяць або залишається у власника, якщо орендар передумав). Зазвичай, як і в випадку з квартирами, орендар оплачує відразу два місяці оренди будинку, але людських відносин ніхто не відміняв, тому можна спробувати домовитися з господарями про внесення грошей за один місяць: все-таки мова йде про чималі суми.

У договорі також прописують кількість проживаючих, можливість тримати в будинку і на ділянці тварин. Незайвим буде обумовити не тільки правила проживання в приміщеннях, а й правила користування ділянкою: чи зможете ви їм користуватися і як саме - тільки відпочивати і смажити шашлики або ще й висаджувати квіти, хто буде доглядати за садом, стригти газон і поливати город, чи зможете ви користуватися іншими будівлями на ділянці.

Незайвим буде обумовити не тільки правила проживання в приміщеннях, а й правила користування ділянкою: чи зможете ви їм користуватися і як саме - тільки відпочивати і смажити шашлики або ще й висаджувати квіти, хто буде доглядати за садом, стригти газон і поливати город, чи зможете ви користуватися іншими будівлями на ділянці

Марія Жукова

перший заступник директора компанії «МІЕЛЬ-Оренда»

Варто спочатку визначитися з максимальною ціною, яку ви готові віддати за літо оренди будинку. В процесі пошуку ваші очікування по співвідношенню ціни і якості можуть змінитися. Потрібно бути готовим, що, можливо, доведеться розглядати менш популярні напрямки і віддалятися від МКАД, або бути готовим платити більше, або знижувати вимоги до якості житла. Але в будь-якому випадку починати шукати заміський будинок для літнього відпочинку найкраще заздалегідь, щоб спокійно визначитися з напрямком, віддаленістю від Москви, з ціною, з характеристиками будинку і ділянки. Чим ближче літо, тим менше недорогих і ліквідних варіантів залишається на ринку, тим вище орендні ставки на решту пропозиції.

Тетяна Варварина
керівник офісу «Проспект Миру» Управління оренди квартир «ІНКОМ-Нерухомість»

При оренді заміської нерухомості клієнти зазвичай віддають перевагу тим напрямкам, за якими їм зручно добиратися до місця роботи або постійного місця проживання, а також намагаються вибрати ті райони, де проживають їхні друзі або родичі. Якщо люди, наприклад, постійно живуть на півночі столиці, то і орендувати заміську нерухомість віддадуть перевагу в довколишніх районах. Ще одним визначальним фактором є захоплення клієнтів. Наприклад, якщо хтось любить проводити своє дозвілля на воді (кататися на скутері, плавати на човні), він розгляне пропозиції в районі, де є великі водойми, наприклад в районі Пироговського, Клязьминского водосховища.

Що стосується пробок, то вони можуть бути у всіх напрямках, особливо по п'ятницях і суботах. Але деякі траси вільніші, у них є дублери, платні дороги, об'їзні шляхи. Наприклад, у Мінського шосе є дублер, є платні дороги, по яких можна проїхати швидше. Паралельно цій трасі йде Можайское шосе, яке розширили, і коли реконструкція траси завершиться, то пересування по ній стане легше. На Новоризькому шосе, наприклад, зробили розв'язку, завдяки чому також стало вільніше.

Текст: Марія Мягкова

фотографії: Cian.ru , Doski.ru

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online