Як прописатися на дачі і як купити квартиру на двох

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Будиночок в селі. Потрібно подати заяву до місцевої ради, щоб привласнити дачі статус житла. / Фото: Юрій Кузнєцов

"Я читала, що зараз дозволили переводити дачі в житлові будинки, в яких можна прописатися. Чи кожен дачі це стосується, і як це зробити?" - Олена Далідова, г. Киев.

Анатолій Жила провідний спеціаліст "УкрЮрЦентр":

"Президент підписав закон №1673-VII" Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо переведення садових і дачних будинків в житлові будинки і реєстрації в них місця проживання ".

Даним законом встановлено право перекладу дачних і садових будинків, які відповідають державним будівельним нормам, в житлові будинки в порядку, визначеному Кабміном.

29.05.2015 року Кабмін затвердив порядок переведення дачних і садових будинків у житлові.
Згідно п. 2 даного документа, такий переклад здійснюється безкоштовно органами місцевого самоврядування села, селища, міста, з якими відповідні дачні поселення і садівничі товариства пов'язані адміністративно або територіально.
Виходячи з вимог даного положення, для перекладу дачного або садового будинку в житловий будинок громадянин, який є його власником, подає до виконавчого органу сільської (селищної, міської) ради, - а в разі, коли в сільській раді виконавчий орган не створено, - сільському голові заяву, за формою, яка затверджена Кабміном.

До заяви необхідно додати такі документи:

1) Копію документа про право власності на дачний або садовий будинок, завірену в установленому порядку.

2) Письмова згода співвласників (при наявності) на переклад такого будинку в житловий.

3) Звіт про проведення технічного огляду дачного або садового будинку, з висновком про його відповідність державним будівельним нормам.

Після проведення всіх вищевказаних дій вашому дачній або садовій дому присвоюється статус житлового, після чого ви можете там прописатися ".

"Чи можемо ми купити одну квартиру на двох власників? За умови, що ми не чоловік і дружина і навіть не перебуваємо в цивільному шлюбі чи родинних відносинах. Як це робиться?" - Валерія Станіславівна, м.Кривий Ріг.

Катерина Гутгарц, адвокат юркомпанії "АБГ":

"Так, ви можете придбати квартиру на двох власників. У такому випадку квартира, згідно зі статтею 356 Цивільного кодексу України, оформляється у спільну часткову власність. Договір купівлі-продажу нерухомості в обов'язковому порядку укладається у письмовій формі і посвідчується нотаріусом. Потім право власності на частину квартири кожен з власників повинен буде зареєструвати в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно ".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку

Чи кожен дачі це стосується, і як це зробити?
Quot;Чи можемо ми купити одну квартиру на двох власників?
Як це робиться?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online