Регіональний материнський капітал

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

1. У мене така ситуація, ми набували машину за регіональний материнський капітал, через якийсь час ми її продали, але покупець відразу не оформив машину. Через пару місяців пристави наклали арешт на авто. Підкажіть як бути в такій ситуації.

1.1. У вашому випадку необхідно дивитися підстави накладення арешту і заборона на реєстраційні дії і відповідно знімати всі обмеження, надаю сприяння при вирішенні подібних питань, зв'яжіться по телефону 89612770056

У вашому випадку необхідно дивитися підстави накладення арешту і заборона на реєстраційні дії і відповідно знімати всі обмеження, надаю сприяння при вирішенні подібних питань, зв'яжіться по телефону 89612770056

2. Чи можна в Смоленську на регіональний материнський капітал, який був виданий в 2016 році придбати автомобіль?

2.1. --- Привіт шановний відвідувач сайту, а Смоленськ що за кордоном перебуває? Ні звичайно. Удачі вам і всього найкращого, з повагою юрист Лігостаєва А.В.

3. Чи можу я на регіональний материнський капітал придбати земельну ділянку.

3.1. Привіт, Ніка!
Ви маєте право розпорядитися маткапіталом на свій розсуд, так як він не дається на певні цілі (як це роблять при видачі федерального маткапіталу).

4. Я багатодітна мама, в розлученні. Є два капіталу, один материнський, другий регіональний за третю дитину, отримувала я останній в ЯНАО, але переїхала на ПМП в Саратов, чи можу я за нинішнім місцем проживання скористатися регіональним капіталом ?! Чи це неможливо?!

4.1. З даного питання вам потрібно звернутися до відділу соцзахисту в Саратові. Однак підстав для отримання повторно заходів соціальної підтримки у вас немає.

4.2. Якщо не скористалися регіональним капіталом в ЯНАО, то можна пробувати отримати в Саратові.

5. Відмовили у видачі регіонально материнського капіталу на 1 дитину. Я за старою прізвища була прописана в квартирі, цю квартиру продала. Соотвественно виписалася з цієї квартири. Прописалася тимчасово в будинку у мами чоловіка. Через якийсь час прописалася в новій квартирі з новим прізвищем. У новому паспорті не залишилося відомостей про стару прописку. Тому виходить, що я тільки прописалася в Камчатському краї, хоча я нікуди не виїжджала і все життя тут живу. При подачі документів на капітал я надала і тимчасову прописку і виписку з поквартирною картки на стару квартиру. Надіслали листа у відмові. Сказали звертатися в суд. Як скласти позов і які потрібні документи для цього?

5.1. Доброго дня!
У вас складний позов і я б рекомендував звернутися в личку до юриста, тому що якщо позов буде складено непрофесійно вам відмовлять і знову такі ж вимоги ви не зможете в суд подати. Ситуація не складна. Пишіть мені або будь-якого іншого юриста в личку. З документів для суду потрібен буде відмова, паспорт. Всі інші документи потрібно буде через суд отримати в паспортному столі.

Всі інші документи потрібно буде через суд отримати в паспортному столі

6. Далекосхідний регіональний материнський капітал буде видаватися сертифікатом або грошима.

6.1. Регіональний мат. капітал підтверджується сертифікатом.

7. Чи можу я витратити материнський регіональний капітал за постановою 684-п від 30.09.11 ЯНАО на лікування зубів мені або дитині, а також операцію з відновлення зору мамі, т.е.мне. Це не загальноросійський материнський капітал.

7.1. Можете направити регіональний мат. капітал або його частину на будь-яку платну медичну допомогу понад обсяг, передбаченого програмою ОМС, наданої дітям і батькам, тому що перелік мед. допомоги регіональним законодавством не конкретизований. Мед.організація повинна мати ліцензію на який чинить вид мед. допомоги.
Дивіться ст.9 Закону Ямало-Ненецького автономного округу від 01 липня 2011 року N 73-ЗАТ "Про материнському (сімейному) капіталі в Ямало-Ненецькому автономному окрузі", Постанова Уряду ЯНАО від 30 вересня 2011 року N 684-П "Про затвердження Правил спрямування коштів (частини коштів) материнського (сімейного) капіталу на отримання медичної допомоги в медичних організаціях, розташованих на території Російської Федерації і за її межами, дітьми та (або) батьками і відшкодування інших витрат, пов'язаних з отриманням медичної допомоги ".

8. На що можна витратити материнський регіональний капітал Сочі.

8.1. Діана, на придбання житла, освіту, формування пенсії, отримання виплат, придбання товарів і послуг, призначених для соціальної адаптації та інтеграції в суспільство дітей-інвалідів.
Федеральний закон від 29.12.2006 N 256-ФЗ (ред. Від 18.03.2019) "Про додаткові заходи державної підтримки сімей, які мають дітей"
Стаття 7. Розпорядження коштами материнського (сімейного) капіталу
3. Особи, які отримали сертифікат, можуть розпоряджатися коштами материнського (сімейного) капіталу в повному обсязі або частинами за наступними напрямками:
1) поліпшення житлових умов;
2) отримання освіти дитиною (дітьми);
3) формування накопичувальної пенсії для жінок, перерахованих в пунктах 1 і 2 частини 1 статті 3 цього Закону;
(В ред. Федерального закону від 21.07.2014 N 216-ФЗ)
(Див. Текст в попередній редакції)
4) придбання товарів і послуг, призначених для соціальної адаптації та інтеграції в суспільство дітей-інвалідів;
(П. 4 введений Федеральним законом від 28.11.2015 N 348-ФЗ)
5) отримання щомісячної виплати відповідно до Федерального закону "Про щомісячні виплати сім'ям, які мають дітей".
(П. 5 введений Федеральним законом від 28.12.2017 N 432-ФЗ)

9. Чи можу я використовувати регіональний материнський капітал в розмірі 350 тис. (ЯНАО м.Новий Уренгой) для покупки радянської машини лада.

9.1. До Нажаль не можете бо регіональний материнський капітал це цільова виплата і на покупку транспортного засобу витратити виплату не вийде. Виплата встановлена ​​законом №73-ЗАТ від 01 липня 2011 року «Про материнському (сімейному) капіталі в Ямало-Ненецькому автономному окрузі».

9.2. Материнський капітал немає. Це цільове використання коштів для поліпшення (придбання) житла та супутніх умов. Транспорт дитині не лежав. Він ніяк не допомагає в соціальному сенсі.

9.3. Ось куди можна витратити мат. капітал, як бачите придбання авто тут немає.
придбання житла;
будівництво нового житлового будинку;
пайове будівництво;
реконструкція наявного у власності житла;
придбання машини;
освітні послуги для неповнолітніх нащадків, включаючи:
молодих людей до 25 років, які навчаються очно;
витрати на проживання в гуртожитку.
Одразу після отримання сертифікат дозволено вкласти:
в погашення іпотеки:
першого внеску;
основного боргу;
відсотків;
покупку засобів реабілітації для малолітнього інваліда;
зведення будинку на ділянці, виділеній місцевою владою;
ремонт пічного опалення та електропроводки будинку (суму обмежується 10 000,0 р.);
отримання грошової виплати до 12 000,0 р.
Закон № 12-5937 від 09.06.11 Про додаткові заходи сімей, що мають дітей
Постанова № 384-п від 28.06.11 Про внесення змін
Постанова № 383-п від 28.06.11 Про порядок видачі сертифікат.

9.4. Добрий день.
4. Особи, які отримали свідоцтво, можуть розпоряджатися коштами материнського (сімейного) капіталу в повному обсязі або частинами за наступними напрямками:
1) поліпшення житлових умов;
2) отримання медичної допомоги членами сім'ї (батьками і (або) дітьми) в медичних організаціях, розташованих на території Російської Федерації і за її межами.
(В ред. Закону ЯНАО від 13.07.2014 N 60-ЗАТ)
Інших можливостей для реалізації засобів поки не передбачено.
Удачі вам.

9.5. Шановна Роза, абсолютно ніякої ролі не грає марка автомобіля, радянська вона або російська - різниці немає. Купівля машини не несе якийсь явною користі для дитини, витратити виплату (встановлена ​​№73-ЗАТ від 01 липня 2011 року «Про материнському (сімейному) капіталі в Ямало-Ненецькому автономному окрузі») на її придбання ви не можете. Придивіться до інших можливих варіантів цільового використання капіталу.

9.6. Роза добрий вечір! Невже у нас на Ямалі нікуди витратити материнський капітал, оскільки це цільова виплата тільки для дитинки, і виходячи зі сформованої практики даної виплати її можна витратити на поліпшення житлових умов відповідно до ст.8 №73-ЗАТ від 01 липня 2011 року «Про материнському (сімейному ) капіталі в Ямало-Ненецькому автономному окрузі ».
Урядом нашого округу завжди підтримувалися необхідні умови для гідного проживання громадян, і в тому числі залишається превуалірующей такий захід підтримки, як виплата материнського капіталу, причому його сума його максимальна по відношенню до подібних субсидій в інших регіонах РФ.
Більш того, материнський капітал можливо витратити на щомісячну виплату з 2018 року. Це сім'ї з низькими доходами, в яких друга дитина народжена або усиновлена ​​починаючи з 1 січня 2018 року і які не використали всю суму капіталу на інші напрямки програми.
Подати заяву Ви можете через Особистий кабінет ПФР або держпослуги.
Розмір материнського капіталу в 2019 році 453 026 рублів.

9.7. --- Привіт шановний відвідувач сайту! Чи не можете, ці гроші виділяє держава не вам одному (кататися на автомобілі), а всієї сім'ї, і природно дітям. Регіональний МК призначений строго на певні цілі, покупка автомобіля, сюди не входить.
Див. Закон Ямало-Ненецького автономного округу N 73-ЗАТ «Про материнському (сімейному) капіталі в Ямало-Ненецькому автономному окрузі» (02.10.2018)
Постанова Уряду Ямало-Ненецького автономного округу N 631-П «Про затвердження правил спрямування коштів (частини коштів) материнського (сімейного) капіталу на поліпшення житлових умов» (05.12.2018)
Постанова Уряду Ямало-Ненецького автономного округу N 684-П «Про затвердження правил спрямування коштів (частини коштів) материнського (сімейного) капіталу на отримання медичної допомоги в медичних організаціях, розташованих на території Російської Федерації і за її межами, дітьми та (або) батьками і відшкодування інших витрат, пов'язаних з отриманням медичної допомоги »(05.12.2018)
Постанова Уряду Ямало-Ненецького автономного округу N 693-П «Про порядок видачі свідоцтва на материнський (сімейний) капітал і Правилах подачі заяви про розпорядження коштами (частиною коштів) материнського (сімейного) капіталу» (05.12.2018)
Удачі вам і всього найкращого, з повагою юрист Лігостаєва А.В.

10. Перевести в готівку материнський регіональний капітал в Самарі.

10.1. Саме по собі поняття, як перевести в готівку - законом заборонено.

11. Мені прийшла відмова в отриманні регіонального материнського капіталу, я хотіла використати його на ремонт, а саме поставити міжкімнатні та сейфовую двері, тепер мені потрібно, через суд довести, що я проживала два місяці на в Камчатському краї і не виїжджав в інший регіон, так як був момент у нас знесли будинок, нову квартиру я продавала, я ви писалася і тимчасово прописалася у мами чоловіка, потім ви писалася і прописалася вже в новій квартирі ... я багатодітна мама, будь ласка допоможіть, що робити, як бути, які я можу надати докази, і есл і можна як мені скласти позовну заяву до суду?

11.1. Чи не позовну заяву, а заява про встановлення факту.

12. У мене є регіональний материнський капітал на 100000. Живу я в щелково. У нас є будинок в іванівської області чи можу я на ці гроші зробити прибудову до цього будинку?

12.1. Можете.
Засобами регіонального материнського капіталу жителі Підмосков'я можуть скористатися після досягнення дитиною віку трьох років. При цьому гроші дозволено направити:
на поліпшення умов проживання сімейства, в тому числі:
придбання квартири (будинку);
реконструкцію наявної нерухомості;
будівництво нового об'єкта;
Засоби материнського капіталу дозволено направити на будівництво і реконструкцію:
- в рамках чинного договору з підрядною організацією:
- вже виконаного і сплаченого власними засобами (повернути витрачені кошти);
- без залучення будівельної організації (проведеного самостійно)

13. У мене є регіональний материнський капітал на сто тисяч рублів. Чи можу я взяти під нього кредит на обмін даху будинку.

13.1. Можете використовувати його на поліпшення житлових умов
Для правильного поводження радимо звернеться до юриста у вашому місті
ЮА Смирнов
79620105964 Ставрополь.

14. Чи можна витратити регіональний материнський капітал в воронезької області на перший внесок?

14.1. Добридень!
Громадянин має право витратити материнський капітал на наступні цілі:
на освіту дітей, які досягли віку 3-23 років, в російському акредитованому закладі;
на оплату дитячого садка - тільки на виховання, харчування, адаптацію, освіту і задоволення потреб дитини, а не на додаткові гуртки і секції;
на пенсійні накопичення матері - можна перевести капітал в недержавний пенсійний фонд або в керуючу компанію, щоб після досягнення пенсійного віку отримувати щомісячні виплати;
на придбання житла або поліпшення житлових умов - гасіння іпотеки, будівництво будинку, оплата своєї частки в договорі пайової участі;
на допомогу, соціальний розвиток і адаптацію дітей-інвалідів - оплата реабілітаційних заходів і програм лікування.
Не можна витратити материнський капітал на гасіння споживчого кредиту, покупку машини або дачі, ремонт, не розцінюється як поліпшення житлових умов і т. П.

15. Скажіть будь ласка регіональний капітал це ж не материнський капітал а це допомога за третю дитину.

15.1. Це - точно не федеральний материнський капітал, якщо мова йде про норми застосування закону. Правила застосування - там сам регіон встановлює.

15.2. Постанова Уряду УР від 01.06.2009 N 132 "Про надання молодим сім'ям компенсації відсоткової ставки за житловими кредитами і позиками і соціальних виплат при народженні (усиновленні) дітей (наявності дітей) за рахунок коштів бюджету Удмуртської Республіки" (разом з "Положенням про порядок надання молодим сім'ям компенсації відсоткової ставки за житловими кредитами і позиками і соціальних виплат при народженні (усиновленні) дітей (наявності дітей) за рахунок коштів бюджету Удмуртської Республіки ")
з інформаційного банку "Удмуртська Республіка"

2009 N 132 Про надання молодим сім'ям компенсації відсоткової ставки за житловими кредитами і позиками і соціальних виплат при народженні (усиновленні) дітей (наявності дітей) за рахунок коштів бюджету Удмуртської Республіки (разом з Положенням про порядок надання молодим сім'ям компенсації відсоткової ставки за житловими кредитами і позиками і соціальних виплат при народженні (усиновленні) дітей (наявності дітей) за рахунок коштів бюджету Удмуртської Республіки )   з інформаційного банку Удмуртська Республіка

16. Чи можна купити одну квартиру за федеральний і регіональний материнський капітал?

16.1. Юлія, так ви можете використовувати сертифікати на придбання квартири.

17. Є сертифікат на регіональний материнський капітал. Чи може дружина преобресі на нього ділянку в СНТ з колод будинком в Ленобласті? Ділянка не ІЖС, будинок не задокументовано, як відповідальний нормам постійного проживання.

17.1. Дружина може придбати такий будинок якщо він в принципі задокументований, або може з використанням мат. капіталу придбати таку земельну ділянку як ділянку сам по собі.

18. Материнський капітал регіональний за 3 дитини хочу вкласти (частина) в рахунок погашення іпотечного кредиту. Я созаёмшік, позичальник мій цивільний чоловік і батько 3 дитини. Зараз квартира оформлена на нас з ним по 1/2. Хочу дізнатися як я можу попросить дозволу щоб виділити частку згодом 3-йому дит 1 нку в цій квартирі. Т.к частки двох старщіх дітей були виділені вже в купленій раніше квартирі в першому шлюбі, коли кошти мат. капіталу були повністю вкладені в житло. Як написати заяву і що потрібно врахувати.

18.1. Так і просите дозволу в соцзахист як є інакше можуть запідозрити в переведенні в готівку материнського капіталу (159.2 КК РФ) або просто відмовлять. Якщо не можете самі написати заяву зверніться до юриста (779 ГК РФ). Регулюється маткапітал регіональний такими документами:
Законом Курганської області № 232 від 09.03.2007 р «Про заходи щодо поліпшення демографічної ситуації в Курганської області»

18.2. Доброго дня! Так, можете, відповідно до Закону 73-ЗАТ. Засоби материнського (сімейного) капіталу можуть спрямовуватися на погашення основного боргу і сплату відсотків по кредитах або позиках на придбання (будівництво) житлового приміщення, включаючи іпотечні кредити, наданих громадянам за кредитним договором (договором позики), укладеним з організацією, в тому числі кредитної організацією , незалежно від терміну, який минув з дня народження (усиновлення) третьої дитини або наступних дітей.
Подаєте заяву, запевняєте у нотаріуса зобов'язання про виділ частки дітям, все

19. Відмовили в отримання сертифіката на регіональний материнський капітал.

19.1. З якої причини відмовили?

20. У мене є регіональний материнський капітал (Кемеровська обл.) Як я можу його застосувати?

20.1. Привіт, Ви можете використовувати регіональний материнський капітал на:
1) Покупку нового житла;
2) Придбання жилого приміщення з використанням позикових коштів;
3) Будівництво та реконструкція житла, придатного для постійного проживання багатодітної сім'ї.
Угоди не повинні суперечити вимогам Російського законодавства.

Угоди не повинні суперечити вимогам Російського законодавства

21. Де можна і вобше можна отримати позику під регіональний материнський капітал.

21.1. Доброго дня! Ні, закон передбачає обмежений перелік допустимих варіантів використання маткапіталу. Все інше автоматично кваліфікується за ст 159.2 КК РФ.

21.2. Добрий день. Споживчі позики або позики до зарплати отримати за участю маткапіталу не можна. Це буде незаконно. Якщо мова йде про використання регіонального материнського капіталу, то перелік цілей може бути розширений в рамках конкретного регіону. Наприклад, якщо відповідно до місцевого законодавства можливе придбання автомобіля чи побутової техніки за участю сімейного сертифіката, то і займ з таким цільовим застосуванням допустимо.

22. Я забув отримати регіональний материнський капітал, дочка народилася 2013, або всепоезд поїхав?

22.1. Євген, потрібно звернеться за виплатою, далі буде видно "поїхав" чи ні.

23. Збираюся купити будинок в селі на кошти Регіонального Материнського капіталу, скільки бубет коштувати оформлення?

23.1. Ви не через банк оформляєте хіба? Або прицінювався? Знову ж таки - що розуміти під оформленням. Одна справа робота під ключ, інше - договір зробити.

24. У мене є за третю дитину сертифікат на регіональний материнський капітал, який можна використовувати через півтора року. Якщо за цей час у мене і у моїх дітей з'являється прописка в іншому регіоні, не в Мурманську, чи можу я отоварити цей сертифікат (на відшкодування витрат на меблі, припустимо) в Мурманську або мені обов'язково потрібно мати тільки в Мурманську прописку при цьому?

24.1. Це регіональна виплата. Використовувати можете тільки маючи місцеву реєстрацію. При зміні місця проживання сертифікат потрібно міняти, - якщо в іншому регіоні є подібні пільги.

25. У 2016 р був народжений друга дитина отримували регіональний материнський капітал 25 тис. Рублів, в 2018 р був народжений 3 ий дитина. В отриманні 100 тис. Р. відмовляють, тому що отримували вже 25 тис. р. Чи законно це? І прописано це умови в будь-яких документах? (Нижегородська область, м Арзамас)

25.1. Привіт, Катерина!
Потрібно вивчати місцеве законодавство, що регулює даний вид державної підтримки. Для того, щоб розібратися в питанні Ви можете звернутися до обраному Вами на даному сайті юристу особисто на платній основі (ст. 779 ЦК України).

779 ЦК України)

26. Чи можна зробити щомісячний платіж по іпотеці материнським капіталом або регіональним мат. капіталом в Свердловській області?

26.1. Якщо ви брали маткапітал під іпотеку то звичайно якщо просто перевести в готівку і перевести в банк немає так не вийде.

27. Продаю авто під регіональний материнський капітал. Які документи мені повинен залишити покупець.

27.1. Не рекомендую з цим зв'язуватися.

2. Чи можна в Смоленську на регіональний материнський капітал, який був виданий в 2016 році придбати автомобіль?
Привіт шановний відвідувач сайту, а Смоленськ що за кордоном перебуває?
Чи це неможливо?
Як скласти позов і які потрібні документи для цього?
Багатодітна мама, будь ласка допоможіть, що робити, як бути, які я можу надати докази, і есл і можна як мені скласти позовну заяву до суду?
У нас є будинок в іванівської області чи можу я на ці гроші зробити прибудову до цього будинку?
14. Чи можна витратити регіональний материнський капітал в воронезької області на перший внесок?
16. Чи можна купити одну квартиру за федеральний і регіональний материнський капітал?
Чи може дружина преобресі на нього ділянку в СНТ з колод будинком в Ленобласті?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online