Як відсудити у банку приховані комісії: поради юриста

  1. 1. Скільки коштують ваші послуги?
  2. 2. Чи законна вимога про повернення комісії?
  3. 3. Чи впливає повернення комісії / страховки на кредитну історію?
  4. 4. Якщо є прострочення за даним кредитом, чи можна повернути страховку?
  5. 6. Якщо в процесі роботи з повернення страховки з'являться прострочення по платежах, які можуть...
  6. 5. Чи можу я повернути комісію / страховку, якщо кредит вже виплачений?
  7. 7. Скільки триває процедура повернення страховки?
  8. 8. У банку, в якому було взято кредит зі страховкою, відкликали ліцензію. Чи можна повернути страховку?
  9. 9. Я не можу знайти кредитний договір. Ви зможете допомогти без нього?
  10. 10. У всіх чи банків можна відсудити комісію / страховку?
Ілля Нестеров, юрист.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Банки беруть приховані комісії - про це, напевно, чули всі, але далеко не всі розуміють, що потенційною жертвою такого обману є будь-яка людина, яка взяла кредит. Ось уже два роки в Ревде безкоштовно повернути приховані комісії допомагають юристи громадської організації із захисту прав споживачів "Вірне рішення" . Її керівник Ілля Нестеров відповів на десять найпопулярніших питань, які йому задають клієнти.

1. Скільки коштують ваші послуги?

Це безкоштовно. Ми працюємо в формі громадської організації. На відміну від юридичних компаній, за свою допомогу ми не беремо грошей з клієнтів. Всі витрати нам компенсує банк, сплачуючи штраф в нашу користь. Вам повністю повертається сума страховки, комісія, відсотки, нараховані на неї, а також компенсація моральної шкоди.

2. Чи законна вимога про повернення комісії?

Будь-позичальник може повернути сплачену банку комісію. І це абсолютно законно. Ми маємо в своєму розпорядженні всі можливості, щоб допомогти вам у складних і заплутаних ситуаціях, при цьому всі наші дії будуть законними.
В громадську організацію «Вірне рішення» тільки за останні півроку звернулося понад п'ятсот осіб, а юристи організації виграли справ більш ніж на 6 млн рублів. Ми працюємо в багатьох містах Свердловської області.

3. Чи впливає повернення комісії / страховки на кредитну історію?

Повернення комісії / страховки - законна процедура, і ніяк не впливає на вашу кредитну історію. У бюро кредитних історій банки заносять інформацію тільки про простроченнях по кредиту і кредитні зобов'язання.

4. Якщо є прострочення за даним кредитом, чи можна повернути страховку?

Судом не враховуються ваші прострочення при поверненні страховок. Якщо банк нав'язав додаткові послуги, то за законом зобов'язаний повернути їх в повному обсязі.

6. Якщо в процесі роботи з повернення страховки з'являться прострочення по платежах, які можуть бути наслідки?

Для врегулювання питання по простроченням необхідно в досудовому порядку звернутися в банк, грамотно (!) Склавши заяву на реструктуризацію. При цьому на повернення страховки це все одно не впливає, так як банки, включаючи такі умови в договір, спочатку діють незаконно.

5. Чи можу я повернути комісію / страховку, якщо кредит вже виплачений?

Повернути комісію / страховку можливо як при виплачений кредит, так і якщо кредит в процесі виплати. Але тільки лише протягом трьох років з моменту отримання кредиту, так як встановлений законом термін позовної давності по кредиту - три роки. Тому терміново перевірте свої кредитні договори.

7. Скільки триває процедура повернення страховки?

В середньому 3-5 місяців, з урахуванням пред'явлення претензії і подачі позову. Багато що залежить від завантаженості роботи суду, куди подається позов. До речі, присутні на суді необов'язково. Ви підписуєте клопотання, щоб ми представляли ваші інтереси в суді.

8. У банку, в якому було взято кредит зі страховкою, відкликали ліцензію. Чи можна повернути страховку?

Якщо у вас на руках є договір страхування, то можна буде звернутися до суду з позовними вимогами до страхової компанії, а не до банку.

9. Я не можу знайти кредитний договір. Ви зможете допомогти без нього?

Так, тому що копії кредитного договору та графік платежів є в банку, з яким ви співпрацюєте, і він зобов'язаний надати їх вам по вашому запиту. Замовляючи дані папери, попросіть додати до текстів деталізовану виписку з рахунку за період користування кредитом. Цей документ дасть можливість встановити точний розмір сплачених банку комісій, отже, і коштів, які підлягають поверненню.

10. У всіх чи банків можна відсудити комісію / страховку?

У кожному регіоні склалася своя судова практика. Багато що залежить від умов договору, а також від регіону, в якому буде розглянуто ваша справа. Точну відповідь на це питання можна отримати лише після детального юридичного аналізу, так як у кожного банку розроблена своя форма кредитного договору. Поки через суд можна повернути страховку і комісії з наступним банкам: «Уральський банк реконструкції та розвитку», «Азіатсько-Тихоокеанський банк», «Східний експрес банк» і «Кільце Уралу». По інших банкам, як правило, повернення страховки можливий тільки при достроковому закритті кредиту.

У Ревде юристи «Вірного рішення» приймають за адресою: Мічуріна, 38, в кабінеті 8, телефон 8 (922) 032-72-36. У Первоуральске за адресою: проспект Ілліча, д. 13а, корпус 1, офіс 103, телефон 8 (922) 027-62-47. Електронна адреса приймальні: [email protected] При собі потрібно мати документи:

  • Кредитний договір (у разі втрати отримати копію в банку)
  • Документ, що підтверджує оплату комісії - прибутково-касовий ордер або деталізована виписка по рахунку (банк не має права відмовити у видачі цих документів, згідно зі статтею 10 Закону «Про захист прав споживача»)
  • Паспорт (копія першої сторінки та прописки).

27 липня в 11.00 в бібліотеці ім. Пушкіна пройде безкоштовна консультація з питань повернення комісій.

comments powered by HyperComments 1. Скільки коштують ваші послуги?
2. Чи законна вимога про повернення комісії?
3. Чи впливає повернення комісії / страховки на кредитну історію?
4. Якщо є прострочення за даним кредитом, чи можна повернути страховку?
5. Чи можу я повернути комісію / страховку, якщо кредит вже виплачений?
7. Скільки триває процедура повернення страховки?
Чи можна повернути страховку?
Ви зможете допомогти без нього?
10. У всіх чи банків можна відсудити комісію / страховку?
1. Скільки коштують ваші послуги?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online