Романтика доріг: кращі симулятори водія-далекобійника

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Комп'ютерні ігри-симулятори завжди стояли особняком від популярних шутерів, хорроров і квестів

Комп'ютерні ігри-симулятори завжди стояли особняком від популярних шутерів, хорроров і квестів. І це цілком зрозуміло, адже симулятори розраховані на фанатів певної сфери, будь то спорт, керування літаком або водіння автомобіля. Де, як не в ігровому симуляторі геймери можуть спробувати себе в різних ролях. І сьогодні ми поговоримо про те, як в віртуальності можна стати водієм фури, і які з симуляторів цього напрямку зможуть повною мірою допомогти геймеру відчути всю романтику доріг, про яку вже складаються легенди і співаються пісні.

Euro Truck Simulator

Euro Truck Simulator

Це комп'ютерна гра в жанрі симулятора водія-далекобійника з елементами економічної стратегії. Програмісти на славу постаралися, щоб максимально наблизити дії штучного інтелекту на дорогах до реальності. Цікаво те, що під час руху по дорогах комп'ютер виконує не тільки правила дорожнього руху, але і ряд інших прийомів, які взяті з реального життя. Про естетичне задоволення творці також не забули: гравцеві дозволено не тільки насолоджуватися різноманітністю навколишніх трасу територій, а й фактично відвідувати представлені міста з унікальними пам'ятками архітектури, відомими в реальному житті мостами, ріками, висотками і так далі. На жаль, по самим вулицях в містах Європи правилами заборонено розгортати на величезних фурах, тому поглянути на величезні портові крани Лондона, на собор Святого Стефана у Відні або музей з авіалайнерами біля Праги можна з територій баз, підприємств або об'їзних.

На жаль, по самим вулицях в містах Європи правилами заборонено розгортати на величезних фурах, тому поглянути на величезні портові крани Лондона, на собор Святого Стефана у Відні або музей з авіалайнерами біля Праги можна з територій баз, підприємств або об'їзних

Ця гра дійсно вважається відмінним симулятором, так як в ній однаково приділено увагу як технічної, так і естетичну сторону. Висока деталізація навколишнього світу пробуджує в гравцях дух мандрівника і туриста. Варто зауважити, що в першій частині Euro Truck Simulator пейзажі відверто викликали тугу, але потім ситуація значно виправилася.

Варто зауважити, що в першій частині Euro Truck Simulator пейзажі відверто викликали тугу, але потім ситуація значно виправилася

Під змінюються картинки за вікном, реалістичні погодні ефекти гравець може включити магнітолу, знайти для себе маршрут в навігаторі і відправитися в шлях по Європі. Але, напевно, найціннішим для гравців є те, що розробники відтворили тисячі кілометрів реально існуючих доріг Європи. У Німеччині геймерів зустрічають швидкісні шестисмугового хайвеї без обмеження спідометра, в Швейцарії водія обмежують не тільки швидкістю, але і двосмуговим рухом з щільним трафіком, ну а в Великобританії доведеться звикати до лівостороннього руху і імперській системі вимірювань. Загалом, реалістичності Euro Truck Simulator не позичати, і це величезний плюс.

Далекобійники

Ця гра, як і попередня, виступає в жанрі симулятора водія-далекобійника з елементами економічної стратегії. «Далекобійники» не відрізняються барвистою графікою і захоплюючим сюжетом, але зате геймер може сісти у вітчизняний вантажівка, і, включивши музику, їхати по просторах Росії або інших країн. Суть гри полягає в тому, що у водія є певні замовлення, які він виконує, перевозячи вантаж з однієї точки в іншу, отримуючи за це прибуток. На шляху потрібно дотримуватися правил дорожнього руху, заправляти бак, і бути постійно напоготові, адже можна пошкодити вантаж і отримати набагато менше грошей. В цілому, геймплей базується на кількох правилах: бери вантаж подорожче, не дивлячись на те що далеко їхати, і грошей тоді отримаєш більше.

Графіка в грі, звичайно, не дуже вражає, але деталізація і промальовування об'єктів непогана. Сюжет гри теж не блищить оригінальністю, але чи так це важливо тут? У «Дальнобойщиках» правила дорожнього руху знати треба, інакше штрафи забезпечені. Про фізику машин більшість геймерів відгукується добре, визнаючи її реалістичність. А ось деякі баги, які йдуть врозріз з усіма законами фізики, багатьма сприймаються як забавні помилки. Наприклад, при їзді по трасі Бухта - Нижнегорск або в районі Алмазного можна бачити, як навколишнє середовище домальовує сама собою; в тунелі може раптово піти дощ; машини (особливо керовані ІІ) на рівній дорозі можуть йти під землю, в стіну і так далі. «Далекобійники» виразно є класикою у своєму жанрі, і вже для дуже багатьох водіїв стали першою автошколою.

18 сталевих коліс (18 Wheels Of Steel)

18 сталевих коліс (18 Wheels Of Steel)

Ще один симулятор вантажних перевезень, розроблений чеською компанією SCS Software. Тут гравець починає свою кар'єру в якості простого далекобійника, і для того, щоб виконати завдання «великих босів», потрібно уважно стежити за станом свого вантажівки, апгрейдити його при першій нагоді, уникати аварій та інших неприємностей. Але з часом гравець сам стає босом, який посилає на різні завдання найманих далекобійників. Тепер у геймера з'являється можливість відправляти в дорогу цілі автоколони, виконуючи серйозне замовлення. По суті, зараз бос в праві розпоряджатися, куди доставляти вантаж, які вантажівки використовувати і як монополізувати все вантажоперевезення Америки.

Геймплей гри зосереджений на необхідності перевезення вантажів, яка здійснюється на вантажівках. Гравець-далекобійник подорожує вже не по Європі, як в попередніх іграх, а між містами США, Канади і Мексики (в грі є можливість переходити державні кордони через митниці). Крім перевезення вантажів, гравець може міняти вантажівки і їх зовнішній вигляд, а також створити свою компанію вантажоперевезень. Ще в «сталевих колесах» реалізовані деякі інші особливості, притаманні реальним вантажоперевезень: геймер може віддавати повідомлення іншим далекобійникам по рації, може потрапити в аварію і т. П. Вид віртуальної камери можна перемикати, є кілька перспектив огляду, включаючи вид з кабіни вантажівки.

Загалом, в «Колесах» виразно можна не тільки покататися на багатотонних машинах, але і зробити собі хоч віртуальну, але кар'єру.

Загалом, в «Колесах» виразно можна не тільки покататися на багатотонних машинах, але і зробити собі хоч віртуальну, але кар'єру

Ми розглянули три симулятора водія фур, у кожного з яких свої особливості і фішки, які можуть як подобатися, так і відштовхувати любителів далеких поїздок. Але в будь-якому випадку, кожен знайде, що йому підходить найбільше: Європа, Росія або Америка.

Сюжет гри теж не блищить оригінальністю, але чи так це важливо тут?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online