Шлюб між громадянами Казахстану і іноземцями | Електронний уряд Республіки Казахстан

  1. Порядок подачі заяви на реєстрацію шлюбу

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

В даний час, в нашій країні все частіше полягають шлюби між громадянами Казахстану і громадянами іншої країни В даний час, в нашій країні все частіше полягають шлюби між громадянами Казахстану і громадянами іншої країни. Це пов'язано з тим, що зараз в'їзд і виїзд громадян за межі Республіки Казахстан став досить вільним, казахстанці динамічно контактують з іноземцями в діловому і особистісному ставленні, посилено розвинена міграція населення. Все це призвело до значного зростання числа шлюбів наших громадян з іноземцями. В першу чергу молоді люди задаються питанням дозволено реєструвати подібні шлюби на території Республіки Казахстан, що потрібно, щоб подати заяву і які вимоги необхідно виконати.

Відповідно до статті 14 Закону Республіки Казахстан "Про правове становище іноземців" іноземці можуть укладати і розривати шлюби з громадянами Республіки Казахстан на території РК. Також відповідно до законодавства та міжнародних договорів РК вони мають права і несуть обов'язки в шлюбних та сімейних відносинах нарівні з громадянами Республіки Казахстан.

Законодавство Казахстану визначає умови, форму і порядок укладення шлюбу для кожного з молодят. Громадяни повинні дотримуватись обмежень для вступу в шлюб, встановлені казахстанським законодавством, такі як добровільність вступу в шлюб, шлюбний вік, відсутність спорідненості, дієздатність, і.т.д.

Реєстрація шлюбу між казахстанським громадянином та іноземцем провадиться за загальними правилами в органі реєстрації (РАГС) або в дипломатичному представництві, консульській установі іноземної держави , Громадянином якої є особа, яка бажає вступити в шлюб.

Порядок подачі заяви на реєстрацію шлюбу

Для реєстрації шлюбу в першу чергу необхідно подати Заява про вступ в шлюб, складене в письмовому вигляді. При подачі заяви в РАГС про вступ в шлюб, бажано, щоб іноземець надав дозвіл на шлюб від компетентного органу держави, громадянином якої він є, так як можливі випадки, коли при відсутності такого дозволу шлюб може бути визнаний недійсним в його рідній країні. Але якщо заявники наполягають на реєстрації без такого роду дозволи, їх шлюб в будь-якому випадку реєструється.

Крім цього, заявники обов'язково надають:

  1. Документ, що засвідчує їх особу :
  • громадянин Республіки Казахстан, що проживає на території РК - посвідчення особи або паспорт ;
  • громадянин Республіки Казахстан, який постійно проживає за кордоном - паспорт громадянина РК з відміткою консульської установи за кордоном про взяття її на облік як постійно проживає за кордоном громадянина Республіки Казахстан;
  • іноземець, який постійно проживає в РК - вид на проживання іноземця в Республіці Казахстан.
  • іноземець, тимчасово перебуває в Республіці Казахстан - документ, виданий органом внутрішніх справ Республіки Казахстан, що дозволяє тимчасове проживання в РК;
  • особа без громадянства, яка постійно проживає в Республіці Казахстан, - посвідчення особи без громадянства з відміткою органів внутрішніх справ Республіки Казахстан про реєстрацію за місцем проживання;
  • особа без громадянства, які тимчасово перебуває в Республіці Казахстан - документ, що засвідчує його особу, виданий компетентними органами країни його проживання і зареєстрований в установленому порядку в органах внутрішніх справ Республіки Казахстан.

Реєстрацію іноземців та осіб без громадянства, які тимчасово перебувають в Республіці Казахстан можна здійснити онлайн.

  1. Документи, що підтверджують необхідність зниження встановленого шлюбного віку.
  2. Відомості про попередні шлюби.
  3. Відомості про наявні дітей.
  4. Розписку про обізнаність про стан здоров'я та матеріальне становище один одного, також про відсутність перешкод до вступу в шлюб.

Документи, що засвідчують особу іноземців, осіб без громадянства повинні бути надані з нотаріально завіреним перекладом на казахський або російська мови.

Як правило, після закінчення одного місяця після подачі заяви відбувається реєстрація шлюбу, обов'язково, в особистій присутності осіб, що вступають у шлюб. Процес реєстрації проводиться в порядку, встановленому для державної реєстрації актів цивільного стану.

Якщо шлюб між громадянином Казахстану і іноземцем укладений за межами РК з дотриманням законодавства держави, де він укладений, такий шлюб буде дійсним і на території Казахстану.

Слід зазначити, що в Республіці Казахстан не допускається укладати шлюб між:

  • особами однієї статі;
  • особами, з яких хоча б одна особа вже перебуває в іншому зареєстрованому шлюбі;
  • близькими родичами;
  • усиновителями і усиновленими, дітьми усиновителів і усиновленими дітьми;
  • особами, хоча б одне з яких визнана недієздатною внаслідок психічного захворювання або недоумства за рішенням суду, що набрало законної сили.

Якщо до вас не відноситься ні один з вищевказаних пунктів, але вам відмовили в реєстрації шлюбу з якихось причин, відмова може бути оскаржена в суді.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online