Процедура тимчасової реєстрації іноземного громадянина за місцем перебування в РФ

  1. Правила тимчасового перебування іноземців в РФ
  2. Облік за фактичним місцем перебування
  3. Реєстрація за місцем проживання
  4. Термін тимчасової реєстрації і його продовження
  5. Скорочення терміну тимчасової реєстрації
  6. Знаходження на території РФ без реєстрації
  7. Відео: Реєстрація іноземців в РФ

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Росія є багатонаціональною країною: багато іноземців вже мають російське громадянство, а ще більше приїжджають сюди в пошуках кращого життя і роботи Росія є багатонаціональною країною: багато іноземців вже мають російське громадянство, а ще більше приїжджають сюди в пошуках кращого життя і роботи.

Остання категорія іноземних громадян по приїзду стикається з необхідністю пошуку житла для оформлення тимчасової прописки .

Правила тимчасового перебування іноземців в РФ

В'їхати в нашу країну люди, які є підданими інших держав, можуть як з наданням візи, так і без такої.

Всі основні питання, пов'язані з в'їздом в країну іноземця, перебуванням в ній, тимчасовою реєстрацією за місцем знаходження іноземного громадянина і її продовженням регулюються чинним Федеральним законом № 115 Ф3.

В безвізовий режим можуть в'їжджати:

  1. Громадяни країн, що входять в СНД.
  2. Громадяни країн, з якими укладено договір про безвізовий відвідуванні ними РФ.
  3. Іноземці, яким одержано дозвіл на проживання в Росії.
  4. Іноземці, які обзавелися дозволом на тимчасове проживання в РФ.
  5. Іншим категоріям громадян інших держав необхідно отримати візу, яка дає право в'їзду на територію нашої країни.

Візи можуть бути різними, в залежності від мети відвідування країни. Це можуть бути ділові, робочі, навчальні, туристичні чи інші види віз. Пакет документів для отримання кожної з цих віз має індивідуальні відмінності.

Незалежно від того, яким чином і з якою метою чоловік в'їхав на територію країни, він не має права ігнорувати реєстраційний облік за фактичним місцем перебування або дійсному місцем проживання, якщо термін планованого перебування в РФ перевищує 7 днів Незалежно від того, яким чином і з якою метою чоловік в'їхав на територію країни, він не має права ігнорувати реєстраційний облік за фактичним місцем перебування або дійсному місцем проживання, якщо термін планованого перебування в РФ перевищує 7 днів.

Знаходяться в Росії на законних підставах громадян інших держав, офіційно стали на реєстраційний облік, можна умовно поділити на тих, хто проживає тут на постійній основі, і тих, чиє перебування носить тимчасовий характер .

Друга і третя категорії громадян зобов'язані мати міграційну карту. Ті, у кого є вид на проживання, можуть про це не турбуватися.

Міграційна карта заповнюється відразу ж після приїзду в Росію. З цього власне і починається сам процес реєстрації громадян, які прибули з інших країн.

Нерідкі випадки, коли міграційна карта втрачається. З цією проблемою потрібно звертатися в ФМС, представивши всі документи, на підставі яких вона була видана. Дублікат втраченої міграційної карти мігранта буде виданий безкоштовно.

Облік за фактичним місцем перебування

Важливим кроком для іноземних громадян є оформлення реєстрації за місцем їх перебування в територіальному відділенні ФМС.

Цим питанням займається приймаюча сторона, тобто організація або приватна особа, до яких людина приїхала Цим питанням займається приймаюча сторона, тобто організація або приватна особа, до яких людина приїхала. До таких, наприклад, відноситься адміністрація готелю, в якому зупинився прибулий іноземець.

Для реєстрації за місцем перебування іноземних громадян дається термін не більше 7 діб після прибуття в Росію.

Самостійно такою постановкою на облік приїжджий повинен зайнятися, якщо приймаюча сторона з вагомих причин не може вирішити це питання.

Результатом цієї реєстрації є видача повідомлення про успішне її проходження. Справляння держмита в цьому випадку не передбачено.

Реєстрація за місцем проживання

Відносно всіх без винятку іноземних громадян з різними цілями тимчасово перебувають на території Росії, обов'язково вимога законодавства країни, що стосується реєстрації за місцем їх проживання.

Визначившись з приміщенням, в якому прибулому іноземцеві доведеться проживати, він зобов'язаний подати заяву до територіального відділення ФМС, розташоване за місцем знаходження наданої житлоплощі.

Подавати таку заяву необхідно протягом 7 днів після прибуття мігранта до місця фактичного знаходження даного приміщення, або з того дня, коли цим мігрантом було отримано дозвіл на його тимчасове проживання, або з моменту отримання ним посвідки на проживання Подавати таку заяву необхідно протягом 7 днів після прибуття мігранта до місця фактичного знаходження даного приміщення, або з того дня, коли цим мігрантом було отримано дозвіл на його тимчасове проживання, або з моменту отримання ним посвідки на проживання.

Разом із заявою необхідно буде надати:

За цей вид реєстрації передбачено справляння державного мита.

Свідчити про тимчасову постановці на реєстраційний облік буде відмітка в дозволі на тимчасове проживання або в дозволі на проживання.

Термін тимчасової реєстрації і його продовження

Тривалість перебування в Україні іноземних громадян обмежується терміном, на який у них оформлена віза.

Якщо перебування на території Росії носить безвізовий характер, то його строк не може перевищувати 90 діб Якщо перебування на території Росії носить безвізовий характер, то його строк не може перевищувати 90 діб.

Після закінчення цього часу іноземний громадянин повинен покинути країну, оскільки подальше перебування в нашій країні таких громадян буде вважатися незаконним.

При необхідності термін тимчасової слід продовжити.

З 2015 року в порядок його продовження визначається Наказом ФМС № 655 «Про затвердження порядку прийняття територіальними органами ФМС Росії про продовження або скорочення терміну тимчасового перебування іноземного громадянина і особи без громадянства в Російській Федерації».

Для продовження реєстрації за місцем перебування іноземному громадянину потрібно подати відповідну заяву в територіальний відділ ФМС за місцем за місцем тимчасового перебування або проживання або самому іноземцю, або приймаючої його стороні.

Подавати заяву потрібно не пізніше, ніж за 2 тижні до закінчення терміну законного перебування в країні.

У цій заяві, написаному в довільній формі, неодмінно повинні бути вказані всі основні відомості про іноземного громадянина:

  • повні прізвище, ім'я та по батькові;
  • місце і дата народження;
  • підданство;
  • найменування та основні положення, що засвідчує особу (його найменування, термін дії, ким і коли виданий, серія і номер);
  • адреса місця перебування або проживання.

Разом із заявою надається також:

  1. Оригінал засвідчує особу.
  2. Документ, що обгрунтовує необхідність продовження терміну реєстрації. Це може бути підтвердження змін умов і термінів навчання, документально підтверджена необхідність у продовженні трудової угоди (контракту), і т.п.

Заява про продовження тимчасової реєстрації розглядається в відділенні ФМС протягом 7 днів. Заявнику буде запропоновано прибути після закінчення цього терміну для оголошення рішення.

Таке рішення може прийняти керівник відділення ФМС або його заступник. У тому випадку, коли приймається позитивне рішення, ставиться відповідна відмітка в міграційній карті іноземця.

Якщо приймається негативне рішення, то повідомлення про це вручається під розпис особі, щодо якої і був винесений цей відповідь. Після цього у нього залишається 7 днів на те, щоб покинути межі країни.

Громадяни інших держав, які отримали патент на трудову діяльність зобов'язані оформити продовження реєстрації за наявним патенту. У цьому випадку, крім перерахованих вище документів, додатково буде потрібно довідка про доходи за формою 2НДФЛ.

Скорочення терміну тимчасової реєстрації

Крім продовження реєстраційного терміну, він може бути і скорочений. Рішення про це приймається територіальним відділом ФМС.

Таке рішення може бути прийнято:

  1. Якщо громадянин перебував більше 90-днів в країні протягом кожного періоду в 180 днів.
  2. Якщо винесено рішення про заборону в'їзду в нашу країну цьому іноземцю.
  3. Якщо було завершено навчання в освітній установі даного громадянина.
  4. Якщо діяльність мігранта не відповідає заявленій цілі приїзду.
  5. Якщо громадянином неодноразово відбувалися правопорушення.

В окремих випадках може бути прийнято органами ФМС рішення про дострокове анулювання отриманого патенту, або ж наявного дозволу на роботу, а також тимчасової реєстрації, і навіть посвідки на проживання.

Знаходження на території РФ без реєстрації

На отримання тимчасової реєстрації відводиться всього 7 днів після прибуття. Однак тепер легалізуватися іноземним громадянам буде важче.

З 2015 всім прибувають в країну іноземцям необхідно здавати інтеграційний іспит З 2015 всім прибувають в країну іноземцям необхідно здавати інтеграційний іспит.

Причому здавати його потрібно буде для придбання патенту, для отримання офіційного дозволу на роботу, для отримання посвідки на проживання.

Цей іспит включає в себе тестові питання з російської мови, історії Росії та основ чинного законодавства РФ.

Труднощі легалізації перебування в Росії не причина ухилятися від реєстрації, проте нелегальних мігрантів, які живуть без реєстрації за місцем свого перебування в Росії, ще досить багато, навіть незважаючи на посилення покарання за це.

2015 рік ознаменувався диференційованим підходом до порушників міграційного законодавства:

  • тепер іноземцеві, який незаконно перебуває на території РФ більше 120 діб, можуть заборонити в'їзд в країну на 3 роки;
  • якщо подібне порушення обчислюється 270 днями, то тривалість заборони збільшується до 5 років;
  • незаконне перебування більш ніж 360 днів карається забороною на в'їзд в Росію на термін в 10 років.

Всі ці заходи спрямовані на викорінення нелегальної міграції і всіх пов'язаних з цим негативних явищ.

Відео: Реєстрація іноземців в РФ

У відеосюжеті адвокат роз'яснює, яким чином здійснюється реєстрація іноземців в Росії.

Даються відповіді, як встати на міграційний облік і оформити прописку за місцем перебування в країні. Розповідається які санкції можуть бути при знаходженні іноземного громадянина в РФ без реєстрації.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online