Порядок тимчасової реєстрації іноземних громадян

  1. Тимчасова реєстрація іноземця в установі або готелі
  2. Оформлення міграційного обліку в житловому приміщенні
  3. Міграційний облік громадян України
  4. Поштове відправлення документів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Приїжджаючи в Росію, громадяни іноземних держав зобов'язані пройти процедуру оформлення міграційного обліку.

Існуюча до 2007 року система реєстрації іноземців за місцем перебування було скасовано і в дію було введено поняття міграційного обліку іноземців за місцем перебування. Сьогодні тимчасова реєстрація іноземного громадянина за місцем перебування носить назву міграційного обліку, а порядок її проходження, терміни і документи регулюються нормативними актами російського законодавства:

  • ФЗ від 18.07.2006 р № 109-ФЗ «Про міграційний облік іноземних громадян та осіб без громадянства в РФ»;
  • Постановою Уряду РФ «Про порядок здійснення міграційного обліку іноземців в РФ» від 15.01.2007 р № 9;
  • Адміністративним регламентом надання ФМС державної послуги по здійсненню міграційного обліку в РФ, затвердженим наказом ФМС Росії від 29.08.2013 р № 364;
  • Житловим Кодексом РФ.

Деякі факти "

Якщо приватизоване житло має більше одного власника (повнолітнього), то потрібно їх письмову згоду на тимчасову реєстрацію, інакше документ може бути не виданий. Якщо тимчасова прописка оформляється на державній (неприватизованій) житлоплощі, то потрібно щоб всі проживаючі мешканці були згодні на прописку.

Згідно з цими законами, перебування іноземного громадянина на території РФ визначається терміном тимчасового перебування іноземців з безвізових держав в 90 діб сумарно протягом кожного періоду в 180 днів. Детальніше про те, в який термін повинен прописатися прибув громадянин, ми розповідаємо тут - https://propiskainfo.ru/2405-kakoi-predusmotren-zakonom-srok-propiski-posle-vypiski

Візовий порядок між Росією і державою, звідки прибув громадянин, має на увазі постановку іноземного громадянина на міграційний облік на весь термін дії візи.

Так як законодавство обмежує термін перебування іноземця на території РФ, то і постановка його на облік можлива тільки на тимчасових підставах. В якості виключення прописка в Росії іноземного громадянина можлива в разі його підтвердженого права на користування житловим приміщенням, яке знаходиться на території Росії. Для даної категорії іноземців є оформлення постійної прописки.

Для того щоб стати на міграційний облік, необхідно звернутися в територіальне відділення ФМС того населеного пункту, в якому планує проживати іноземний громадянин. Більш широко питання про те, де оформляється тимчасова реєстрація, ми розглядаємо в цій статті .

Порядок здійснення міграційного обліку Етапи Зміст 1 Етап Реєстрація за місцем проживання та облік за місцем перебування, зняття з обліку, а також фіксація інших відомостей, встановлених законом 109-ФЗ 2 Етап Обробка, аналіз, зберігання та захист інформації про кількісні та якісні соціально-економічних і інші характеристики міграційних процесів 3 Етап Ведення державної, інформаційної системи міграційного обліку, що містить відомості передбачені Законом 109-ФЗ

Ведення державної, інформаційної системи міграційного обліку, що містить відомості передбачені Законом 109-ФЗ
Тимчасова реєстрація в Москві для іноземних громадян також проводиться у відділеннях ФМС за територіальною ознакою.

Всі реєстраційні дії виробляє приймаюча сторона. В якості приймаючої сторони мають право виступати громадянин Росії або постійно живе в РФ іноземний громадянин, юрособа, у якого іноземець перебуває або працює.

Іноземець вправі самостійно повідомити ФМС про своє прибуття особисто, якщо існують поважні причини, що виправдовують неможливість провести реєстраційні дії приймаючою стороною, або поштовим відправленням, за згодою приймаючої сторони, вираженого в письмовій формі.

Іноземний громадянин не повинен перебувати або мешкати за адресою реєстрації, можна просто встати там на облік

Тимчасова реєстрація іноземця в установі або готелі

Якщо громадянин іноземної держави не планує проживати в вищевказаному типі житла, а зупинився в готелі або прибув з певною метою для тимчасового проживання в медичному центрі, в санаторії, соціальному закладі або для відбування покарання в місця виконання адміністративних покарань, то подати заяву протягом однієї доби з моменту прибуття громадянина на реєстрацію повинна приймаюча сторона.

Реєстрація за місцем проживання здійснюється на термін дії документа на право користування житловим приміщенням, але не більше ніж на строк дії дозволу на тимчасове проживання або дозвіл на проживання.

Приймаючою стороною вправі вважатися адміністрація або керівництво організації, де буде тимчасово перебувати іноземний громадянин.

Тимчасова прописка для іноземних громадян в установах оформляється шляхом направлення приймаючою стороною особисто або поштовим відправленням до органів ФМС повідомлення встановленої форми про прибуття іноземного громадянина в місце перебування, представленого приймаючою стороною. До заяви додається копія паспорта іноземця та міграційної карти.

До заяви додається копія паспорта іноземця та міграційної карти

Оформлення міграційного обліку в житловому приміщенні

Деякі факти "

Тимчасова реєстрація громадян діє виключно в момент перебування в РФ. Виїзд за межі країни автоматично стає приводом зняття з міграційного обліку. В цьому випадку, його тимчасова реєстрація стає недійсною. При подальшому в'їзді, процедуру постановки на облік треба проходити заново.

Провести дії по своєчасній постановці на міграційний облік іноземець зобов'язаний протягом 7 діб з дня прибуття на місце тимчасового проживання, яким є квартира, будинок або інше жиле приміщення, що надається власником або наймачем.

Самостійно вставати на міграційний облік іноземцю не потрібно - всі дії повинна провести приймаюча сторона. Іноземному громадянину достатньо пред'явити посвідчення особи і міграційну карту. Документи для тимчасової реєстрації іноземних громадян, необхідні для надання приймаючою стороною в територіальний відділ УФМС:

А ви знаєте, скільки коштує тимчасова реєстрація ?

  • Паспорт іноземця або інший документ, що визнається нашою країною в якості посвідчення особи;
  • копія міграційної карти і вид на проживання;
  • дозвіл на проживання;
  • фотографії;
  • оплачена квитанція держмита;
  • заяву - повідомлення.

Паспорт іноземця або інший документ, що визнається нашою країною в якості посвідчення особи;   копія міграційної карти і вид на проживання;   дозвіл на проживання;   фотографії;   оплачена квитанція держмита;   заяву - повідомлення

Громадянам країн з безвізовим режимом з Росією надається такий же порядок отримання документів на право перебування, як і для візових з Росією держав, з різницею в остаточну дату тимчасової реєстрації. Громадянам візових держав реєстрація оформляється на час дії візи, а для громадянина СНД і іншого безвізового з Росією держави - на 3 місяці з можливістю її продовження при наявності мотивуючих документів.

Міграційний облік громадян України

Особливий випадок - тимчасова реєстрація громадян України в Росії. Ця категорія громадян, вимушено покинула свою країну на період внутрішньої кризи, наділяється особливими привілеями в отриманні міграційних послаблень.

Щоб залишитися в РФ після закінчення встановленого законодавством терміну в 90 днів, громадянину України необхідно звернутися в територіальний відділ УФМС з паспортом громадянина України та міграційної картою, де йому зобов'язані безперешкодно продовжити термін перебування на період кризи на Україні.

Також громадянин України має право продовжити термін термін міграційного обліку при наступних обставинах:

  • отриманні дозволу або подачі заяви на тимчасове проживання;
  • подачі заяви в якості громадянина, визнаного носієм російської мови, і що претендує на придбання громадянства РФ;
  • прийом відділенням УФМС клопотання роботодавця про громадянина України, як висококваліфікованого фахівця;
  • прийом територіальним відділенням УФМС клопотання освітнього закладу, в якому громадянин України навчається;
  • прийом клопотання про визнання біженцем;
  • прийом заяви про надання тимчасового притулку;
  • отриманні дозволу на роботу або патенту.

При виникненні трудових відносин з російським роботодавцем громадянин України набуває право на продовження терміну міграційного обліку на термін дії трудового договору, але не більше, ніж на рік.

Поштове відправлення документів

Тимчасова реєстрація на пошті для іноземних громадян здійснюється приймаючою стороною або самим іноземцем.

У поштових відділеннях передбачені спеціальні вікна, в яких Приймаючою стороні безкоштовно видадуть бланк Повідомлення для заповнення. Прийом заповненого бланку і копій документів проводиться співробітниками Пошти на основі оплати за встановленим тарифом. На початок 2015 року ця сума становить 216 рублів.

Відділення Пошти Росії відзначають в Повідомленні дату прийому і повертають відривну частину Повідомлення Приймаючою стороні, яка передає її іноземному громадянину.

Відривний талон є підтвердженням постановки іноземця на міграційний облік.

Якщо у вас залишилися питання про те, як оформити тимчасову прописку для іноземних громадян, то задайте їх у коментарях

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online