Отримання громадянства РФ громадянами України

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Зміст статті

На території Російської Федерації живе і працює кілька мільйонів громадян України. Велика частина з них хотіла б отримати громадянство РФ і задавалася питанням як українцю стати громадянином Росії. Однак поки не вступив в силу новий закон про спрощення отримання громадянства РФ для громадян України з 1 вересня 2017 року, зробити це було досить складно. Громадяни України повинні були звернутися в своє Міністерство закордонних справ, а потім в спеціальну комісію при президенті України для отримання згоди української влади. Цей бюрократичний процес міг затягтися на роки, оскільки влада сусідньої держави не поспішали надавати такий дозвіл.

Можливо вам буде цікаво:

Урядом РФ з метою спрощення процедури отримання українцями російського громадянства був розроблений ряд поправок в міграційне законодавство, що дозволяє українцям швидко оформити громадянство РФ за спрощеною схемою.

7 липня 2017 року було запропоновано, а 19 липня 2017 року Державна дума в третьому читанні прийняла об'ємний пакет поправок, які об'єднані в один Федеральний закон від 29.07.2017 № 243-ФЗ "Про внесення змін до ФЗ" Про громадянство Російської Федерації "і статті 8 і 14 Федерального Закону "Про правове становище іноземних громадян у Російській Федерації". Після затвердження Радою Федерації 29 липня новий закон підписав Президент РФ Володимир Путін.

Законодавчі акти містять інформацію про те, як громадянину України отримати громадянство РФ у спрощеному порядку в 2019 році, процедура не створює більше тих труднощів, з якими громадяни стикалися раніше. Нововведенням стала процедура прийняття присяги при отриманні громадянства РФ і передбачено позбавлення громадянства за терористичну і екстремістську діяльність.

Так, з 1 вересня 2017 року набрав чинності порядок спрощеного отримання громадянства РФ для українців. Для того щоб поміняти громадянство українське на російське і українцю отримати російський паспорт за спрощеною системою, згоди української влади більше не потрібно, достатньо написати заяву про відмову від українського громадянства і направити в Державну міграційну службу України.

Зміст статті   На території Російської Федерації живе і працює кілька мільйонів громадян України

Завдяки спрощеною програмою, українці також зможуть отримати посвідку на проживання в РФ значно швидше. Дана процедура також передбачає спрощену форму.

Тепер Федеральний закон від 29.07.2017 № 243-ФЗ "Про внесення змін до ФЗ" Про громадянство Російської Федерації "і статті 8 і 14 Федерального Закону" Про правове становище іноземних громадян у Російській Федерації "дозволяють українцям легко і швидко оформити громадянство РФ за спрощеною схемою.

Перелік документів для оформлення громадянства РФ громадянам України приблизно такий же, як і для громадян інших прилеглих держав, що претендують на отримання громадянства РФ. Хоча деякі відмінності все ж є.

Хоча деякі відмінності все ж є

Основний пакет документів для повнолітнього дієздатного громадянина сусідньої держави, необхідний, щоб зробити громадянство Російської Федерації включає в себе:

Також передбачені деякі додаткові документи для окремих категорій іноземних громадян.

  • біженці - посвідчення біженця;
  • громадяни, які отримали політичний притулок, - свідоцтво, яке підтверджує цей факт;
  • громадяни, які мають високі досягнення в сферах техніки, культури, науки, а також ті, хто представляє інтерес для Росії, - клопотання зацікавленого федерального органу виконавчої влади.

Розглянемо, що потрібно для прискореного отримання громадянства Росії українцям за новими правилами, в тому числі які потрібні додаткові документи.

Відповідь на це питання залежить від підстави для застосування спрощеного порядку.

  • Якщо, хоча б один з батьків заявника має російське громадянство і проживає на території РФ, необхідно надати: свідоцтво про народження заявника, паспорт одного з батьків - громадянина РФ з відміткою про реєстрацію;
  • Якщо заявник перебував у громадянстві СРСР, проживав і проживає на території однієї з колишніх республік СРСР, але не отримав громадянства цієї держави;
  • Якщо укладений шлюб з громадянином / громадянкою РФ - свідоцтво про шлюб;
  • Ви народились на території Української РСР, мав громадянство СРСР - свідоцтво про народження, оформлене на території Української РСР, або паспорт громадянина СРСР (зразок 1974 року);
  • Заявник непрацездатний, але має повнолітнього дитини-громадянина РФ - свідоцтво про народження, російський паспорт дитини, документ, що підтверджує непрацездатність заявника;
  • Визнання носієм російської мови - документ, що підтверджує це визнання;
  • Заявник - непрацездатний громадянин, прибув з країни, що входила до складу СРСР, і зареєстрований в РФ за станом на 1 липня 2002 року - паспорт громадянина СРСР (зразок 1974 роки), що містить відмітку про реєстрацію за станом на 01.07.2002, документ, що підтверджує непрацездатність ;
  • Заявник - ветеран Великої Вітчизняної війни, громадянин колишнього СРСР і проживає на території РФ - паспорт громадянина СРСР (зразок 1974 роки), посвідчення ветерана / інваліда / учасника Великої Вітчизняної війни про право на пільги;
  • Заявник - учасник Державної програми з переселення співвітчизників - свідоцтво учасника Державної програми.

Отримання громадянства РФ дітьми і недієздатними громадянами також має свою специфіку і вимагає надання додаткових документів.

Немає точних даних, скільки українців отримало російське громадянство за останні три роки: за даними ЗМІ, цифра обчислюється сотнями тисяч. Найпростіший спосіб змінити громадянство у спрощеному порядку - отримати статус носія російської мови. Для цього до основного пакету необхідно додати документи, що підтверджують наявність підстав для отримання статусу носія російської мови відповідно до ст.33.1 ФЗ "Про громадянство РФ".

Багато громадян задаються питанням - чи зарахують український стаж роботи після отримання громадянства РФ? Адже це важливо для отримання пенсій та інших соціальних гарантій. Стаж роботи на території іноземної держави зараховується до стажу для обчислення допомоги, якщо між РФ і цією державою є міжнародний договір про взаємне визнання стажу і підтверджують його документів п. 6 Правил (Наказ Міністерства охорони здоров'я і соціального розвитку РФ від 6 лютого 2007 р N 91 ). Між РФ і Україною підписано низку документів, таких як Угода від 15.04.1994 "Про співробітництво в галузі трудової міграції та соціального захисту трудящих-мігрантів", ратифікована Федеральним законом від 24.04.1995 N 47-ФЗ, Угода від 14.01.93, укладену між урядом РФ і урядом України "Про трудову діяльність і соціальний захист громадян Росії та України, які працюють за межами кордонів своїх держав" та інших.

93, укладену між урядом РФ і урядом України Про трудову діяльність і соціальний захист громадян Росії та України, які працюють за межами кордонів своїх держав та інших

Також гостро стоїть питання заміни українських прав на російські при отриманні громадянства. Документом, на підставі якого проводиться заміна іноземного посвідчення на російське, є Постанова Уряду РФ "Про допуск до керування транспортними засобами" від 24.10.2014 року. Згідно з Постановою, громадянину, бажаючому замінити іноземне водійське посвідчення на російське, необхідно зібрати пакет документів, який включає в себе:

  • паспорт громадянина РФ;
  • Заява , Встановленого зразка;
  • медична довідка про допуск людини до експлуатації автомобілів певної категорії;
  • водійське посвідчення, видане на території іншої держави. Якщо документ не відповідає міжнародному зразку, то додатково буде потрібно оригінал і копія перекладу документа на російську мову;
  • квитанція, що підтверджує оплату державного мита за видачу національного посвідчення.

Якщо іноземний громадянин оформив тільки вид на проживання, то до списку необхідних документів додається копія свідоцтва про прописку.

Багато громадян задаються питанням - чи зарахують український стаж роботи після отримання громадянства РФ?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online