Як отримати громадянство Росії громадянину України в 2019 році

  1. Загальні принципи отримання громадянства РФ
  2. Підстави для українців
  3. тимчасове перебування
  4. тимчасовий притулок
  5. біженці
  6. Тимчасове проживання
  7. Патент на роботу
  8. Як отримати громадянство Росії громадянину України: відео
  9. Спрощене отримання громадянства РФ: відео
  10. Послідовність дій для українських мігрантів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Небажання миритися з низьким рівнем життя і відсутністю перспектив розвитку сьогодні змушує більшість людей перетинати навіть океани, щоб знайти довгоочікуване щастя. Не останнє місце в списку прийнятних для імміграції країн займає Росія, користуючись при цьому особливою популярністю у жителів колишніх союзних республік. Спробуємо з'ясувати, як отримати громадянство Росії громадянину України в 2019 році, з урахуванням нинішньої політичної та економічної обстановки, що склалася в обох країнах.

Загальні принципи отримання громадянства РФ

Загальні принципи отримання громадянства РФ

Існують загальні умови отримання громадянства РФ , Яким повинні відповідати всі російськомовні кандидати від 18 років, які не мають судимості:

  • наявність підстави для отримання громадянства;
  • проживання на території країни від 5 років на законних підставах або наявність диплома одного з російських навчальних закладів, виданого не раніше липня 2002 роки;
  • пакет документів , передбачений міграційною службою .

Істотним підставою для отримання довгоочікуваного паспорта РФ є спорідненість з громадянами країни. Починається процедура з отримання дозволу на тимчасове перебування на території РФ (Термін 3 роки). Підійде для цих цілей адресу родичів, в ідеалі було б добре мати власне житло. Надалі ця реєстрація вимагає продовження ще на рік, але вже за умови, що кандидат надасть підтвердження своєї фінансової спроможності на цей період. Заключним етапом стане оформлення посвідки на проживання і подальше громадянство.

Підстави для українців

Громадяни України можуть перебувати в РФ на різних підставах, які відрізняються по пільгам і тривалості.

Основною умовою того, як стати громадянином Росії українцю, є відмова від українського паспорта, який здається на зберігання в службу міграції.

Як правило, саме це питання викликає багато труднощів, тому що не всі іммігранти на 100 відсотків упевнені, що приїжджають в приймаючу країну назавжди.

Законодавчі акти передбачають кілька варіантів легального перебування українців в Росії.

тимчасове перебування

Цей варіант підходить новоприбулим громадянам, які не оформляли ніяких документів. Він дозволяє перебувати в країні 90 днів. Момент прибуття відзначається в міграційній карті . Даний період може бути продовжений до 180 днів. Для цього потрібно подати заяву за місцем проживання до відділу міграційної служби. Закон дозволяє безперешкодно продовжувати зазначений період, поки в Україні триває військовий конфлікт.

тимчасовий притулок

статус тимчасового притулку громадяни України можуть отримати все в тому ж відділі міграційної служби, де потрібно надати свій внутрішній паспорт і міграційну карту. Допустимий часовий проміжок перебування в Росії - 1 рік з правом продовження. Заява розглядається не більше 3 днів. Необхідна умова - проходження медичного огляду. Результат - сертифікат про надання тимчасового притулку.

Вся процедура абсолютно безкоштовна. Даний сертифікат дає право на роботу і соціальні пільги. Українські документи надходять на зберігання в міграційний відділ, поки громадянин не вирішить покинути територію Росії.

біженці

Щоб перебувати на території Росії в якості біженця , Необхідно подати прохання в міграційну службу. Період оформлення - 3 місяці. Переваги, які отримує дана категорія мігрантів: можливість продовження, право на отримання роботи, соціальні пільги.

Поки розглядається заява, кандидату видається довідка, що підтверджує розгляд заяви про визнання біженцем. Документ цей є тимчасовим посвідченням особи, яке, в разі вдалого результату справи, замінить посвідчення біженця, що видається на необмежений термін.

Кожні півтора року потрібно проходити переоблік, в результаті якого комісія вирішує, залишити громадянина в числі біженців або позбавити його такого «звання». Дана постанова може бути оскаржена.

Тимчасове проживання

Тимчасова реєстрація для громадян України є обов'язковою умовою в цьому випадку. Отримання реєстрації вже зобов'язує сплатити держмито. Період дії статусу - 3 роки. Однак видати дозвіл на проживання можуть тільки в тому випадку, якщо існує квота в певному регіоні. Крім того, підставою для отримання дозволу може вважатися наявність недієздатних родичів - громадян РФ, які потребують допомоги українця, або, навпаки, недієздатний українець не може обійтися без допомоги родичів, які проживають в Російській Федерації.

В ході розгляду справи громадянин України отримує довідку, з якої він може влаштовуватися на роботу і користуватися всіма благами російського суспільства, але виключно в тому регіоні, де були видані документи про реєстрацію.

Патент на роботу

Оформляється в міграційній службі, дозволяє працевлаштуватися до фізичним та юридичним особам. Передбачає сплату податку за весь трудовий період (одна виплата за весь період). За умови подальшої сплати даного податку може продовжуватися. Робота у юридичної особи повинна бути підтверджена трудовим договором. Трудовий патент видається тільки на один рік.

З 22 липня 2014 року обов'язкової стала позначка в міграційній карті в графі «мета візиту» - працевлаштування.

Як отримати громадянство Росії громадянину України: відео

Спрощена система

спрощене громадянство для українців підходить тим, хто прийняв остаточне і безповоротне рішення стати членом російського суспільства. Особливо легко це буде здійснити особам, вільно володіє російською мовою, колись проживали на території РФ або мають родичів з російським громадянством.

Для запуску механізму потрібно звернутися в міграційну службу за місцем проживання, але не пізніше 75 днів з моменту прибуття, і сплатити держмито. Варто пам'ятати: перше, що потрібно зробити після приїзду на місце дислокації, - отримати РВП громадянину України.

Етапи процесу виглядають наступним чином:

  1. отримання тимчасової реєстрації .
  2. Співбесіда на знання російської мови і отримання відповідного сертифіката .
  3. Оформлення посвідки на проживання (Період - 3 роки).
  4. Відмова від громадянства України .
  5. Подача документів на оформлення громадянства.

Спрощене отримання громадянства РФ: відео

Програма «Співвітчизник»

Дана державна ініціатива була розроблена на початку 2014 року, вона дозволяє зробити отримання громадянства РФ у спрощеному порядку для громадян України більш доступним, хоча стати учасниками програми можуть і жителі інших колишніх республік Радянського Союзу.

для отримання громадянства за цією програмою особливо підійдуть такі підстави: дозвіл на тимчасове проживання (РВП), тимчасовий притулок і вид на проживання. Для цього потрібно подати стандартний набір документів до територіального відділення міграційної служби. Свідоцтво учасника цієї програми видається протягом 60 днів.
Даний документ дає право:

  • на допомогу на облаштування в певному регіоні;
  • на компенсацію витрат на переїзд;
  • на житло;
  • на отримання громадянства в спрощеному порядку (протягом півроку);
  • на ввезення транспортних засобів без сплати державного мита;
  • на безкоштовне медичне обслуговування;
  • на щомісячну допомогу на період розгляду справи про надання громадянства.

Учасником програми може стати дієздатна особа, яка досягла 18 років, що володіє російською мовою на рівні рідної. Поправка 2014 року обмежила перелік регіонів, здатних прийняти нових громадян. До нього увійшли: Центральний округ (Воронезька, Костромська, Калузька, Тульська, Тверська області), Республіка Карелія, Ненецький автономний округ, Сибірський, Далекосхідний і Південний федеральні округи. Повний список областей потрібно уточнювати в міграційній службі на момент подачі документів.

Послідовність дій для українських мігрантів

Процедура отримання громадянства РФ для громадян України , Які приїхали з паспортом і міграційної картою, виглядає наступним чином:

  1. Візит в міграційну службу і вибір статусу. Для цього важливо розуміти, який період громадянин України збирається провести в Росії, а також врахувати специфіку обраного регіону, склад сім'ї та професійні можливості.
  2. Далі потрібно вибрати регіон. Тут потрібно відштовхуватися від можливості знайти в ньому роботу. Наприклад, Ростовська область, завдяки своїй близькості з українським кордоном, вже переповнена представниками цієї держави. Відповідно шанси знайти роботу дуже малі. Отже, потрібно зупинити свій вибір на тих областях, які розташовані далі від України, але надають можливість непоганого працевлаштування.
  3. Наступне питання - житло. Зупинитися краще не у родичів, а в таборі для біженців. Так системі простіше контролювати число осіб, які потребують допомоги, і у біженців більше шансів отримати допомогу від нової батьківщини. Жителям таких таборів допомогу надають в першу чергу.

На закінчення аналізу питання, як отримати російське громадянство українцеві, слід зазначити, що кожен випадок абсолютно індивідуальний і вимагає окремого розгляду і підходу.

Як і де найпростіше отримати громадянство: відео

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online