Як громадянину України отримати громадянство РФ

  1. способи оформлення
  2. через посольство
  3. Відео - Спрощене отримання громадянства Росії
  4. Відео - Росія спрощує прийняття громадянства для громадян України
  5. Загальні вимоги
  6. Коли можна писати заяву
  7. Носії мови
  8. Для бажаючих стати переселенцями

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Отримання громадянства іншої країни - відповідальний крок, перед прийняттям остаточного рішення слід зважити всі можливі наслідки. РФ - одна з небагатьох країн, яка значно спростила процес отримання внутрішнього паспорта, особливо це стосується громадян України. Пов'язано це не тільки з останніми подіями і різким погіршенням відносин між двома державами. І раніше існувало багато спеціальних програм, які давали можливість колишнім жителям СРСР, їх родичам або просто носіям російської мови без проблем ставати громадянами РФ. Якщо в країнах, що піклуються про своїх мешканців, до емігрантів висуваються жорсткі вимоги щодо віку, освіті та здоров'ю, то громадянином РФ може стати будь-який бажаючий, що потрапляє під одну з існуючих категорій. Отримання громадянства іншої країни - відповідальний крок, перед прийняттям остаточного рішення слід зважити всі можливі наслідки

Як громадянину України отримати громадянство РФ

способи оформлення

зміст матеріалу

У Федеральному законодавстві і в Указах Президента РФ прописаний порядок, умови та підстави, в разі виконання яких можна стати громадянином. Згідно з чинними нормативними актами придбати громадянство можна одним з таких порядків.

Отримання громадянства РФ громадянами України

Таблиця. Способи отримання громадянства РФ.

Спосіб отримання Короткий опис
Загальний Можуть скористатися як іноземці, так і особи, які не мають громадянства і не підходять під спрощену категорію. Такий порядок найтриваліший і складний, пропаще рішення у всіх випадках приймається особисто Президентом РФ.
Спрощений Створено спеціальні умови, що дозволяють претендентам скористатися цим способом, вимоги закріплені в законодавстві. Заявнику потрібно їх виконати до стадії звернення з проханням до відповідних органів.
За міжнародною угодою Такі угоди підписані з Казахстаном, Киргизстаном і Білоруссю. Жителі цих країн мають громадянство по окремих випадків без втрати свого колишнього громадянства. Крім того, відводиться всього три місяці на розгляд заяви.
Досконально знають мову Заявнику треба підтвердити знання російської мови. Вимоги дуже високі, підтвердити свій рівень можуть тільки ті претенденти, які щодня на ньому розмовляють.
Для переселенців Програма для переселенців розроблена спеціально для заселення Сибіру і Далекого Сходу. Вона не працює в розвинених регіонах країни. Переваги цієї програми - претендент має право на отримання від держави матеріальної допомоги. Термін прийняття рішення скорочений до трьох місяців.
Відновлення загубленого громадянства Право скористатися програмою мають особи, які офіційно не зверталися до відповідних органів інших країн з проханням і виході з громадянства РФ. Помилковою є думка, що таке право мають всі жителі колишнього СРСР. У деяких статтях можна зустріти взагалі абсурдну інформацію, що такий метод є дійсним для жителів Російської імперії. Зрозуміло, це неправда. Заявник повинен мати хоча б один документ для підтвердження, що раніше він був громадянином РФ. Наприклад, військовий квиток або диплом про закінчення вищого навчального закладу в РФ.
Спосіб отримання Короткий опис   Загальний Можуть скористатися як іноземці, так і особи, які не мають громадянства і не підходять під спрощену категорію

Як отримати громадянство Росії. Процедура оформлення громадянства РФ

Посвідка на проживання особи без громадянства

Зупинимося на реальних програмах для українців. Такі знання допоможуть реально оцінити достоїнства і переваги різних програм, адже на практиці часто буває, що у претендента є кілька підстав для прийому. Серед підстав можна вибрати і спрощений порядок, а оформляти потрібно тільки по одному способу.

Закон РФ «Про громадянство Російської Федерації» містить перелік підстав, які дозволяють скористатися громадянам України та іншим іноземцям спрощеної процедурою отримання російського громадянства у 2017 році

через посольство

Вам потрібно звернутися в будь-яке представництво РФ в Україні. Для претендентів це самий простий, швидкий і незначними витратами спосіб отримання громадянства. Є лише одна проблема - як дістатися до посольства, з деяких регіонів країни в даний час це дуже важко. Зате дуже зручно, що не потрібно спеціально виїжджати в Росію і реєструватися за місцем перебування.

Зате дуже зручно, що не потрібно спеціально виїжджати в Росію і   реєструватися   за місцем перебування

Посольство РФ в Україні

Посольство РФ в Україні на Google картах

Після подачі заявки треба лише почекати певний час. Якщо вирішуєте проблеми в Росії, то там треба жити, потім отримувати посвідку на проживання, повторно робити реєстрацію. І за всі ці дії потрібно платити різні збори і мита. Час очікування коливається від декількох місяців до декількох років.

Зразки заяв на громадянство Росії ви можете розглянути і завантажити для подальшого заповнення з таблиці:

Для звернення до дипустанови напишіть прохання і підготуйте первинні документи . Якщо все зроблено відповідно до чинного законодавства, то громадянство дається приблизно через півроку. Весь цей час ви спокійно живете на старому місці, не відчуваєте труднощі з житлом і матеріальним забезпеченням. Ще один плюс такого методу - ніколи не пізно відмовитися від отримання громадянства РФ, при цьому жодних негативних юридичних і матеріальних наслідків не настає.

Ще один плюс такого методу - ніколи не пізно відмовитися від отримання громадянства РФ, при цьому жодних негативних юридичних і матеріальних наслідків не настає

Паспорт громадянина РФ

Але не всі претенденти мають можливість скористатися цим способом, на сьогодні під категорію потрапляють такі особи.

  1. У яких один з батьків є громадянином РФ і постійно проживає на її території.
  2. Якщо претенденти неповнолітні, то до них вимоги точно такі ж - один з батьків повинен відповідати вищеописаним умовам. Треба пам'ятати, що за російськими законами малолітніми вважаються особи молодше вісімнадцяти.
  3. Розробники думали, що є нечисленна категорія жителів України, яка, незважаючи на появу нової держави, не набула громадянство України. Вони також можуть звертатися в посольство РФ. Але на практиці таких претендентів виявити неможливо, за двадцять жердину років всі жителі отримали громадянство. В іншому випадку вони б втратили всяку допомогу держави.

Отримання і оформлення громадянства Росії

Якщо з яких-небудь причин ви не потрапляєте під жодну із зазначених категорій, то отримати громадянство поза межами Росії неможливо.

Відео - Спрощене отримання громадянства Росії

Спрощений порядок

Такими способами користується найбільше претендентів, але треба знати, що ця процедура складніша і складається з декількох етапів. Перед подачею офіційної заяви слід виконати ряд умов. Вони не для всіх однакові, майте це на увазі. Конкретний список залежить від того, за яких підстав буде подаватися прохання. Від того, які є підстави, залежить мінімальний термін проживання в Росії. Потрібна тимчасова реєстрація і дозвіл на постійне проживання, знання мови і ін. Які саме є спрощені варіанти, детально розглянемо трохи нижче.

Які саме є спрощені варіанти, детально розглянемо трохи нижче

Зразок-заяву для отримання громадянства РФ

Практична порада. Настійно рекомендується звернути увагу на програму для тих, хто вільно володіє російською мовою, а таких абсолютна більшість громадян України , Які претендують на паспорт РФ.

Для полегшення і прискорення процесу з вересня 2017 року діє новий ФЗ, істотно полегшує відмову від українського паспорта. Тепер немає потреби подавати спеціальну заяву до дипустанов України, а досить написати нотаріально завірений відмова в ФМС. Правда, цей закон суперечить міжнародним правовим нормам і, з їх точки зору, є нікчемним. Це означає, що при виїзді за межі РФ такі громадяни можуть за запитом українських правоохоронних органів депортуватиметься на Україну, згідно з міжнародним правом вони вважаються громадянами цієї країни.

Це означає, що при виїзді за межі РФ такі громадяни можуть за запитом українських правоохоронних органів депортуватиметься на Україну, згідно з міжнародним правом вони вважаються громадянами цієї країни

Довідка про припинення громадянства

Українці також можуть скористатися досі чинної програми для переселенців. Хоча і немає великої кількості бажаючих їхати з теплого клімату в Сибір, таку можливість не варто повністю відкидати.

Відео - Росія спрощує прийняття громадянства для громадян України

Алгоритм за спрощеним порядком

Тут є кілька варіантів, кожен має свої особливості.

Загальні вимоги

Перед прийняттям остаточного рішення щодо вибору способу отримання громадянства РФ потрібно уважно вивчити попередні умови. Яким критеріям необхідно відповідати?

  1. Одне з найважливіших умов - потрібно постійно жити в країні. Це означає, що незалежно від того, є позивач українцем за громадянством або він взагалі без громадянства, потрібно офіційно оформити посвідку на проживання.
  2. Бути зареєстрованим, мати стабільні джерела доходу для забезпечення мінімального рівня життя.

    У Києві (та й в інших країнах) вважають незаконним спрощене отримання українцями громадянства РФ, про це слід пам'ятати

  3. Написати, що ви відмовляєтеся від наявного українського громадянства. Уже згадувалося, що останній закон суттєво спрощує процедуру відмови, тепер не треба мати згоду офіційних представників української влади.
  4. В достатній мірі володіти російською мовою. Причому підтвердити свої знання не тільки в усній, а й письмовій формі. Для українців, які бажають стати громадянами Росії, це не проблема. До недавнього часу в абсолютній більшості шкіл викладання здійснювалося російською мовою. Але навіть при таких початкових умовах дана вимога не поширюється на інвалідів першої групи та осіб з обмеженою дієздатністю. Виняток зроблено і для пенсіонерів обох статей, для них знання мови необов'язкове.

Тест на знання російської мови

Коли можна писати заяву

Щоб мати шанс отримати громадянство , Заявнику потрібно мати вагомі підстави, при їх наявності він має право скористатися окремими пільгами. Пільги поширюються тільки на наступні категорії заявників.

  1. Перша. Батьки постійно живуть в Росії і, відповідно, є її громадянами. Ще варіант - раніше вони мали громадянство СРСР і після його розпаду не набули нове. Це означає, що в даний час такі особи без громадянства. Слід зауважити, що чисельність цієї категорії дуже незначна.
  2. Друга. Здобувачі більше трьох років перебувають в зареєстрованому в законному порядку шлюбі з росіянином, при цьому на час подачі заяви не перебувають в шлюборозлучних процесах.

    Укладення шлюбу

  3. Третя. Бувають випадки, коли заявник сам непрацездатний, але у нього є повнолітні діти, які проживають в Росії і мають її громадянство. Найчастіше під цю категорію потрапляють пенсіонери, але є і інваліди або особи з обмеженими розумовими можливостями.
  4. Четверта. Вона стосується дітей. Якщо діти і один з батьків є громадянами РФ, то другий з батьків відноситься до пільгової категорії заявників.

Заява про прийом в громадянство Російської Федерації дитини

Окремо обумовлюються пільги для освіченої та працездатної категорії претендентів. Право скористатися спрощеним способом мають особи, які здобули освіту в Росії після 2002 року. Але це не все, необхідно в сукупності не менше трьох років здійснювати трудову діяльність на території держави. Під пільги потрапляють і підприємці, які займалися комерцією не менше трьох років, і інвестори з часткою власності в компаніях не менше 10%.

Носії мови

Це дуже поширений і реальний спосіб отримати паспорт за спрощеною схемою. Перед тим як подавати заяву, потрібно довести свої знання російської мови шляхом здачі відповідних іспитів . Якщо є документальне підтвердження володіння мовою на необхідному рівні, то можна писати заяву. Який алгоритм подальших дій?

Який алгоритм подальших дій

Громадянство РФ - покрокова інструкція

Крок 1. Деякі підзаконні акти змінюються так часто, що встежити за всіма неможливо. Для гарантії краще зверніться до найближчого відділення ФМС за консультацією, точно дізнайтеся, чи повністю ви відповідаєте існуючим вимогам. Якщо все нормально, то вам письмово повідомлять про таку можливість. Слід мати на увазі, що за повідомленням не треба звертатися всім претендентам, а тільки тим, які в подальшому планують користуватися цією програмою.

Крок 2. Підготуйте документи. Треба мати будь-який документи, на підставі яких можна підтвердити особистість і довідки про законність перебування на території РФ.

Треба мати будь-який документи, на підставі яких можна підтвердити особистість і довідки про законність перебування на території РФ

Підготовка документів

Крок 3. Далі потрібно написати заяву, що ви бажаєте відмовитися від громадянства України. Звертатися в українські дипломатичні установи згідно з новим законодавством немає необхідності, заява нотаріально оформляється і віддається співробітникам ФМС.

Крок 4. Здача документів в ФМС для перевірки і винесення остаточного рішення.

Важливо. Якщо під час очікування заявник скоїв кримінальний чи інший злочин, то в отриманні громадянства буде відмовлено.

Довідка про прийом в громадянство РФ

за паспорт доведеться заплатити 3500 рублів. При відвідуванні установи при собі треба мати три фотографії чинного стандарту і документ, що підтверджує, що у вас є стабільне джерело доходу. Варіанти періодичних підробітків без трудового договору до уваги не беруться.

Рішення видається після обговорення справи комісією протягом не більше трьох місяців з дня здачі пакету документів.

Рішення видається після обговорення справи комісією протягом не більше трьох місяців з дня здачі пакету документів

Оформлення громадянства РФ

Для бажаючих стати переселенцями

Головна перевага цього способу - є можливість звертатися з проханням про отримання громадянства відразу після дозволу на проживання . Для отримання громадянства як переселенець потрібно мати такі документи.

  1. Два примірника прохання і паспорт.
  2. Потрібен дозвіл жити в Росії і свідоцтво про те, що ви підійшли під програму.

Збори за паспорт складають 3500 рублів

Відео - Як жителю України отримати паспорт РФ

Яким критеріям необхідно відповідати?
Який алгоритм подальших дій?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online