«Національна програма комп'ютерної грамотності»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сьогодні одним з головних критеріїв при прийомі на роботу є уміння поводитися з комп'ютером. При цьому, межа виходу на пенсію знаходиться в районі 60 років. Скільки людей у ​​віці старше 40 не володіє основами комп'ютерної грамотності? Складно припустити наявність подібної статистики. Однак, вважається, що ця проблема атуальна приблизно для третьої частини населення Чехії. Саме тому міністерство інформатики ввело проект під назвою «Національна програма комп'ютерної грамотності», метою якої є навчання більше 30 000 чоловік до кінця 2005 року.

Як каже президент Об'єднання інформаційних компаній Ондржей Фелікс, в 2002 році: «Комп'ютер був у 40% чеських сімей. Серед них близько 70% становили підприємці. Наступний великий сегмент - співробітники фірм, і менше 3% - пенсіонери ».

Головною причиною цього явища фахівці вважають відсутність у частини громадян середнього і пенсійного віку для користування сучасними технологіями або недолік психологічної підтримки з боку їх близьких. Люди похилого віку часто вважають, що їм ніколи не осягнути основ комп'ютерної грамотності. Однак, «вік - не проблема», - стверджує учасник проекту - директор товариства Computer Help Петро Новак.

Національна програма комп'ютерної грамотності ділиться на три курси, кожен з яких триває по 2 години і коштує 100 крон Національна програма комп'ютерної грамотності ділиться на три курси, кожен з яких триває по 2 години і коштує 100 крон. Перший з них присвячений основам роботи з комп'ютером, другий - текстових файлів і третій - Інтернету та електронної пошти.

У 2005 році міністерство інформатики ввело і два нових курси.

«Це - програма для інвалідів, оскільки ми прийшли до висновку, що класичні курси можуть бути доступними не для всіх громадян. В даному випадку дотації надаються не на людину, а на весь проект в цілому. Крім того, фірми, які в ньому беруть участь, допомагають цим людям знайти роботу », - каже заступник міністра інформатики Яна Вогралікова.

Другий курс називається «Портал державного сектора» і призначений, в основному, держслужбовцям.

«З нашої точки зору, програма працює дуже добре. Число учасників, записаних на наші курси, як і раніше значно. Популярність проекту зростає. Але ми розуміємо, що він має свої межі. Тому в майбутньому мають намір або переглянути цю програму, тобто, запропонувати більш якісне, поглиблене навчання, або змінити сам проект », - робить висновок пані Вогралікова.

Скільки людей у ​​віці старше 40 не володіє основами комп'ютерної грамотності?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online