З 1 травня українським чиновникам підвищать зарплати - глава Мінсоцполітики

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Павло Розенко. Фото: & nbsp; telegraf.com.ua

З 1 травня українським чиновникам підвищать зарплати - глава Мінсоцполітики https://cdn.segodnya.ua/img/article/7058/46_main.jpg https://cdn.segodnya.ua/img/article/7058/46_tn.jpg 2016- 04-06T17: 32: 18 + 03: 00 Політика Оклади держслужбовців зростуть на 10%

В рамках реформи державної служби з 1 травня 2016 року посадові оклади чиновників зростуть на 10%, повідомив на засіданні уряду міністр соціальної політики Павло Розенко.

"В цілому посадові оклади на першому етапі збільшуються на 10%. І керівникам буде надано право нараховувати працівникам надбавку за високі досягнення в роботі, за додаткове навантаження і за стаж роботи", - сказав Розенко.

Як пояснив міністр, Україна переходить на європейську модель оплати праці держслужбовців. Реформа оплати праці починається з 1 травня 2016 і закінчується в 2018 році зі вступом в повну силу нового закону про держслужбу.

"Ми будемо поетапно вводити відповідні заохочення, що дозволить залучити на державну службу кваліфікованих працівників, встановити конкурентну заробітну плату та уніфіковану модель посадових окладів державних службовців", - сказав Розенко.

За його словами, якщо сьогодні в структурі заробітної плати державного службовця 30% становить посадовий оклад, а 70% - надбавки і премії, то після завершення реформування буде навпаки: 70% - посадовий оклад і 30% - стимулюючі доплати. Також, згідно з новим законом про держслужбу, вводиться трирівнева диференційована система з урахуванням юрисдикції держорганів. Держоргани поділять залежно від того, на яку територію поширюються їх повноваження: територію всієї країни, однієї або декількох областей, одного або декількох районів. Кожна категорія матиме по 9 груп оплати праці.

Посадові оклади на першому етапі повинні скласти: в держорганах центрального рівня - від 3,6 до 12 тис. Грн, в областях - від 2,5 тис. До 10 тис. Грн, а на районному рівні - від 1,7 тис. До 8,6 тис. грн. На наступних етапах вони будуть рости.

Розенко також зазначив, що згідно із законом буде проведено розмежування в оплаті для держслужбовців політичних і адміністративних посад. Крім посадового окладу, будуть використовуватися інші механізми стимулювання співробітників. Крім коштів державного бюджету, зростання заробітних плат держслужбовців може відбуватися за рахунок коштів міжнародних організацій.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко на початку січня підписав прийнятий Верховною Радою закон про державну службу, який передбачений Угодою про асоціацію між Україною та Євросоюзом і вступить в силу з 1 травня 2016 року.

Ухвалення закону про реформу державної служби, проект якого був підготовлений Кабінетом міністрів України та узгоджений з Європейським Союзом, дозволить уряду вести переговори з Єврокомісією про створення спеціального фонду для фінансування додаткових виплат українським чиновникам.

Кабінет Міністрів України на засіданні 25 березня поточного року схвалив пакет нормативних актів, що складається з трьох законопроектів і трьох постанов, необхідних для вступу в силу нового закону про державну службу з 1 травня.

6 квітня Кабмін прийняв рішення про підвищення соціальних стандартів з 1 травня, що передбачає збільшення прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати, мінімальної пенсії і зарплат працівників бюджетної сфери. Прожитковий мінімум з 1 травня підвищиться на 6% - до: 1399 грн, а розмір мінімальної заробітної плати - до 1450 грн.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online